Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wa-wa: tanie taksówki
#1 PostWysłany: 27 Lut 2012 15:27 

srebrny
wydzielone z innego wątku
Cytuj:
Najtańsza taksówka, z której sama korzystam to Numer one: http://numberOne.com.pl/oferta
ale często ciężko u nich z dostępnością samochodów
Ewentualnie Ecocab taxi: http://ekocabtaxi.pl/
lub http://as-driver.pl/index.html
makarena napisał(a):
orientuje sie ktoś ile mniej wiecej kosztuje taxi z lotniska na metro wilanowska ok godziny 23 w tygodniu i ile mniej więcej sie jedzie? dzięki

mniej więcej 10 min, a cena to zależnie na jaką "Złotówę" trafisz - na moje oko ok. 30-40zł.
Polecam jednak dzwonić po taxi, niż brać z kolejki (te są najdroższe). Ja zawsze jeżdzę z Bayerem tel. 22 19667, pewnie nie jest NAJtaniej ale jeden z tańszych i mają dość dużo samochodów, więc zazwyczaj nie czeka się długo.
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#2 PostWysłany: 27 Lut 2012 15:38 

niebieski
Dokładnie. Ok 25-30 zł.

Ja polecam volfrataxi.pl Nie mam dobrego zdania o Bayerze, gdyż kombinują z taksometrami. Naliczają o 20 proc. większe odległości ,a co za tymi idzie opłaty za przejazd. Sam tak się kilka razy przejechałem.

Dobra rada to prosić o wydruk taksometru. Jeżeli taksówkarz nie ma wydruku to oznacza, że płatność jest co łaska. Warunkiem płatności jest wydruk, bo potwierdza on fakt świadczenia usługi przewozu z punkt rozpoczęcia jazdy do celu.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Lut 2012 13:59 

niebieski
Dla zainteresowanych mogę podać namiar na znajomego, który jeździ w Ekocab taxi. Ma on pojazd 8 osobowy + kierowca. Można się z nim bezpośrednio skontaktować i dogadać. Istnieje możliwość negocjacji ceny przejazdu.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Lut 2012 15:47 

wersatis napisał(a):
Ja polecam volfrataxi.pl

a ja odradzam. nie wiem jak teraz bo juz nie korzystam z ich uslug, ale 2-3 lata temu jezdzili mocnym szrotem, w dodatku odwolali mi kurs zamowiony ponad dobe(!) wczesniej.

od siebie moge polecic glob cab taxi - numer bez problemu do znalezienia poprzez google.

#5 PostWysłany: 28 Lut 2012 16:00 

niebieski
Jak tak się licytujecie, to znajdźcie tańsze rozwiązanie niż:
http://nightdrivers1.prv.pl/
;)

Tadex - jak nie ma pogodowego armageddonu to i nawet w 10 minut dojedzie :D Ale żeby regułę z tego robić? ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Mar 2012 20:41 

Jakiś czas temu korzystałem notorycznie z taxi grosik (niestety podniesli ceny chyba na 1,60 zł./km)
Przerzuciłem się na Taxi Number ONE (taxi to może za dużo powiedziane - przewóz osób), ale cena rewelacja 1,19 zł./km
Numer tel. 22 100 13 33
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Mar 2012 21:39 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
==> sanchezzz

Wsiadając do Przewozu Osób to lepiej zapytaj ile zapłacisz za kilometr :mrgreen: W Krakowie liczyli sobie jedynie 90 zł za kilometr :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Mar 2012 22:02 

konrad napisał(a):
==> sanchezzz

Wsiadając do Przewozu Osób to lepiej zapytaj ile zapłacisz za kilometr :mrgreen: W Krakowie liczyli sobie jedynie 90 zł za kilometr :twisted:

Konrad chyba nie często jeździsz "przewozem osób" - wystarczy zachować podstawową ostrożność i korzystać ze sprawdzonych korporacji - taxi grosik też czasami podjeżdżało "przewozem osób". W tej korporoacji, o której pisałem - Number ONE kilometr kosztuje 1,19 zł. (nie złotych 19 ;-) ), a trzaśnięcie drzwiami bodajże 5 czy 6 zł.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Mar 2012 22:07 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
==> sanchezzz

Przezornie napisałem o Krakowie :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości