Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Gru 2010 20:44 

Witam

W związku ze strajkiem kontrolerów lotniczych w Hiszpanii, ugrzęzłem na Wyspach Kanaryjskich, a dokładnie na Lanzarotte. W sobotę miałem wracać do Polski (lot łączony Lanzarote - Bruksela Char., a następnego dnia Bruksela Char. - Wrocław), niestety wszystkie loty Ryana zostały odwołane. Na lotnisku zamieszanie było ogromne, jednak udało nam się przebookować bilety na wtorek (12 osób), trasa Lanzarotte - Londyn STN i w środę Londyn STN - Wrocław), co ciekawe - to wszystko za darmo (nie spodziewałem się tego po Ryanair, tutaj zaplusowali bardzo :-)

Poza tym, w punkcie obsługi klienta Ryanair polecili nam zbierać wszystkie rachunki zawiązane z wyżywieniem, hotelem lubi innym noclegiem i transportem, w celu późniejszej refundacji kosztów. Czy ktoś ma doświadczenie, jak należy tego dokonywać po powrocie do Polski? Wysłać do nich kopie tych rachunków przez maila, czy przez fax? Jakie są szanse na odzyskanie tych pieniędzy? W jaki sposób je przelewają, a może przesyłają czek?

Pozdrawiam serdecznie ze słonecznych Wysp Kanaryjskich
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 05 Gru 2010 22:27 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
http://schchng.ryanair.com/refweb.asp - zdaje się, ze to jedyny formularz do kontaktu.

#3 PostWysłany: 06 Gru 2010 19:41 

niebieski
Tez siedzę na lanzarote i tez miałem ten sam powrót. Na szczęście mi sie udało przebukowac na jutro czyli 7 ACE-CRL. Gdzie przebukowywales Crl-wro na STN-wro? Na lotnisku? Udało ci sie za darmo?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Gru 2010 23:15 

Cześć

Przebookowywałem w okienku Ryana na lotnisku. Całość za darmo ACE-STN oraz lot STN - WRO, pomimo tego że, to nie był lot łączony. W sumie nie wiem, na jakiej zasadzie się to stało, ale działało, bo już jestem w domu. Na lotnisku jeszcze raz zapewniono nas, że Ryan pokrywa wszystkie koszta pobytu na wyspie, zobaczymy jak to będzie.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Gru 2010 23:58 

niebieski
to ciekawa informacja z tą zamianą CRL-WRO na STN-WRO. Ja wprawdzie miałem kupiony dodatkowy za 5pln na dzisiaj więc idealnie się zgrało ale kumpela musiała dokupić za 47€ :/ Czemu nie wracaliście przez CRL? Choć może i dobrze bo pewnie dla nas miesjca by nie było ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Gru 2010 19:03 

Bartosz.Kolodziej napisał(a):
Cześć

Przebookowywałem w okienku Ryana na lotnisku. Całość za darmo ACE-STN oraz lot STN - WRO, pomimo tego że, to nie był lot łączony. W sumie nie wiem, na jakiej zasadzie się to stało, ale działało, bo już jestem w domu. Na lotnisku jeszcze raz zapewniono nas, że Ryan pokrywa wszystkie koszta pobytu na wyspie, zobaczymy jak to będzie.

Pozdrawiam

pokryli koszta pobytu na wyspie?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Gru 2010 12:06 

Hej
Na razie jeszcze nie wiem, czy wszystkie koszta zostaną pokryte. O dalszym przebiegu sprawy będę informował na forum.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Gru 2010 12:19 
Awatar użytkownika

:) ciekawe czy pokryli by jakis drozszy hotel :D :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 27 Gru 2010 13:09 

niebieski
Pewnie mają limity, typu max. 50€ za nocleg.

#10 PostWysłany: 27 Gru 2010 14:11 

niebieski
Ryanair zwraca koszt noclegów w hotelach max 3*. Jest taka informacja na formularzu.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 28 Sty 2011 13:40 

niebieski
Właśnie przyszedł pocztą czek od Francy ze zwrotem kosztów za hotele, itp. W sumie szybko się uwinęli. Od wysłanie reklamacji do przyjścia czeku minął mniej więcej miesiąc. A wlasciwie nawet mniej bo czek wystawiono 13 stycznia.

edit: pokryli wszystkie koszty oprócz alkoholu :/ nawet 3€ więcej niż  wyszło z wyliczeń więc chyba "szampan" sie załapał na zwrot kosztów ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] oraz 16 gości