Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Cze 2013 21:58 

Jakiś czas temu byłam wniebowzięta, ponieważ udało mi się kupić bilet na autobus z Paryża do Brukseli za 0,50 EURO :) Niestety okazało się, że BestBusTravel postanowił zrezygnować z tras do lub z Paryża i Brukseli pozostając jedynie na terenie Niemiec i Holandii. Na moje nieszczęście cała reszta trasy czyli Gdańsk-Paryż-Bruksela-Warszawa-Gdańsk jest zaplanowana i już dawno opłacona. Czy ktoś z was zna może jakieś inne tanie połączenie z Paryża do Brukseli? Znalazłam tylko bilety na megabusa za 12 funtów.

Pozdrawiam

Shumaa
 Profil Relacje PM off  

Relaks na wyspie wiecznej wiosny za 2399 PLN 💚☀️ Loty na Maderę + ⭐⭐⭐⭐ hotel z 🍽 Relaks na wyspie wiecznej wiosny za 2399 PLN 💚☀️ Loty na Maderę + ⭐⭐⭐⭐ hotel z 🍽
HIT❗🔥 Czarterowy lot na grecką wyspę Kos w jedną stronę za 24 PLN 🤯😱 (+ inne propozycje) 😍 HIT❗🔥 Czarterowy lot na grecką wyspę Kos w jedną stronę za 24 PLN 🤯😱 (+ inne propozycje) 😍
#2 PostWysłany: 18 Cze 2013 22:41 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

i tak dobra cena za 12 funtow
 Profil Relacje PM off
jolkah lubi ten post.

#3 PostWysłany: 18 Cze 2013 23:15 

Moim zdaniem dobrą alternatywą jest Thalys (czyli TGV), który pokonuje tą trasę w zaledwie 1h22min, a bilety w First Minute bez problemu do dostania za 22EUR.
Jedyne co trzeba pilnować to kiedy kupujemy bilety. Taryfa za 22EUR dostępna jest na dokładnie 89-82dni przed terminem naszej podróży.
Pod tym linkiem można łatwo wybrać i kupić bilety w tej cenie http://www.thalys.com/fr/en/offers-and- ... st-minutes

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Cze 2013 00:33 

Bruksela - Lille Flibco 5 Euro i dalej pociągiem ja jechałem w jakieś promo za kilkanście euro ale to dalej będzie więcej niż 12 EURO
IMO 12 EURO to dobra cena
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Cze 2013 14:04 
Awatar użytkownika

niebieski
No i pięknie, zmienili warunki wyjazdów. Teraz do Amsterdamu jeżdżą tylko we wtorki i czwartki. Ja mam kupiony bilet na niedzielę i wtorek. Sprawa wygląda jednak tak, że z racji innych planów i zakończenia tripu po Europie mam dolot do Berlina (bez możliwości anulacji). :( Obstawiam, że najtańszą opcją dojazdu z Berlina do Amsterdamu jest pociąg Jan Kiepura? Tylko teraz wygooglowałam, że pociąg znika z rozkładu jazdy w lipcu? Znowu na intercity.pl jest w rozkładach normalnie do końca września (potrzebowałabym właśnie bilet na 28 bądź 29). W ogóle zastanawiam się, czy jest sens pchać się do Amsterdamu ponosząc znaczne koszty pociągu?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Cze 2013 14:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

invasion, a sprawdz transavia.com, maja tanie bilety do Berlina (w tym bagaz) ewentualnie dojazd do Koloni z Amsterdamu i potem pociagiem prosto do Berlina :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Cze 2013 14:17 

złoty
Ta firma jest niepoważna. Najpierw usunięcie z siatki połączeń Brukseli i Paryża, teraz zmiany na trasie Berlin-Amsterdam. Ciekawe jaką kolejną niespodziankę zafundują swoim klientom...
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Cze 2013 14:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Mar77 napisał(a):
Ta firma jest niepoważna. Najpierw usunięcie z siatki połączeń Brukseli i Paryża, teraz zmiany na trasie Berlin-Amsterdam. Ciekawe jaką kolejną niespodziankę zafundują swoim klientom...

Właśnie to mnie martwi. Nie wiem, czy jest sens opierać na tym jakikolwiek wyjazd. Na chwilę obecną mam tylko ten bilet do Berlina, ale zastanawiam się, czy nie pojechać np. pociągiem gdzieś w głąb Niemiec, szczególnie, że oni mają jakieś oferty weekendowe na pociąg. Albo może trafię jakiś tani bilet na Kiepurę.

Widzę, że w Niemczech można jeszcze tanio się autobusami poruszać, jak coś ciekawego znajdę w zamian albo ten Amsterdam ułożę awaryjnie to się podzielę. :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Cze 2013 00:28 

platynowy
Czy była jakaś reakcja od BestBusTravel?

Ja z nimi jechałem i tak uprzejmego i wesołego personelu chyba jeszcze nigdzie nie zaświadczyłem w transporcie publicznym! Więc jestem ciekawi co oni na to...

Do Amsterdamu najtaniej Kiepurą, z tym że trick polega na tym żeby kupić bilet SparNight z Warszawy! Nawet jeśli wsiadasz w Berlinie. Kupujesz na bahn.de ceny od €29.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Cze 2013 08:48 

No tutaj nie chodzi o to czy personel był uprzejmy, bo ja leciałam OLT Expressem i też mi się podobało. Chciałam lecieć albo do Budapesztu ALBO do Paryża i Brukseli. Wyszło na Paryż właśnie ze względu na ten cholerny bilet za 50 centów!!! Po prostu cena mnie skusiła do zmiany planów a tu taka dupa że musiałam kupić bilet na inny transport, bo już i bilet Bruksela-Wawa i Wawa-Gdańsk jest kupiony to teraz już nie zmienię niczego... Ten BestBus sobie w kulki leci.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 26 Cze 2013 18:05 
Awatar użytkownika

niebieski
No i LOT rozwiązał poniekąd mój problem, bo loty z Warszawy do Berlina zostają od 1 sierpnia zawieszone :? Pytanie tylko, czy odzyskam pieniądze? Jak to wygląda? Mogę się nie zgodzić na przebukowanie biletu i lot inną linią czy oni z automatu oddają kasę? A może będą z tym jakieś problemy? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 26 Cze 2013 18:56 
Awatar użytkownika

niebieski
jacek69 napisał(a):
Troche nieodpowiednie miejsce, ale odpowiadajac.
Wrecz linii bedzie zalezalo, by oddac Ci kase, zamiast przebukowac na inna linie, wiec nie bedziesz mial problemu by spelniono.twe oczekiwania.

Dziękuję. To teraz pozostało się zastanowić i czekać na ruch LOTu. :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Kwi 2014 19:07 

Odradzam korzystanie z usług firmy BestBus Travel, a zwłaszcza z jakichkolwiek promocji. W sierpniu ubiegłego roku skorzystaliśmy z promocji owej firmy i kupiłam w promocji bilety na trasie Berlin-Amsterdam i Amsterdam-Berlin. Po zapłacie, bilety od razu przyszły na maila.

Zakupiłam brakujące bilety z Katowic do Berlina (na szczęście polskiego busa) i spowrotem zarezerwowałam hotel w Amsterdamie i kupiłam online bilety do Keukenhoff.

W Berlinie na dworcu byliśmy godzinę przed czasem. Pan z informacji miał owy bus na rozpisce, bus się również wyświetlał na wyświetlaczu lecz nie dojechał na dworzec!!!! Czekaliśmy na dworcu w Berlinie 3 godziny!!!! Oprócz nas nie było innych pasażerów na owy felerny bus. Chodziliśmy co chwilę do informacji lecz tam nic nie wiedzieli i w niczym nam nie chcieli pomóc. Wukupiliśmy internet i weszliśmy na stronę owej firmy by spisać telefon lecz firma pracuje tylko do 18 a było po 20!!! .

Następnego dnia wysłaliśmy maila do tej firmy, przyszła odpowiedź, że według nich nic się nie stało bo wysłali nam maila z informacją, że bus jest odwołany....6 godzin przed w dniu odjazdu!!!! tylko kto czyta maile będą już w podróży!!! Zresztą nic by to nie zmieniło gdybym tego maila odczytała bo już byliśmy w Berlinie a hotel i bilety do Keukenhoff kupione!!! Firma jedyne co to przeprosiła nas za nieporozumienie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości