Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Lip 2011 16:32 

Witam.
Planuje wybrać się do jednego z tych dwóch miejsc. Cena biletów jest zbliżona, tylko dylemat co wybrać? Zależy mi na wspaniałych plażach, zatoczkach i ogólnie co jest ciekawsze turystycznie?
Może ktoś był i może się podzielić? Oba miejsca wyglądają interesująco, chyba, że wypożyczyć samochód i udać się w jakieś ciekawsze miejsce na Majorce?
Wszelkie ceny, porady, wskazówki mile widziane :)

Jeśli mówimy o Majorce to chodzi mi mniej więcej o tego typu sprawy i malownicze krajobrazy:

http://www.siestasilesia.pl/MAJE/28/reg ... ajorka.jpg

http://www.majorka.adriatyk.info/MAJE/3 ... ajorka.jpg

Nie chciałbym polecieć na tą wyspę i przeoczyć takich miejsc. Czy w okolicy stolicy wyspy gdzie wyląduję znajdę podobne sceny? A może jednak Alicante ??

Loty do Azji w mega cenach od 1793 PLN❗🌏😍 Bali, Borneo, Filipiny, Tajlandia, Wietnam i inne 🔥✈ Loty do Azji w mega cenach od 1793 PLN❗🌏😍 Bali, Borneo, Filipiny, Tajlandia, Wietnam i inne 🔥✈
City break na południu Włoch za 416 PLN ☀️😎 Loty do Kalabrii + noclegi ze śniadaniami 🌋🍝 City break na południu Włoch za 416 PLN ☀️😎 Loty do Kalabrii + noclegi ze śniadaniami 🌋🍝
#2 PostWysłany: 26 Lip 2011 17:06 

Nie napisałeś co chcesz robić. Zwiedzać, imprezować, plażować?

Jak dla mnie Majorka bije Alicante na głowe. To miasto nie podobało mi się ani troche. Majorkę najlepiej zwiedzaj wynajętym samochodem/ skuterem. Nie jest to duży koszt. Plaż takich jak wrzuciłeś fotki na Majorce maż mnóstwo. Wystarczy pojeździć trochę. O ile się nie myle to ta gdize masz widok na samą plażę to są przedmieścia Palma de Mallorca (nie chce mi się szukać gdzie to było, musiałbym zgodnie z podróżą samochodową powędrować google maps) :).

Bierz Majorke i po zwiedzeniu Palmy uciekaj jak najdalej z centrum. Warto wybrać się też na Formentor albo na trekking w góry!
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Lip 2011 17:18 

Wszystko po trochę, a więc plażowanko, zwiedzanie takich właśnie zatoczek z piękną woda itd. a wieczorem to wiadomo :D Chodzi mi głównie, który rejon wybrać itd i czy w pobliżu Palma De Mallorca jest ciekawiej czy bardziej w Alicante :)

#4 PostWysłany: 26 Lip 2011 18:23 

Loty: 41
Kilometry: 92 000
Witam:) Wybór jest tylko jeden, Majorka. Fakt, faktem, w Alicante nie byłem;), ale tutaj chyba nie ma co porównywać. Polecam noclegi w S'Arenal, obok Palmy. Bardzo dogodne połączenie autobusowe do Palmy/lotniska, nie wiem w jakim terminie chcesz jechać, ale ja na początku kwietnia, płaciłem za nocleg w hostelu, ze śniadaniem 10 euro(Sol de Mallorca, S'Arenal). Co do dalszego zwiedzania wyspy, to faktycznie, tylko auto i podziwiać!
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Lip 2011 09:02 

Ja również polecam Majorkę- Hiszpanie prawie całą zjeździłem, ale zakochałem się w tej wyspie :D
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Lip 2011 21:43 
Awatar użytkownika

srebrny
samo alicante jest raczej nudne, okolice natomiast sa dosc ciekawe (szczegoly w moim poscie nt alicante w tym dokladnie dziale)

natomiast mallorca jest zayebista, wiec lec na majorke :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Sie 2011 23:42 

hmm ja nie byłem na Majorce, ale w Alicante nie jest nudno ludzie...
2 razy tam byłem- raz we wrześniu i raz w czerwcu i było zajebiście (w czerwcu jeszcze fiesta tam jest).
Tam imprezy trwają całą noc...i jest co zwiedzać wokół - benidorm, teramittika, elche i każdy kto tam był zakochuje się w tym miejscu.
Polecam to miejsce.
Pozdrawiam

#8 PostWysłany: 05 Sie 2011 21:56 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Po wielu przebojach z jednym z touroperatorów ostatecznie udało mi się zmienić biuro i w ostatniej chwili zaklepać sobie tydzień na Majorce. Jak oglądam wklejane zdjęcia to az się miło robi człowiekowi. Mam nadzieję że je zobacze. Moja kobieta biegle włada hiszpańskim, więc nie będe musiał się gimnastykować. Zapowida się więc błogie lenistwo :D

#9 PostWysłany: 05 Sie 2011 22:25 

Loty: 37
Kilometry: 87 856
witam byłem w tych dwóch miejscach i wybór jest tylko jeden MAJORKA, byłem w tym roku w Alicante i powiem szczerze to najbrzydsze miasto w jakim byłem w Andaluzji, pełno graffiti, brudne ulice , niezadbane trawniki, no może zamek jedynie jest ok, ale nic poza tym. Majorka , mega wyspa , woda , plaże:) jak chcesz moge podeslac pare fotek z Alicante na maila. odezwij sie jak cos na priv.

p.s.
chyba ze uda mi sie na jakis serwer załadować.

#10 PostWysłany: 09 Sie 2011 23:34 

Nie wiem skąd takie opinie, ale 2 razy tam byłem i tego co ty nie widziałem... Stoję przy swoim i Alicante piękne miejsce...
Życzę udanego pobytu
Pozdrawiam

#11 PostWysłany: 14 Sie 2011 13:42 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Byłem, wróciłem i... zakochałem się w tej wyspie :) Jest po prostu śliczna. Owszem, hotel miałem przy Playa de Palma a więc w typowym kombinacie turystycznym ale wystarczyło wychylić troszeczkę nos i wtedy widać piękno Majorki. Sa Calobra, Soller, Valdemossa, Palma de Mallorca... Ech, już planuję jakby tu dostać się na jesień lowcostowo jeszcze raz 8-)

W razie pytań służę pomocą a jak macie jakieś pomysły na tani lot do Palmy, będe zobowiązany:)
rw30 lubi ten post.

#12 PostWysłany: 15 Sie 2011 12:59 
Awatar użytkownika

najlepiej odwiedzić oba miejsca za jednym razem. Z ALC franca wrzuca prawie zawsze tanie bilety do PMI. Sam tak zrobie w pazdzierniku

#13 PostWysłany: 17 Sie 2011 10:03 

Ja tak właśnie zrobiłem:)
Podczas pobytu w Alicante na początku sierpnia wybraliśmy się do Palmy na 2 dni. Koszt lotu 40euro RT. Czas trwania jakieś 40 minut:)
Mi bardziej podobało się w Alicante i na całym Costa Blanca niż na Majorce, może dlatego, że w Alicante spędziliśmy więcej czasu.
Co mnie odpychało na Majorce to tłumy pijanych Niemców.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 17 Sie 2011 15:29 
Awatar użytkownika

srebrny
perek napisał(a):
Ja tak właśnie zrobiłem:)
Podczas pobytu w Alicante na początku sierpnia wybraliśmy się do Palmy na 2 dni. Koszt lotu 40euro RT. Czas trwania jakieś 40 minut:)
Mi bardziej podobało się w Alicante i na całym Costa Blanca niż na Majorce, może dlatego, że w Alicante spędziliśmy więcej czasu.
Co mnie odpychało na Majorce to tłumy pijanych Niemców.
Pozdrawiam

wiesz, majorka to troche wiecej niz palma, wiec jesli byliscie tylko w palmie, to jeszcze macie troche do zobaczenia na majorce ;)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 17 Sie 2011 16:21 

jeden dzień w Arenal, pół drugiego w Palmie;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości