Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Lip 2014 00:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Słoweńskie linie lotnicze, które do niedawna operowały na łódzkim Lublinku dwoma połączeniami - z Monachium i Ljubljaną - otworzyły nowe kierunki: Barcelona, Berlin, Frankfurt oraz Lizbona.
Bilety dostępne na loty już od lipca tego roku. Ceny nie rzucają na kolana, ale może nareszcie Łódzkie lotnisko trochę odżyje :)

Rezerwacja biletów na stronie przewoźnika: https://www.adria.si/en/

Pozdrawiam

Załączniki:
adria.jpg
adria.jpg [ 112.51 KiB | Obejrzany 5179 razy ]

Ostatnio edytowany przez Konrad_PL, 17 Lip 2014 00:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

😎 Riwiera Adriatycka 🌊 Wycieczka do Cervii za 862 PLN 😎 Riwiera Adriatycka 🌊 Wycieczka do Cervii za 862 PLN
Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️ Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️
#2 PostWysłany: 17 Lip 2014 00:30 
Awatar użytkownika

Loty: 308
Kilometry: 589 846
niebieski
a jakie ceny z Łodzi do Lizobny?

#3 PostWysłany: 17 Lip 2014 00:31 
Awatar użytkownika

Loty: 626
Kilometry: 796 834
niebieski
Oczywiście należałoby dodać, że nie są to loty bezpośrednie, zatem liczba operacji lotniczych z Łodzi się nie zwiększa w związku z tym ;)
Gaszpar lubi ten post.

#4 PostWysłany: 17 Lip 2014 00:33 
Awatar użytkownika

srebrny
Robaku napisał(a):
a jakie ceny z Łodzi do Lizobny?

Najtańsze jakie znalazłem są dostępne na październik i listopad - 256,70 euro / RT. Można samemu poszukać

scomin napisał(a):
Oczywiście należałoby dodać, że nie są to loty bezpośrednie, zatem liczba operacji lotniczych z Łodzi się nie zwiększa w związku z tym ;)

Rzeczywiście masz rację, nie zauważyłem tego. Jako Łodzianin staram się po prostu doszukiwać pozytywów :)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Lip 2014 00:51 

niebieski
Co ciekawe jeszcze na łódzkim lotnisku pojawi się 4You airlines a przynamniej tak wynika z newsa ---> https://pl-pl.facebook.com/photo.php?fbid=917484654933576&set=a.160714280610621.36338.158819537466762&type=1&theater :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Lis 2014 15:34 

Loty: 263
Kilometry: 354 404
złoty
Jak w temacie, Adria otwiera nowe połączenie z Łodzi do Amsterdamu. Będzie codeshare z KLM, start od sezonu letniego. Informacja z konkurencyjnej strony.

#7 PostWysłany: 26 Lis 2014 21:30 

Na stronie lotniska już jest info i rozkłady, oprócz tego MUC 2x dziennie :) Teraz czas na CPH by SAS (ewentualnie DAT, bo i to się przewija). I coś z zapowiedzi 4YOU... Paryż (CDG), Rzym, Barcelona (BCN) i Bruksela (BRU) by się przydały.

Łódź 06:45 - Monachium 08:05 Numer lotu JP152
Monachium 09:00 - Łódź 10:20 Numer lotu JP153

Łódź 10:50 - Amsterdam 12:40 Numer lotu JP496
Amsterdam 13:20 - Łódź 15:00 Numer lotu JP497

Łódź 15:40 - Monachium 17:00 Numer lotu JP175
Monachium 19:15 - Łódź 20:35 Numer lotu JP176

Obsługiwane CRJ 700 zbazowanym w LCJ.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Lis 2014 21:42 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 538 866
Kurde. Z całym szacunkiem. First minute OW from 69 euro. To chyba nie jest to, czego oczekiwałem, jako niskokosztowy łodzki podróżnik. Ale może w Łodzi jest dużo bogatszych ode mnie, kto wie...
 Profil Relacje PM off
Balin lubi ten post.

#9 PostWysłany: 26 Lis 2014 21:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Natomiast Ty nie jesteś tym, kogo oczekuje Adria, proste.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 26 Lis 2014 22:01 

Roku napisał(a):
Kurde. Z całym szacunkiem. First minute OW from 69 euro. To chyba nie jest to, czego oczekiwałem, jako niskokosztowy łodzki podróżnik. Ale może w Łodzi jest dużo bogatszych ode mnie, kto wie...

Prawda, ale dzięki tym lotom w Łodzi się rozwinie w końcu biznes, będzie więcej lepszych miejsc pracy i dzięki temu łodzian będzie stać, żeby móc latać za takie ceny ;) Na razie też czekam na jakieś LCC.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 26 Lis 2014 23:16 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Czegoś chyba nie rozumiecie. Z Łodzi wycofują się niskokosztowe linie lotnicze (przecież że nie z powodu nadmiaru pasażerów), z 12 kierunków w 2012 zostały 3 (słownie: trzy), Wizzair w ogóle usunął LCJ ze swojej mapy, SAS przestał latać do Kopenhagi, a teraz Adria latająca za 140 euro RT zdobędzie wystarczającą ilość klientów?

LCJ jest chyba jedynym niedochodowym lotniskiem w PL, które w ogóle nie zawarło umów z przewoźnikami na tzw reklamę czy jak to się nazywa. Łódź woli dokładać bezpośrednio do lotniska, niż po cichu płacić przewoźnikom. I doprowadziło to do tego, że zamiast minimalizować straty dużą ilością pasażerów, którzy jednak zostawiają jakąś kasę, płaci się po prostu bezpośrednio grube miliony na pokrycie długów lotniska.

Dla przykładu Rzeszów wyceluje jakieś 6 mln rocznie i ma chyba 6 połączeń Ryana, a Łódź tylko w tym roku 36 mln i ma 3.

Nie zrozumcie mnie źle, nie roztrząsam w tym momencie kwestii czy warto dopłacać, czy nie, ale jeśli już dokładać do lotniska, to raczej linii lotniczej, która zorganizuje ruch na tym lotnisku, niż utrzymywać opuszczone lotnisko. A tak to dokładnie w Łodzi wygląda. Lotnisko odprawia czasem 1 a czasem 2 samoloty. DZIENNIE.

I stąd jestem zaskoczony, bo istnieje taka opcja, że włodarze Łodzi wymyślili sobie drogą dotowaną linię lotniczą. Bo przypominam SAS - czyli podobna cenowo linia - darował sobie latanie z Łodzi.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 26 Lis 2014 23:28 
Awatar użytkownika

Loty: 626
Kilometry: 796 834
niebieski
Balin napisał(a):
dzięki tym lotom w Łodzi się rozwinie w końcu biznes, będzie więcej lepszych miejsc pracy (...)
Te lepsze już powstały i lepszych niż te dzięki LCJ nie będzie:
http://lotnisko.lodz.pl/pl/o-firmie.html#tab1

#13 PostWysłany: 27 Lis 2014 02:43 

Roku napisał(a):
Czegoś chyba nie rozumiecie. Z Łodzi wycofują się niskokosztowe linie lotnicze (przecież że nie z powodu nadmiaru pasażerów), z 12 kierunków w 2012 zostały 3 (słownie: trzy), Wizzair w ogóle usunął LCJ ze swojej mapy, SAS przestał latać do Kopenhagi, a teraz Adria latająca za 140 euro RT zdobędzie wystarczającą ilość klientów?

LCJ jest chyba jedynym niedochodowym lotniskiem w PL, które w ogóle nie zawarło umów z przewoźnikami na tzw reklamę czy jak to się nazywa. Łódź woli dokładać bezpośrednio do lotniska, niż po cichu płacić przewoźnikom. I doprowadziło to do tego, że zamiast minimalizować straty dużą ilością pasażerów, którzy jednak zostawiają jakąś kasę, płaci się po prostu bezpośrednio grube miliony na pokrycie długów lotniska.

Dla przykładu Rzeszów wyceluje jakieś 6 mln rocznie i ma chyba 6 połączeń Ryana, a Łódź tylko w tym roku 36 mln i ma 3.

Nie zrozumcie mnie źle, nie roztrząsam w tym momencie kwestii czy warto dopłacać, czy nie, ale jeśli już dokładać do lotniska, to raczej linii lotniczej, która zorganizuje ruch na tym lotnisku, niż utrzymywać opuszczone lotnisko. A tak to dokładnie w Łodzi wygląda. Lotnisko odprawia czasem 1 a czasem 2 samoloty. DZIENNIE.

I stąd jestem zaskoczony, bo istnieje taka opcja, że włodarze Łodzi wymyślili sobie drogą dotowaną linię lotniczą. Bo przypominam SAS - czyli podobna cenowo linia - darował sobie latanie z Łodzi.

Zapomniałeś wspomnieć o lotnisku w Zielonej Górze.. ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 27 Lis 2014 03:21 

Loty: 19
Kilometry: 23 746
Roku napisał(a):

Ja bym to określił wręcz jako tragedia. W tej cenie to można polecieć 4 razy dalej... mimo wszystko łódzkiemu lotnisku życzę powodzenia - im więcej lotów w Polsce tym lepiej dla nas - podróżników.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 27 Lis 2014 07:17 

srebrny
Balin napisał(a):
Roku napisał(a):

Prawda, ale dzięki tym lotom w Łodzi się rozwinie w końcu biznes, będzie więcej lepszych miejsc pracy i dzięki temu łodzian będzie stać, żeby móc latać za takie ceny ;) Na razie też czekam na jakieś LCC.

Dowcip na dobry poczatek dnia, czy Ty tak naprawde myslisz? :o
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 27 Lis 2014 21:58 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Roku napisał(a):

rozumiem krytykę lotniska i wogóle, ale powiedz w takim razie jakie polączenie byłoby lepsze?
toć Amsterdam to chyba 4 czy 5 największy port lotniczy w Europie, z masą możliwych przesiadek
nie wiem jakie codesharey ma taka Avia [oby jak najlepsze] i rozumiem że nie jest to Lufa do Frankfurtu/Monachium, no ale co zrobić?
postarajcie się czasem spojrzeć czasem trochę dalej niż poza czubek własnego, niskokosztowego nosa
 Profil Relacje PM off
ewaolivka lubi ten post.

#17 PostWysłany: 01 Gru 2014 20:06 
Moderator forum
Awatar użytkownika

rw30 napisał(a):
rozumiem krytykę lotniska i wogóle, ale powiedz w takim razie jakie polączenie byłoby lepsze?
toć Amsterdam to chyba 4 czy 5 największy port lotniczy w Europie, z masą możliwych przesiadek
nie wiem jakie codesharey ma taka Avia [oby jak najlepsze] i rozumiem że nie jest to Lufa do Frankfurtu/Monachium, no ale co zrobić?

Aleź była Kopenhaga by SAS w równie niewesołych cenach i już nie ma. SAS się zwinął. CPH to też wielki port lotniczy z mnóstwem możliwości. Ja główkuję mniej więcej tak: jeśli Lowcosty nie znalazły wystarczającej ilości pasażerów, to jak ma się ta sztuczka udać klasycznej linii lotniczej?

rw30 napisał(a):
postarajcie się czasem spojrzeć czasem trochę dalej niż poza czubek własnego, niskokosztowego nosa

Staram się jak mogę i w ramach lokalnego patriotyzmu zakupiłem bilety dla mnie i dla mojej Pani na majówkę z LCJ do AMS. Gdyby ktoś poszukiwał, to już są w systemie. Na stronie Adrii od 395 zł ok. taniej (za 360 zł RT) można znaleźć na skyscannerze. To ok. 50 euro RT taniej niż normalna przewidywana cena w taryfie First Minute.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 12 Gru 2014 17:48 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 16 000
Łódź - miasto bezrobotnych i emerytów i połączenie za 69 Euro (i to...FIRST MINUTE)?

rw30 napisał(a):
postarajcie się czasem spojrzeć trochę dalej niż poza czubek własnego, niskokosztowego nosa

Wygląda na to, że RW30 ma rację.
Oferta nie jest skierowana do biednej populacji Województwa Łódzkiego.
Nie jest skierowana do kolegi ROKU.
Nie jest skierowana do mnie,
ani nie do większości z nas;
czyli tych , którzy przeszukują F4F,
żeby zaoszczędzić każdą złotówkę.

Przykładowo: taki bezrobotny, czy student wyjeżdżający na zbiór owoców,
woli polecieć z MODLINA (Modlinbus LDZ-WAW koszt 9 PLN, FIRST MINUTE),
albowiem tam znajdzie lot o 10-20 Euro tańszy.

Ale rozumiem, ze do BOSKIEGO miasta Łodzi będą przyjeżdżać ci, którzy wolą zapłacić
znacznie więcej, ale za to mieć przyjemność być odprawianym na zupełnie PUSTYM lotnisku.
:D
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 12 Gru 2014 18:28 
Awatar użytkownika

Loty: 308
Kilometry: 589 846
niebieski
shiro503 napisał(a):
Łódź - miasto bezrobotnych i emerytów i połączenie za 69 Euro (i to...FIRST MINUTE)?

rw30 napisał(a):
postarajcie się czasem spojrzeć trochę dalej niż poza czubek własnego, niskokosztowego nosa

Wygląda na to, że RW30 ma rację.
Oferta nie jest skierowana do biednej populacji Województwa Łódzkiego.
Nie jest skierowana do kolegi ROKU.
Nie jest skierowana do mnie,
ani nie do większości z nas;
czyli tych , którzy przeszukują F4F,
żeby zaoszczędzić każdą złotówkę.

Przykładowo: taki bezrobotny, czy student wyjeżdżający na zbiór owoców,
woli polecieć z MODLINA (Modlinbus LDZ-WAW koszt 9 PLN, FIRST MINUTE),
albowiem tam znajdzie lot o 10-20 Euro tańszy.

Ale rozumiem, ze do BOSKIEGO miasta Łodzi będą przyjeżdżać ci, którzy wolą zapłacić
znacznie więcej, ale za to mieć przyjemność być odprawianym na zupełnie PUSTYM lotnisku.
:D

Sihro rozumiem, ty jako zaawansowany, a nawet profesjonalista w tym temacie, wypowiadasz sie za całe łódzkie, cwierc kujawsko - pomorskiego i cwierc wielkopolskiego.
Adria gdyby nie miała wizji zysków to by nie latała, wizzair/franca widocznie uważają, że nie są w stanie korzystać z LDZ w sposób przynoszący im zyski. Spoko uważasz, że Łódź to miasto emerytów, rencistów i studentów, ja tam widzę pewne zagłębie przemysłowe, który gdyby połączyć w jedną aglomerację łódzką ( gdzie doszłyby takie miasta jak Pabianice, Bełchatów, Łask, Rawę M. ,Tomaszów M. , Piotrków Trybunalski czy nawet Turek) to okaże się że region ten ma potencjał i to nie w lotach dla studentów.

#20 PostWysłany: 12 Gru 2014 19:41 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 16 000
Racja... racja... racja!
Jest nowy prezes lotniska.
Są nowe "układy".
Więc dajmy im szansę.

I tylko życzmy Łodzi, aby ta próba podźwignięcia lotniska,
nie okazała się kolejną katastrofą dla kieszeni podatnika.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości