Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1164 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 30 Lip 2014 12:34 

Zbanowany
O taką odpowiedź mi chodziło. Czyli pozostaje mi poczekać do jutra. Czy ktoś z Was ma członkostwo WIZZ Privilege Pass ? Umożliwia bezpłatny duży bagaż podręczny, co by mni odpowiadało. Ale czy obejmuje również zniżki 45 zł od lotu ?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
#422 PostWysłany: 30 Lip 2014 12:39 

http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -poradnik/
 PM off  

#423 PostWysłany: 30 Lip 2014 12:46 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
niebieski
Waniliacynamon napisał(a):
O taką odpowiedź mi chodziło. Czyli pozostaje mi poczekać do jutra. Czy ktoś z Was ma członkostwo WIZZ Privilege Pass ? Umożliwia bezpłatny duży bagaż podręczny, co by mnie odpowiadało. Ale czy obejmuje również zniżki 45 zł od lotu ?

Wizz Privilege Pass a Wizz Discount lub to 2 rozne rzeczy.... wystarczy wejsc na strone wizzair.com i troche poczytac...
http://wizzair.com/pl-PL/travel_service ... ilege_Pass
http://wizzair.com/pl-PL/travel_service ... usive_Club
 Profil Relacje PM off  

#424 PostWysłany: 30 Lip 2014 12:48 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
Waniliacynamon napisał(a):
O taką odpowiedź mi chodziło. Czyli pozostaje mi poczekać do jutra. Czy ktoś z Was ma członkostwo WIZZ Privilege Pass ? Umożliwia bezpłatny duży bagaż podręczny, co by mnie odpowiadało. Ale czy obejmuje również zniżki 45 zł od lotu ?
WIZZ Privilege Pass dotyczy każdego pasażera osobno. Jeżeli chcesz mieć duży bagaż podręczny dla każdej z osób dopłacasz 59 zł od osoby.

Najlepiej wejdź na stronę wizza wybierz lot i popatrz na poszczególne opcje zgodnie z linkiem jaki otrzymałaś od kolegi Gorny77 i sprawdź sama. To bardzo proste a nauka nie pójdzie w las. Zobacz na promocję związaną z bagażem (obowiązuje dziś i jutro). Może zamiast dużego poręcznego za 59 zł lepiej wybrać zwykły za 73 zł. Różnica niewielka (jak jeszcze podzieli się na 2 osoby przy 1 bagazu na 2 osoby) a możliwości logistyczne dużo większe.

A tak w ogóle to posty są nie w tym temacie co powinny być. Prawidłowa lokalizacja to
Strona główna » Forum pasażera linii lotniczych » Pasażer linii lotniczych » Rezerwacje i odprawy » Rezerwacja w Wizzair

rezerwacja-w-wizzair,225,46492

Dodatkowo o tym samy piszesz równolegle w temacie Pytania: wymiary bagażu podręcznego Ryanair, Wizzair... pytania-wymiary-bagazu-podrecznego-ryanair-wizzair,228,1259&start=680
 Profil Relacje PM off  

#425 PostWysłany: 02 Sie 2014 12:32 

Witam, jakieś 2 miesiące temu kupiłam bilety do Barcelony wraz z jednym dużym bagażem podręcznym. Za wszystko zapłaciłam punktami z konta Wizz. Pobyt okazuje się, że będzie dłuższy niż było planowane, dlatego chciałam dokupić kolejny bagaż - wolałabym jedną sztukę rejestrowanego. Teraz nie jestem w stanie tego zrobić.

Jestem zalogowana na swoim koncie - próbuje dodać ten bagaż sobie, wyskakuje taka sama odpowiedź jak w przypadku gdy chcę dodac ten bagaż osobie towarzyszącej:
Płatność na koncie Wizz nie jest możliwa, jeżeli saldo wynosi 0 lub gdy posiadacz konta nie jest pasażerem. Należy się zalogować przed dokonaniem rezerwacji, po czym wybrać opcję „jestem pasażerem” w danych pasażera. Fundusze na Koncie WIZZ można wykorzystać do płatności za rezerwacje dla Pasażera i nie więcej niż czterech innych osób podróżujących wspólnie z Pasażerem (np. rodzina, znajomi itp.).

Saldo nie wynosi 0. Jestem zalogowana. Jestem też oczywiście pasażerem.

Czy ktoś miał już taką sytuację? Czy nie jest po prostu możliwe dokupienie bagażu i zapłata punktami ?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#426 PostWysłany: 10 Sie 2014 15:20 

Witam! Proszę o wyrozumiałość (pierszy post)...ale i wszystkim "teoretykom" równiez dziękuję. Proszę o odpowiedź praktyków. Tematu który mnie interesuje nie znalazłem wcześniej a dużo szukałem.
3 raz z rzędu próbuję zapłacić za lot punktami. 2 razy nie udało sie... dzis było blisko. Myślę że te utrudnienia są robione specjalnie kupowałem bilety dla 7 osób Wawa- Budapeszt na wielkanoc 2015 - dobre ceny :D .

Moje pytanie dotyczy technicznego opłacenia lotu. Po wpisanie wszystkich niezbędnych danych (jestem członkiem wizz..club) (na koncie mam 800zł a cena 1000zł- ale czytałem że dopłaca się różnicę) chcę opłacic lot uczciwie zarobionymi przelanymi punktami. a tu D..... 3 raz z rzędu.

po wpisaniu wszystkiego i wejściu w płatności w chodzę w zakładkę płatność konto wizzair. a tam info że musze gdzies odznaczyć że jestem członkiem wycieczki i z konta może zapłacic za siebie i max 4 pasażerów (PODAŁEM SWOJE DANE JAKO 1 PASAZERA, cofnąłęm się do pasażerów, przeanalizowałęm wszystkie okienka - NIC. Przy moich danych była zakładką PODRÓŻUJĘ myślałem ze tam ale nieaktywna. podzieliło mi pieniążki do płatności. po prawej stronie w niebieskim prostokącie była do zapłaty kwota dużo nizsza niż na wstępie powiedzmy 400 zł. wiec wszedłem w zakładkę karta kredytowa myśląc że opłącę różnicę a tam dalej do opłaty 1000 zł. zrobięłm zapłac i z karty zdjeło mi 1000. Pomoże ktoś to ogarnąć bez gwiazdorzenia? Z góry dzięki
 Profil Relacje PM off  

#427 PostWysłany: 10 Sie 2014 16:16 

Po pierwsze bilety już masz bo je zakupiłes tyle że za gotówkę bez wykorzystania zgromadzonych pkt.
Generalnie nie ma co za bardzo pisać, po zalogowaniu się na swoje konto mywizz rezerwujesz bilety, na końcu rezerwację opłacasz zgromadzonymi pkt, resztę dopiero gotówką. Po zadaniu pytania na Google wizzair rezerwacja krok po kroku otrzymasz poradnik z fly4free. Możesz spróbować reklamacji w wizzair przez ich formularz reklamacyjny, choć wątpię by ją uznali. Pozdrawiam
 PM off  

#428 PostWysłany: 10 Sie 2014 16:28 

No i właśnie to jest taki typ odpowiedzi który nie daje nic nikomu.
Owszem kupiłem ale kasę z punktów mam dalej i CHCĘ JE WYKORZYSTAĆ.
pytam żeby kolejny lot opłacic bez popełniania błędów.
Poza tym korzystałem z poradnika wspomnianego ale jest on już trochę nieaktualny i nie obejmuje tego o czym piszę.
 Profil Relacje PM off  

#429 PostWysłany: 10 Sie 2014 17:06 

Gienek nic ci nie poradzę, ze jesteś prosty człowiek, do tego mało kumaty. Ostatni poradnik jest z czerwca, nic nie poradzę że liczyłes na inną odpowiedz, ale niestety tak to działa.
 PM off
Maktravel lubi ten post.

#430 PostWysłany: 10 Sie 2014 17:10 

A ty ześ nawet nie przeczytał mojego posta do końca, o gwiazdorzeniu.
Jak jesteś taki bystry to odpowiedz na to konkretne pytanie, a nie nabijasz ilość postów sobie.
Dziękuje Ci za pomoc.
Może ktoś inny potrafi odpowiedzieć na moje pytanie
 Profil Relacje PM off  

#431 PostWysłany: 10 Sie 2014 17:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Oj Gienek, przecież sam sobie odpowidziałeś, że z konta wizz można zapłacić punktami za rezerwację dla siebie + max 4 pasażerów, a Ty próbowałeś to zrobić dla 7 osób ...
 Profil Relacje PM off  

#432 PostWysłany: 10 Sie 2014 17:50 

OK, ale to właśnie na tym forum przeczytałem że z konta wizzair odejmnie ile trzeba a resztę opłacę z konta bankowego lub kartą.
bardziej mnie nurtuje kwestia gdzie powinienem odznaczyć że jestem uczestnikiem podróży do czego odwołuje się zakładka opłąc z konta wizzair skoro byłem zalogowany na koncie wizz, policzyło mi ze zniżką i podałem dane uczestników i swoje zanim doszedłem do płatności.
Chyba są na tym forum ludzi którzy płacą punktami i wiedzą o co pytam?
 Profil Relacje PM off  

#433 PostWysłany: 10 Sie 2014 18:08 
Awatar użytkownika

srebrny
GIENEK napisał(a):
OK, ale to właśnie na tym forum przeczytałem że z konta wizzair odejmnie ile trzeba a resztę opłacę z konta bankowego lub kartą.

Tak możesz zrobić dla rezerwacji dla max 1+4 pasażerów.

GIENEK napisał(a):
bardziej mnie nurtuje kwestia gdzie powinienem odznaczyć że jestem uczestnikiem podróży do czego odwołuje się zakładka opłąc z konta wizzair skoro byłem zalogowany na koncie wizz, policzyło mi ze zniżką i podałem dane uczestników i swoje zanim doszedłem do płatności.
Chyba są na tym forum ludzi którzy płacą punktami i wiedzą o co pytam?

Jeżeli jesteś zalogowany na konto i wybierasz bilety ze zniżką WDC, to automatycznie zostajesz dodany jako pierwszy pasażer (fistaszek "podrużuję" zostanie automatycznie zaznaczony i nie da się go w ogóle odznaczyć, a twoje imię i nazwisko też samo wskakuje).
 Profil Relacje PM off  

#434 PostWysłany: 10 Sie 2014 18:13 

no więc skąd ten wymóg przy płatności?
Czyli tylko w opcji 1 + max 4 mogę wyorzystać swoje środki wizz? bo tego nigdzie nie znalazłem

Ostatnio edytowany przez GIENEK, 10 Sie 2014 18:17, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 10 Sie 2014 18:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Gienek nie wiem o czym Ty w ogóle teraz mówisz i co namieszałeś w tej swojeje rezerwacji. Zaloguj się na konto i zrób sobie na spokojnie na próbę nową rezerwację dla dwóch osób. Pierwsza osoba (czyli TY) zostaje automatycznie wpisana, a drugą dopisujesz i nie ma żadnych innych wymogów przy płatności.

-- 10 Sie 2014 18:18 --

GIENEK napisał(a):
Czyli tylko w opcji 1 + max 4 mogę wyorzystać swoje środki wizz? bo tego nigdzie nie znalazłem

No to jest oczywiste jak sam już zauważyłeś w pierwszym poście ..
 Profil Relacje PM off  

#436 PostWysłany: 10 Sie 2014 18:21 

maczala1 napisał(a):
Gienek nie wiem o czym Ty w ogóle teraz mówisz i co namieszałeś w tej swojeje rezerwacji. Zaloguj się na konto i zrób sobie na spokojnie na próbę nową rezerwację dla dwóch osób. Pierwsza osoba (czyli TY) zostaje automatycznie wpisana, a drugą dopisujesz i nie ma żadnych innych wymogów przy płatności.

tu nie namieszałem może w nieprawidłowy sposób opisałem, było tak jak piszesz odchaczone podrózuję, a mimo to przy płatność -> płątnośc z wizzair była informacja że mam odznaczyć ze podróżuję. Jeśli jest tak jak piszesz to zadziała dopiero w opcji 1 +max 4 ale nigdzie na żadnym forum wcześniej tego nie przeczytałem.

-- 10 Sie 2014 18:24 --

OK, Dzieki za cierpliwość
Myślałem ze skoro ze zniżką mogę kupić 9 biletów to i przy płatności nie ma znaczenia ilość osób skoro i tak musze dopłacać?
Czy też musze mieć środki na pokrycie z konta wizzair za całość dla 1 +4?
 Profil Relacje PM off  

#437 PostWysłany: 10 Sie 2014 18:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak kupujesz max 1+4 to możesz wybrać płatność punktammi z konta nawet jak nie wystarczy na całość, a brakującą różnicę dopłacić kartą. Co prawda przed paroma miesiącami coś namieszali na stronie i taka mieszana płatność nie działała, ale od jakiegoś czasu znowu tak można.
 Profil Relacje PM off
GIENEK lubi ten post.

#438 PostWysłany: 10 Sie 2014 18:31 

Dzieki, teraz mam jasność
 Profil Relacje PM off  

#439 PostWysłany: 14 Sie 2014 21:44 
Awatar użytkownika

Może już się gdzieś to pytanie pojawiło, ale nie potrafię znaleźć - proszę o link do wątku. A mianowicie:

1) Jeśli dokonam opłaty tylko części należnej kwoty za lot z W6 (np. punktami z WDC), to ile mam czasu na uregulowanie pozostałej kwoty (np. kartą płatniczą)? W e-mailu od Wizza, który przysłano mi na następny dzień, nie było żadnych informacji na ten temat, ani nie znalazłam takich informacji (przy częściowej płatności) w regulaminie czy w FAQ W6.

Przy płatności przelewem całości należnej kwoty, czas na dokonanie opłat to 24 h. Czy przy płatności częściowej np. kartą jest tak samo?

2) Płatność już została uregulowana w całości, ale zakładając, że nie zostałaby dokonana w ?? czasie, to czy rezerwacja zostaje anulowana i czy częściowo dokonane opłaty (punkty, karta kredyt. itp.) zostają w pełni zwrócone w takiej formie w jakiej zostały uiszczone?

Zagadnienie istotne, jeśli poluje się na 'okazje', które jak wiadomo są raz na takie, raz na siakie loty ;)

#440 PostWysłany: 14 Sie 2014 21:48 

Przy płatności po odjęciu pkt z konta wizz pozostała należność środkami z karty debetowej/kredytowej NIEZWŁOCZNIE! bo zakup nie zostanie zrealizowany
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1164 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 59  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 35 gości