Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Maj 2011 14:42 

Czy ktoś widział może jakąś ciekawą promocję na lot do Bangkoku? Chodzi mi o bilet w jedną stronę na wrzesień. Jeszcze niedawno widziałam super ofertę Aerosvitu za nieco ponad 800 zł one way, ale wtedy nie wiedziałam jeszcze, że lecę w jedną stronę, ciekawe czy to się powtórzy. Może macie jakieś pomysły? :)
 Profil Relacje PM off  

Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu
🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝 🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝
#2 PostWysłany: 15 Maj 2011 15:08 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Niedawno szukałem dla znajomego OW do Tajlandii. Najlepiej cenowo wyszedł Condor z Warszawy do Phuket. Lata niestety tylko w sezonie, czyli do połowy kwietnia.

Musisz być świadoma tego, że bilet OW, ze względu na politykę linii lotniczych zazwyczaj kosztuje istotnie więcej niż 50% RT.

Popatrz na Air Berlin z Berlina i Etihad z Kijowa, za 1200 znajdziesz lot. To dobra cena.

Ewentualnie podaj przedział dat wylotu, dopuszczane miasta wylotu i docelowe (KUL, SIN na przykład) to ci powiem, co jest w systemach rezerwacyjnych

Kiev (KBP) to Bangkok (BKK) - śr., maj 25
Kiev (KBP) to Abu Dhabi (AUH) - śr., maj 25
Etihad Airways 7171 Dep: 2:20PM Arr: 8:20PM 5h 0m Boeing 737 Coach (E)
OPERATED BY UKRAINE INTERNATIONAL Layover in AUH 1h 20m

Abu Dhabi (AUH) to Bangkok (BKK) - śr., maj 25
Etihad Airways 402 Dep: 9:40PM Arr: 7:05AM 6h 25m Boeing 777 Coach (E)
czw., maj 26
Cost per passenger (including taxes & fees) 1 122,98
Total cost for 1 passenger 1 122,98

#3 PostWysłany: 15 Maj 2011 15:14 

Bardzo dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź :) No właśnie wiem, że jest problem ze znalezieniem biletu one way w dobrej cenie, ale widziałam niedawno Aerosvit z Warszawy za 800 zł one way. Obserwuję też Air Berlin i rzeczywiście mają dobre oferty, ale na teraz, na wrzesień bilety są o ponad 100 euro droższe, może im bliżej wyjazdu, tym będzie więcej ofert w promocyjnej cenie?
Moim krajem docelowym jest Indonezja, ale wymyśliłam sobie znowu lot przez Bangkok, stamtąd już sobie coś znajdę do Jakarty. Lot musi być ok. 14 września, z dowolnego miasta, może być z Niemiec/UK, jestem elastyczna, dopasuję się do jak najlepszej oferty, nawet jeśli miałoby to być przez inny kraj niż Tajlandia.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Maj 2011 15:29 
Założyciel
Awatar użytkownika

Na 14 września masz Etihad (linia 4*) z Kijowa Borispol, z krótkim stopoverem w Abu Dhabi. 411 dolarów, a dolar teraz tani (2,77). Wychodzi 1138 zł. Do Kijowa możesz ze Lwowa pociągiem, albo z Katowic Wizz Air (bagaż rejestrowany w cenie na tym locie) i przetransferować się przez Kijów z Żuliany na Borispol. Tak bądź owak, drogo nie wyjdzie.

Czy będzie taniej, czy będą lepsze promocje - nie mam pojęcia :).

#5 PostWysłany: 15 Maj 2011 15:33 

A jakieś tanie loty do Kijowa? Trzeba by tam być pewnie z 1 dzień wcześniej, bo z tymi biletami łączonymi, to nigdy nic niewiadomo.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Maj 2011 17:19 
Założyciel
Awatar użytkownika

Wizz Air z Katowic.

#7 PostWysłany: 18 Maj 2011 02:10 

Kupiłam ten Etihad :) To chyba dobra cena, taniej pewnie nie będzie? A do Kijowa pojadę pociągiem, będzie w sam raz, pociąg sypialny, rano w Kijowie, o 14 wylot.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 20 Maj 2011 19:02 

A jak jest z wizą jeśli mamy one way ticket? Podobno na lotnisku trzeba udowodnić, że max po 30 dniach wyjeżdżamy. 30 dni to max. wiza turystyczna dla PL. Może ktoś nakreślić jak to wygląda z tymi wizami do Bangkoku.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 20 Maj 2011 19:12 
Założyciel
Awatar użytkownika

Wiza turystyczna jest 60-dniowa. Niestety już kosztuje od 1 kwietnia (po kilu latach wizy za free) 120 zł. Bilet powrotny nie jest wymagany.

#10 PostWysłany: 20 Maj 2011 19:15 

Kamil napisał(a):
Wiza turystyczna jest 60-dniowa. Niestety już kosztuje od 1 kwietnia (po kilu latach wizy za free) 120 zł. Bilet powrotny nie jest wymagany.

Jesteś pewny tych 60 dni, bo z tych informacji co są w necie to wyczytałem, że jest 30 dniowa. 120 zł za wizę + 100 zł za każdy wjazd? Jak to teraz wygląda?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 20 Maj 2011 21:16 
Założyciel
Awatar użytkownika

Wiesz lepiej, po co pytasz? Nie ufasz w wypowiedzi na forum, po co pytasz?

http://www.thaiembassy.pl/?visa,1

#12 PostWysłany: 20 Maj 2011 23:46 

Kamil napisał(a):
Wiesz lepiej, po co pytasz? Nie ufasz w wypowiedzi na forum, po co pytasz?

http://www.thaiembassy.pl/?visa,1

Chcę rozwiać wątpliwości.
Np.
2. Wiza Tranzytowa
Aby uzyskać wizę tranzytową, należy okazać bilet lotniczy oraz złożyć następujące dokumenty:

Nie jest sprecyzowane czy bilet w jedną stronę czy w dwie? Bo np. w tej 15 dniowej od mojej znajomej żądali biletu powrotnego. Miała bilet dopiero na za 3 tygodnie (nie wiedziała że wiza tylko na 15dni) i musiała z Tajlandii w połowie swojego biletu wylecieć i wrócić.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości