Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Dwu-członowe nazwisko
#1 PostWysłany: 21 Paź 2010 08:05 

Witajcie,

Dokonując rezerwacji (WizzAir) wpisałem tylko jeden człon nazwiska jednej z osób, posiadających nazwisko dwuczłonowe. Reszta danych się oczywiście zgadza z dokumentem tożsamości. Czy w związku z tym będą problemy na lotnisku? Zaznaczę, że wylot mam za dwa dni a błąd zauwazyłem robiąc odprawę on-line.

Prośba o pomoc!
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊 Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊
Egipskie all inclusive w 5* resorcie z parkiem wodnym 🌴🏊‍♂️ Wczasy od 2213 PLN Egipskie all inclusive w 5* resorcie z parkiem wodnym 🌴🏊‍♂️ Wczasy od 2213 PLN
#2 PostWysłany: 21 Paź 2010 12:19 

Na szczęście wystarczył fax z xero dowodu oraz akt małżeński, WIZZ zmienił nazwisko w rezerwacji w 10 min od wysłania faksu!! Za free!

Szacun ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Paź 2010 16:39 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Dziękujemy za informację.

#4 PostWysłany: 22 Paź 2010 11:51 

Kamil,

Gdyby ktoś miał podobny problem, to podaję numer fax do działu obsługi klienta Wizzair w Polsce: 22 7636102.
Pozwoli to uniknąć rozmowy z infolinią (3.66zł/min).
pozdrawiam,
Olaf
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Mar 2012 21:23 

niebieski
szefszeryf napisał(a):
Na szczęście wystarczył fax z xero dowodu oraz akt małżeński, WIZZ zmienił nazwisko w rezerwacji w 10 min od wysłania faksu!! Za free!

Szacun ;)

Witam

Miałem podobną sytuację ale błąd w nazwisku koleżanki zauważyłem po odprawie online przy wykupywaniu ubezpieczenia. Niestety w moim przypadku sytuacja wygląda tak:

wysłałem również fax jak poprzednik - zero odzewu, w końcu telefon do tele centrum i dowiedziałem się, że nic nie załatwię jak już dokonałem odprawę i będę musiał zjawić się na odprawie na lotnisku 2h przed lotem - oczywiście odpłatnie (przedstawiając dokumenty - dowód osobisty i odpis z zawarcia związku małżeńskiego)
zapytałem co mam zrobić w drodze powrotnej w BVA - usłyszałem, że jeżeli zażądają w/w dokumentów mam je przedstawić i też zapłacić za odprawę na miejscu

i tu nasuwają mi się pytania - czy muszę się chwalić na lotniskach tym błędem? czy jak pani zauważy to przedstawić dokumenty? czy po odprawie mi coś "grozi"?

a może jednak odprawić się jeszcze raz?

czy w drodze powrotnej będzie widać w systemie że koleżanka nie odprawiła się poprawnie?

https://www.youtube.com/watch?v=cNfBn4Fn1Hw
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Mar 2012 00:11 

Nie chwal się. Nawet jeżeli zauważa i to wytłumaczysz myślę ze nic się nie stanie ew. dopłacisz za odprawę na lotnisku.

Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 31 Mar 2012 21:09 

niebieski
Pacjonek napisał(a):
Nie chwal się. Nawet jeżeli zauważa i to wytłumaczysz myślę ze nic się nie stanie ew. dopłacisz za odprawę na lotnisku.

Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk

nie chwaliłem się i koleżanka przeszła i w Katowicach i w Beauvais :P

https://www.youtube.com/watch?v=cNfBn4Fn1Hw
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Maj 2013 12:36 

witam, przy rezerwacji biletu w systemie Ryanair wpisałem nazwisko dwuczłonowe kolegi w odwrotnej kolejności. Czy z tego powodu mogą być jakieś problemy na lotnisku? Czy można to naprawić bezpłatnie poprzez biuro obsługi klienta?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości