Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Kwi 2011 17:28 

Witam
Planuję swoją pierwszą własną podróż samolotem. Koleżanka niedawno wytłumaczyła mi dobrodziejstwo tanich lotów więc szybko wybrałem coś co mnie zainteresuje i szukam następującego połączenia:
Wylot: 21 cze (wt), mam zarezerwowany bus w środę o 11 więc jakieś połączenie o 6 rano chyba by pasowało ale nie widziałem takich
Powrót: 28 cze (wt) lub ewentualnie wieczór w poniedziałek, może po 18?

Nie ma dla mnie większego znaczenia skąd wylot, mieszkam w Warszawie i mam studencką zniżkę więc właściwie do każdego miasta mam równie blisko i tanio.

Ogólnie rzecz biorąc przeglądałem ofertę ryanair i do tej pory bez problemu były połączenia <200zł ale dziś na takie nie trafiłem, choć czasu zostało jeszcze sporo. Czy spowodowane jest to brakiem promocji? (aktywne od czwartku zwykle?).

Zakładając daty 21-28 spędzę po jednej nocy bez noclegu więc jeśli ktoś może przy okazji polecić coś do poczytania o Londynie, gdzie bez funduszy mógłby spędzić czas to z góry dziękuję.

Mam też jedno pytanie, wiem że do bagażu podręcznego (a innego nie przewiduję) nie mogę brać śledzi do namiotu, czy mogę zabrać pałąki czy również odpadają? Wymyśliłem, że namiot kupię już na miejscu i w powrotną stronę porzucę śledzie ale pałąki to potem kolejne złotówki do wydania... choć i tak to chyba najtańsza opcja.

Z góry dziękuję za pomoc, sporo już przeczytałem w sprawie takiego wyjazdu ale, ponieważ to pierwszy raz, wolę się jeszcze upewnić.
 Profil Relacje PM off  

Tanio i daleko❗😮 USA, Meksyk oraz RPA od 1449 PLN ✈️🗽🌤️🏖️ Tanio i daleko❗😮 USA, Meksyk oraz RPA od 1449 PLN ✈️🗽🌤️🏖️
First minute: all inclusive na greckiej wyspie Zakintos za 1788 PLN ☀️🍹 Loty + tydzień w hotelu niedaleko plaży 🏖️ First minute: all inclusive na greckiej wyspie Zakintos za 1788 PLN ☀️🍹 Loty + tydzień w hotelu niedaleko plaży 🏖️
#2 PostWysłany: 20 Kwi 2011 17:59 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
>>Koleżanka niedawno wytłumaczyła mi dobrodziejstwo tanich lotów << podstawa naprawdę taniego latania to elastyczność w terminie. Szukają na konkretny dzień przed południem nie dajesz sobie dużych szans na tani bilet.

"Promocje" w Ryanair są non-stop. Czerwiec jest już miesiącem objętym promocjami. Ale to nie znaczy, że twoja trasa trafi do promocji. Ryanair w ten sposób zapełnia po prostu samoloty z niskim poziomem wykupienia biletów.

#3 PostWysłany: 20 Kwi 2011 18:09 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Najtaniej do Londynu

Cytuj:
Wizz Air Gdansk (GDN) Gothenburg (GSE) Tue, 21 Jun 14:50 16:05 1h 15 1.01 EUR + 11 zł
Ryanair Gothenburg (GSE) London (Stansted) (STN) Tue, 21 Jun 21:30 22:20 1h 50 7.42 EUR

38 zł

Najtaniej powrót

Cytuj:
Ryanair London (Stansted) (STN) Aarhus (AAR) Tue, 28 Jun 07:25 10:05 1h 40 7.89 EUR
Wizz Air Aarhus (AAR) Gdansk (GDN) Tue, 28 Jun 16:40 17:45 1h 05 0.99 EUR +11 zł

38 zł

Lub drożej ale z szybszym powrotem do WAW

Cytuj:
Ryanair London (Stansted) (STN) Poznan (POZ) Tue, 28 Jun 12:30 15:30 2h 00 19.61 EUR

#4 PostWysłany: 20 Kwi 2011 18:58 

Serdeczne dzięki, niesamowita sprawa!

Generalnie mam kilka dni luzu i na wylot i na powrót, po prostu podałem te daty jako najbardziej wygodne, bez potrzeby przedłużania wycieczki.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości