Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 100 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Sie 2013 15:24 
Awatar użytkownika

Loty: 27
Kilometry: 59 235
niebieski
Witam

polecacie jakąś nawigację, którą można wgrać do telefonu z androidem z którą będę mógł sprawnie poruszać się po Włoszech ?

Oczywiście pytam o nawigację działająca offline, która nie będzie musiała łączyć się z siecią.

Smartfon mam dość dobry LG 4XHD

najlepiej jak byłaby darmowa :)

Image

Ostatnio edytowany przez mashacra, 13 Lut 2015 21:20, edytowano w sumie 1 raz
aktualizacja tematu
 Profil Relacje PM off  

Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️ Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️
Zobacz Fudżi i Pałac Cesarski 🇯🇵 Bilety (również na wakacje) do Kraju Kwitnącej Wiśni od 2990 PLN 🔥 Zobacz Fudżi i Pałac Cesarski 🇯🇵 Bilety (również na wakacje) do Kraju Kwitnącej Wiśni od 2990 PLN 🔥
#2 PostWysłany: 12 Sie 2013 15:35 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
niebieski
Polecam sygic mobile Maps, sprawdzone w Szwecji i Norwegii.

Wysyłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2

#3 PostWysłany: 12 Sie 2013 15:35 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Google maps. Darmowe, działa offline, lepszego nie ma. Dla nowej aktualizacji możliwość 'zoffline'owania' map jest ukryta: http://lifehacker.com/how-to-cache-offl ... -729295083
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Sie 2013 15:40 

Ja używam i polecam Sygica:

http://www.sygic.com/en/android:buy-now

jest akurat promocja

Zjeździłem z nim Australię, Kanadę, USę, używałem do pieszej nawigacji w Niemczech i Anglii. Nie mam zastrzeżeń.

#5 PostWysłany: 12 Sie 2013 15:54 
Awatar użytkownika

niebieski
mimx napisał(a):
Ja używam i polecam Sygica...

wawa_marcin napisał(a):
Polecam sygic mobile Maps...

Sygic troszkę za drogi.

Niva napisał(a):
Google maps. Darmowe, działa offline, lepszego nie ma. Dla nowej aktualizacji możliwość 'zoffline'owania' map jest ukryta: http://lifehacker.com/how-to-cache-offl ... -729295083

Myślałem nad Google Maps, ściągnięciem ich i korzystaniem offline. Jednak nie mogę nigdzie znaleźć jak zgrać je na kartę SD. Ściągają mi się bez problemu określone obszary do telefonu, ale nie wiem jak przerzucić je na SD ( będzie tego sporo MB ). Jak znacie stronę gdzie jest to opisane to poproszę.

Image
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Sie 2013 15:57 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Google Maps można zrzucić offline, ale nie można takiej mapy wykorzystywać jako nawigacji (nie działa wytyczanie trasy).
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Sie 2013 16:01 
Awatar użytkownika

niebieski
OsmAnd - bardzo dużo map opensource
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Sie 2013 16:02 
Awatar użytkownika

niebieski
vincenz napisał(a):
Google Maps można zrzucić offline, ale nie można takiej mapy wykorzystywać jako nawigacji (nie działa wytyczanie trasy).

Cenna uwaga. Dzięki. W takim razie moje pytanie pozostaje aktualne. Jakieś inne nawigacje polecacie ?

Google Maps offline w takim razie przydadzą mi się tylko do pieszego zwiedzania Rzymu i sprawdzania konkretnych punktów na mapie.

Image
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Sie 2013 16:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Potwierdzam, że Google Maps tylko do samodzielnej nawigacji się nadaje, mapy offline tylko tak można przeglądać i nie działają żadnego POI w wersji online.

I jak już kilka osób wcześniej napisało polecam mapy Sygic. Dobre mapy, dobra aplikacja i wcale nie jest tak drogo jak na pierwszy rzut oka. Chyba, że 50 zł za dożywotnią aktualizację to jest drogo.

Kupujesz na allegro np. tutaj: http://allegro.pl/mapy-android-sygic-mo ... 33897.html pudełkową wersję (z dożywotnimi aktualizacjami). To jest wersja 9, która nie działa na "współczesnych" androidach, ale po zakupie wchodzisz na stronę sygica i piszesz na support, że masz taką właśnie mapkę, ale zmieniłeś telefon na nowszy i już Ci z tej karty nie działa, czy mogą Ci kod aktywacyjny na nowsza wersję wysłać, bo Twoja licencja jest ciągle ważna. I gdzieś tak po godzinie ( w dzień roboczy) na mailu masz kod aktywacyjny do najnowszej wersji z google play.

50 zł za dobrą i aktualną mapę całej europy wraz z nawigacją to naprawdę okazyjna cena. I jeszcze gratis dostajesz karte 4gb microSD, a taka zawsze się przyda.

P.S. jakby ktoś nieufny to mogę podesłać foto pudełka + printscreeny z korespondencji z sygic.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Sie 2013 16:42 
Awatar użytkownika

srebrny
kiew napisał(a):
I jak już kilka osób wcześniej napisało polecam mapy Sygic. (...) Chyba, że 50 zł za dożywotnią aktualizację to jest drogo.

No popatrz, a ja dopiero co kilka dni temu kupiłem Sygica z pakietem na Europę w oficjalnym sklepie za 26 Euro (cena w ramach letniej wyprzedaży EUR 34.99; plus dodatkowy kod rabatowy -25%: 1458554694429)...

Sprawdzałem tą nawigację we Włoszech, Szwajcarii i Niemczech i jestem zadowolony. A i cena ok. 110 zł za dożywotnią licencję, to bardzo dobra cena w porównaniu z konkurencją, zwłaszcza że Sygic używa map TomTom'a.

#11 PostWysłany: 12 Sie 2013 17:16 

niebieski
Ja uzywam MapFactor Navigator, bardzo szczegolowa
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 12 Sie 2013 19:14 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Mam IGO + mapy ściągnięte z internetu, działa offline i na nowych mapach daje radę.
Działa sprawnie.

#13 PostWysłany: 13 Sie 2013 14:15 

niebieski
Ja jak większość polecam Sygic-a. We Włoszech spisywała się bardzo dobrze. Możesz pobrać pełną wersję za darmo na 7dni. Mapa Włoch bardzo szczegółowa. Zaznaczone wszystkie fotoradary jak i miejsca postoju Karabinierów, którzy się ich twardo trzymali.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 13 Lut 2015 17:55 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
niebieski
Odświeżam temat. Offlinowa nawigacja na Europę- co polecacie? Znalazłem HERE od nokii, w Polsce działa ok, macie doświadczenia europejskie (Austria, Włochy)?

#15 PostWysłany: 13 Lut 2015 18:17 

HON fly4free
maps.me
Posiada mapy w wersji bez i z nawigacją, mapy bardzo dokładne (openstreet maps)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 13 Lut 2015 18:54 
Awatar użytkownika

niebieski
paweł p napisał(a):
Odświeżam temat. Offlinowa nawigacja na Europę- co polecacie? Znalazłem HERE od nokii, w Polsce działa ok, macie doświadczenia europejskie (Austria, Włochy)?

Użytkuję często na terenie DE/DK, jest całkiem przyzwoita. Na androidzie "kitkat" czasem się wykrzacza podczas przeglądania mapy, trzeba pamiętać że to jednak cały czas wersja beta, podczas samej nawigacji wykrzacza się bardzo sporadycznie.
Na europę polecam, do południowej azji odradzam, wyprowadza w pole.

#17 PostWysłany: 13 Lut 2015 19:06 

niebieski
Bodajże od wczoraj już nie beta. W Google Play jest już dostępna oficjalnie, jeśli masz betę zainstalowaną to widnieje jako aktualizacja.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 13 Lut 2015 19:27 
Awatar użytkownika

Loty: 11
Kilometry: 17 045
również polecam maps.me
po ściągnięciu zaskoczony byłem dokładnością
(nie wiedziałem wcześniej, że działa na openstreet maps)

ps niedawno była promocja i można było pobrać za darmo

Relacje:
berlin-londyn-madera-lizbona-londyn-poznan-majowka-2014
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 13 Lut 2015 19:43 

niebieski
Izrael sygic dzialal extra
jak tylko przejechalem mur do Palestyny amen

polecam sygic chodzil naprawde brzytwa :)
 Profil Relacje PM off
ardian lubi ten post.

#20 PostWysłany: 13 Lut 2015 19:58 

niebieski
Jak już przy tym jesteśmy, to od najnowszej aktualizacji, HERE maps ma ciekawą funkcję: wewnętrzne plany- jak piszą- około 50 lotnisk. Na razie zaglądnąłem jedynie na Frankfurt. Jest potencjał, chociaż póki co, jak można się domyślić, nie urywa tylnej części ciała.
Żeby się do tego dostać, trzeba wyszukać lotnisko i kliknąć na symbol przypominający "wejście do środka"- zresztą aplikacja sama to podpowiada.

HERE, podobnie jak koń- jaka jest, każdy widzi. Co kto lubi i co kto potrzebuje- jednemu spasuje, drugiemu nie.
Jednak obiektywne wady tej aplikacji to:
- Ogromny rozmiar map offline. Sama Polska zajmuje 500MB.
- Póki co kiepska funkcjonalność nawigacji; brak omijania przeszkód, punktów pośrednich, modyfikacji tras, brak POI wzdłuż trasy i wielu wielu innych, które prawdziwa nawigacja posiadać powinna.

Wszystko, co trzeba, znajdziecie w Sygicu- a jak się trafi na dobrą promocję, to za naprawdę dobrą kasę jest świetna aplikacja.
Polska w Sygicu zajmuje 100MB :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 100 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości