Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 116 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 23 Gru 2012 03:13 

Ale to nie Wizz cię zmusi tylko regulamin lotniska, żeby sie czegoś domagać musisz być 2h przed wylotem chociażby ze względu na takie zdarzenia losowe. Koniec.
To jest przestrzeganie regulaminu.
Cytuj:
Przepraszam za niemerytoryczną wypowiedź z góry. Odszkodowanie wszelakiej maści mają być zadośćuczynieniem za zakłócenia czy ewentualne problemy jakie spowodowały. Wizz właśnie specjalnie podstawia busa, który nawet na pusto będzie jeździł żeby uniknąć takiej cwaniackiej postawy niektórych, którzy już chcą odszkodowanie wyrwać. Inna sprawa, że niektórzy mogą z tego busa skorzystać, żeby chociażby dostać się na parking. Niemniej wstyd czytać o takich pomysłach...

Z forum lotniczego. Nie tylko ja widzę w tym patologie.
Tak czy siak teraz się prawdopodobnie wszystko zmienia po zamknięciu Modlina i szanse na odszkodowanie są realne bo Wizz już pewnie nie podstawi busów żeby wywieźć ludzi na środek pola z zamkniętym terminalem. Tyle że za odszkodowanie w praktyce będzie płacić lotnisko. Przynajmniej taka sprawiedliwość.
 Profil Relacje PM off  

Słoneczna Hiszpania czeka 🏝️ All inclusive w 4* hotelu w Benidorm za 1839 PLN Słoneczna Hiszpania czeka 🏝️ All inclusive w 4* hotelu w Benidorm za 1839 PLN
Promocja w PKP Intercity 🚈 Bilety do Białegostoku, Ełku i Suwałk od 14 PLN w jedną stronę 👏 Promocja w PKP Intercity 🚈 Bilety do Białegostoku, Ełku i Suwałk od 14 PLN w jedną stronę 👏
#42 PostWysłany: 23 Gru 2012 03:40 

niebieski
Pacjonek napisał(a):
Ale to nie Wizz cię zmusi tylko regulamin lotniska, żeby sie czegoś domagać musisz być 2h przed wylotem chociażby ze względu na takie zdarzenia losowe. Koniec.
Cytuj:
Przepraszam za niemerytoryczną wypowiedź z góry. Odszkodowanie wszelakiej maści mają być zadośćuczynieniem za zakłócenia czy ewentualne problemy jakie spowodowały. Wizz właśnie specjalnie podstawia busa, który nawet na pusto będzie jeździł żeby uniknąć takiej cwaniackiej postawy niektórych, którzy już chcą odszkodowanie wyrwać. Inna sprawa, że niektórzy mogą z tego busa skorzystać, żeby chociażby dostać się na parking. Niemniej wstyd czytać o takich pomysłach...

Tak czy siak teraz się prawdopodobnie wszystko zmienia po zamknięciu Modlina i szanse na odszkodowanie są realne bo Wizz już pewnie nie podstawi busów żeby wywieźć ludzi na środek pola z zamkniętym terminalem. Tyle że za odszkodowanie w praktyce będzie płacić lotnisko. Przynajmniej taka sprawiedliwość.

Możesz dać linka do tego regulaminu albo wrzucić go? zaczynam wątpić w jego istnienie.

#43 PostWysłany: 23 Gru 2012 03:48 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
Z lotniskiem łączy pasażera jak umowa...? żadna
łączy tylko umowa z przewoźnikiem przy zakupie biletu,już wiemy że te regulaminy mają się nijak do siebie,
więc pacjonku Ciebie dotyczy regulamin lotniska
a pasażerów wizz, ryana - ich regulaminy
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 23 Gru 2012 11:55 

niebieski
@Pacjonku

1. Czy jak ktoś ma 2km do lotniska to zmiana na inne lotnisko, oddalone o 50km jest dla pasażera problemem czy nie jest?

2. Czy lot WMI-BUD trwający poniżej 1h w porównaniu do 1,5h jazdy autobusem WMI-WAW i lotem WAW-BUD trwającym również niecałą godzinę jest zakłaceniem czy nie jest?

3. Odszkodowania będzie wypłacał pasażerom Wizz a nie lotnisko (może odzyska coś od lotniska a lotnisko od wykonawcy pasa startowego, ale to już pasażera nie interesuje).

4. Czekamy tutaj wszyscy niecierpliwie na ten regulamin, w którym będzie napisane, że pasażer, który nie stawi sie na lotnisku na min. 2h przed odlotem nie zostanie wpuszczony do samolotu i nie może ubiegać się o odszkodowanie od linii lotniczej!

Ps. Już tak poza tematem. Rozumiem, że na lotnisku w Katowicach stawiasz się min. 4h przed odlotem skoro kontrola bezpieczeństwa trwa tam 2,5h :lol:

Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 23 Gru 2012 12:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Dwa cytaty z warunków podróży w Wizzair (http://wizzair.com/pl-PL/useful_information/travel_conditions#11):

Powiadomienia
"Może zajść konieczność skontaktowania się Wizz Air z pasażerem przed planową godziną odlotu, jeżeli konieczne będą ewentualne zmiany dotyczące lotu. W związku z powyższym pasażer obowiązany jest przekazać Wizz Air odpowiednie informacje umożliwiające kontakt o każdej porze (numer telefonu stacjonarnego lub/i numer telefonu komórkowego i adres e mail). Wizz Air nie ponosi odpowiedzialności za żadne ewentualne szkody poniesione w przypadku, gdy podany przez pasażera adres e mail i/lub numer telefonu były nieprawidłowe lub jeżeli pasażer nie posiadał dostępu do podanego adresu e-mail lub nie sprawdzał go regularnie, lub jeżeli pasażer nie był dostępny pod żadnym z podanych numerów telefonu."

Odprawa oraz wejście na pokład
"Pasażerowie posiadający specjalne wymogi lub specjalne potrzeby muszą się stawić na stanowisku odprawy na 2 godziny przed planowanym odlotem. W innym razie możemy nie być w stanie dopełnić procedur odprawy w odpowiednim czasie umożliwiającym wejściem pasażera na pokład."

Odnoście drugiego cytatu, świadomie i zgodnie z polskim prawem nigdzie nie sprecyzowano/zdefiniowano określenia "specjalne wymogi lub specjalne potrzeby" i nie są to tylko dodatkowa asysta itp. ale można pod do podciągnąć konieczność przetransportowania np do WAW.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 23 Gru 2012 13:09 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
Modlin zamknięty - ale oczywiście można o tym nie wiedzieć :D
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 23 Gru 2012 13:18 

niebieski
@panprofesor82

Niestety ale NACIĄGASZ fakty albowiem takie osoby definiuje sam Wizzair:

cytuje, ze strony przewonika:

PASAŻEROWIE O SPECJALNYCH POTRZEBACH

Kobiety ciężarne
Osoby niepełnosprawne
Pasażerowie niewidomi i niesłyszący
Pasażerowie wymagający dodatkowego tlenu

Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 23 Gru 2012 13:25 

niebieski
snooka napisał(a):
Modlin zamknięty - ale oczywiście można o tym nie wiedzieć :D

Modlin nie jest zamknięty tylko nie mogą na nim lądować samoloty wymagające pasa o długości powyżej 1500m :D
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 23 Gru 2012 13:29 

niebieski
Jeśli się nie mylę to Maris93 już jakiś czas temu pisał, ze nie ma w tym okresie żadnych lotów z WMI i Jego to nie dotycz, a Wy jak to "Stado baranów" ;-) dajecie Mu się podpuszczać. I jeszcze wymyślacie jakieś niestworzone historie z jakimiś regulaminami. Jeśli coś będzie miało zastosowanie to tylko rozporządzenie EU 261 i tyle. Regulamin Modlina nie ma tu nic do rzeczy. Cena biletu również.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 23 Gru 2012 13:55 

niebieski
siGGe napisał(a):
Jeśli się nie mylę to Maris93 już jakiś czas temu pisał, ze nie ma w tym okresie żadnych lotów z WMI i Jego to nie dotycz, a Wy jak to "Stado baranów" ;-) dajecie Mu się podpuszczać. I jeszcze wymyślacie jakieś niestworzone historie z jakimiś regulaminami. Jeśli coś będzie miało zastosowanie to tylko rozporządzenie EU 261 i tyle. Regulamin Modlina nie ma tu nic do rzeczy. Cena biletu również.

Dyskutujemy o tym czy odszkodowanie się należy a nie o tym czy odszkodowanie dostanie Maris83 :lol:

Oczywiście masz rację, że zastosowanie będzie tu miało rozporządzenie EU 261.

Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 23 Gru 2012 14:03 

szumny napisał(a):
Pacjonek napisał(a):
Cytuj:

Możesz dać linka do tego regulaminu albo wrzucić go? zaczynam wątpić w jego istnienie.

Nie kurna lotnisko nie ma żadnego regulaminu, można robić co się chce, samowolka i nic nie jest uregulowane. Już mówiłem że w internecie na ich stronie tego nie ma co nie oznacza że on nie istnieje.
Masz być na lotnisku na tyle wcześnie żeby zdążyć na odprawę i dojść do gate, jak przychodzisz 40 minut przed odlotem bardzo łatwo udowodnić że nie spełniasz tego wymagania
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 23 Gru 2012 14:27 

niebieski
Pacjonku: Czy jesteś w stanie przytoczyć dokładnie ten zapis mówiący o 2 godz.?
Nie doszukuj się złośliuwości z mojej strony. W regulaminie Wizzaira jest odwołanie do regulaminu lotniska więc brzmienie tego zapisu może mieć (choć nie musi) kluczowe znaczenie.

#53 PostWysłany: 23 Gru 2012 14:31 

niebieski
@Pacjonku

Jeśli jestem w Modlinie 2h przed odlotem a autobus z Modlina na Okęcie będzie jechał 2h to też łatwo udowodnić, że nie spełniam tego wymagania?

Jeśli jesteś na lotnisku w Katowicach 3h przed odlotem a kontrola bezpieczeństwa trwa 3h to też łatwo udowodnić, że nie spełniasz tego wymagania?

Jeśli jesteś na lotnisku w Katowicach 5h przed odlotem a kontrola bezpieczeństwa trwa 5h to też łatwo udowodnić, że nie spełniasz tego wymagania?

To do cholery ile czasu przed odlotem trzeba być, żeby mieć pewność, że spełnia się wymagania linii, lotniska, etc. ?

a) 24h
b) 72h
c) tydzień

Zaznacz 1 prawidłową odpowiedź :lol:

Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 23 Gru 2012 19:21 

Regulaminowe 2h. Nic więcej, doszukujesz się dziury w całym tam gdzie jej nie ma :lol:
Gdybyś przyszedł 3h przed wylotem i nie zdążyłbyś dojść do gate'a, teoretycznie mógłbyś złożyć zaskarżenie na lotnisko.
P.S Pacjonek to nieodmienny nick.
P.S 2 Mam cały czas wrażenie że 'kendi' to ta sama osoba co Maris83. Tym bardziej pacząc się na liczbę postów.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 23 Gru 2012 19:47 

niebieski
Pacjonek napisał(a):
P.S 2 Mam cały czas wrażenie że 'kendi' to ta sama osoba co Maris83. Tym bardziej pacząc się na liczbę postów.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Idąc Twoim tropem to każdy kto w czymkolwiek zgadza się z Maris83 jest właśnie nim.

albo idąc dalej "Kto nie z nami ten przeciwko nam" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brakuje Ci argumentów i dlatego posądzasz mnie o bycie Maris83 ???

Jeśli chcesz "grać" nieczysto to napisz może co znaczy "pacząc" bo w słowniku języka polskiego nie znalazłem.

Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 23 Gru 2012 20:43 

Pacjonek napisał(a):
Regulaminowe 2h. Nic więcej, doszukujesz się dziury w całym tam gdzie jej nie ma :lol:

zle myslisz...podpisujesz umowe z linia lotnicza a nie z lotniskiem...wewnetrzne regulaminy lotniska nijak sie maja do umowy zawartej z przewoznikiem...koniec i kropka...zrodlem Twoich praw i obowiazkow jest umowa zawarta z przewoznikiem a nie to co ma lotnisko w swoim regulaminie...odszkodowanie tez wyplaca przewoznik a nie lotnisko...
Pacjonek napisał(a):
Gdybyś przyszedł 3h przed wylotem i nie zdążyłbyś dojść do gate'a, teoretycznie mógłbyś złożyć zaskarżenie na lotnisko

na podstawie czego moglbym zaskarżyc? podaj podstawe prawna? oraz u kogo mialbym to zaskarżyc? w sadzie? w ULC?
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 23 Gru 2012 20:55 

kendi napisał(a):
Pacjonek napisał(a):

Idąc Twoim tropem to każdy kto w czymkolwiek zgadza się z Maris83 jest właśnie nim.

albo idąc dalej "Kto nie z nami ten przeciwko nam" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jeśli chcesz "grać" nieczysto to napisz może co znaczy "pacząc" bo w słowniku języka polskiego nie znalazłem.

Pozdr.

Nawet nie mam już słów.
Będziesz się teraz bawił w wydajdowanie błędów i wstawianie coraz to większej liczby emotikonów żeby udowodnić swoją rację?
Sorry ale gimnazjum już dawno skończyłem w przeciwieństwie do ciebie.

Ostatnio edytowany przez Pacjonek, 23 Gru 2012 20:58, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 23 Gru 2012 20:58 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
haha nie chce mi się czytać całych 7 stron ale widzę że dobre bzdury tu można znaleźć :)
regulamin lotniska, mówiący że mam być na lotnisku 2h przed odlotem? A gdzie dokładnie stoi urządzenie/osoba sprawdzająca o której godzinie wszedłem do terminalu? Na Filipinach są tacy ludzie, ale w Europie jeszcze nie widziałem...
a jeśli nie ma, to co jeśli przyszedłem na lotnisko 2h przed lotem, ale siedziałem godzinę w kawiarni przed security? Złamałem prawo?
:lol:
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 23 Gru 2012 21:00 

niebieski
Pacjonek możesz się odwoływać do moralności, ale nie upieraj się z tym regulaminem lotniska bo nie masz racji. Ogólnie forum przeżywa poważny problem, bo Maris ma specyficzny styl życia ale gorsi są jego wieczni krytycy, którzy rozwalają każdy temat. Maris zazwyczaj opiera się na rzeczowych argumentach, a niestety jego oponenci wchodzą na forum by napisać coś o charebacku i zniknąć. Ciężko się to czyta.

A właściciele nie wiele robią.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 23 Gru 2012 23:36 

niebieski
Pacjonek napisał(a):
kendi napisał(a):
Pacjonek napisał(a):

Pozdr.

Nawet nie mam już słów.
Będziesz się teraz bawił w wydajdowanie błędów i wstawianie coraz to większej liczby emotikonów żeby udowodnić swoją rację?
Sorry ale gimnazjum już dawno skończyłem w przeciwieństwie do ciebie.

W tym poście, jakbyś nie zauważył, nie udowadniałem żadnych swoich racji. Rozbawiło mnie bardzo, co podkreśliłem, posądzenie mnie o bycie Maris83 i dlatego pojawiła się większa ilość emotikonów.
Dobrze wiesz, że takie insynuacje (z podreśleniem ilości postów) miały na celu zdyskredytowanie mnie na forum. Gdybyś tego nie zrobił ja nie wytykałbym Twoich błędów ortograficznych.
Proponuję nie robić więcej wycieczek osobistych, bo to naprawdę nie jest gimnazjum.

Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 116 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości