Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2067 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 100, 101, 102, 103, 104
Autor Wiadomość
#2061 PostWysłany: 03 Paź 2024 08:48 

platynowy
Czy udało się komuś zmienić państwo w AirBnB?

Mam gift card kupiony w UK który chciałbym wykorzystać, nie daje się dodać do mojego konta (This gift card is only valid in the United Kingdom. If you live in the United Kingdom, please contact us for help). Customer service nie pomaga - proszą o zmianę lokalizacji w profilu a potem tylko powtarzanie "try again later". Oczywiście VPN itd próbowałem.

Nie wiem czy otwieranie nowego konta z numerem telefonu z UK jest rozsądne, bo do airbnb było uploadowanie skanów dowodu, selfie, itd. więc ew. bardzo łatwo im będzie dojść do tego że ktoś posiada dwa konta...
 Profil Relacje PM off  

Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN
Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast
#2062 PostWysłany: 03 Paź 2024 09:08 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak zrobisz nowe konto na airbnb, to spora szansa ze dostaniesz bana.

Ah, łezka leci z oka, kiedy przypomina się piękny email od nich: Polish Fraud Circle.
 Profil Relacje PM off
xyrxis lubi ten post.
NBE322 uważa post za pomocny.

#2063 PostWysłany: 07 Paź 2024 12:07 
Awatar użytkownika

Loty: 476
Kilometry: 1 136 630
niebieski
Ostatnio pare razy trafilam na rezerwacje, ktore wymagaja zatwierdzenia przez hosta, ktore nie nastepuje. A wziawszy pod uwage, ze rezerwacje sa robione na pare dni przed przyjazdem, to jest to niewygodne i irytujace, bo nie wiem czy mam nocleg czy nie. Poza tym nie moge zrobic innej rezerwacji, dopoki nie minie 24h i rezerwacja nie spadnie, w przypadku braku opcji anulacji. Jest jakas metoda na unikniecie takich hostow albo filtrowanie ich?

Dioczytalam, ze musze wybrac instant confirmation. Po zmianie filtra nie bylo prawie zadnych nieruchomosci w danym rejonie, wiec dalam sobie spokoj z Airbnb. Przezyje w tanich motelach.

#2064 PostWysłany: 06 Lis 2024 23:12 

Mam rezerwację z Airbnb w USA zrobioną w PLN, połowa została już opłacona w PLN, druga część zostanie opłacona za kilka miesięcy,
Czy w związku ze wzrostem kursu dolara cena w PLN już nie zmieni się?
 Profil Relacje PM off  

#2065 PostWysłany: 07 Lis 2024 00:41 

niebieski
Raczej wzrośnie
 Profil Relacje PM off  

#2066 PostWysłany: 08 Lis 2024 15:18 
Awatar użytkownika

srebrny
@zielo53
Według moich doświadczeń cena nie wzrośnie jeżeli w momencie rezerwacji była przeliczona do płatności na PLN.
Dodatkowo Airbnb od dłuższego czasu przelicza na PLN po normalnym kursie w momencie rezerwacji, więc w tym zakresie jest u nich wszystko w porządku.
 Profil Relacje PM off  

#2067 PostWysłany: 27 Lis 2024 01:37 

Hej,
od około 2012 roku używam Airbnb bezproblemowo i lubię ten serwis. Jednak po ostatniej wycieczce do Londynu dostałam od razu po wymeldowaniu informacje od hosta że żąda 3k PLN za rzekomo zrobione plamy na kanapie w salonie, których nie udało się usunąć.
Mówi że ma filmik od sprzątaczki z time stampem jak wyglądało to przed naszym pobytem i po. Dla mnie to absurdalna sytuacja bo
a) te plamy były od początku naszego pobytu (moja wina że nie mam tego udokumentowanego)
b) 3k za plamy na kanapie to jakiś żart xD

Nie jestem typem gościa imprezowicza i nie umywam się od odpowiedzialności, w mieszkaniu byliśmy jedynie wieczorami - przygotowując się do spania i tyle. Pytanie jak sobie z tym poradzić? Obecnie sprawa jest toczona przez airbnb i dostałam już informację że wierzą w to że to nasza wina i mam zwrócić 2,5k. No ale nie zgadzam się z tym ani trochę - ani z zarzutem ani w ogóle z tak absurdalną kwota.
Rozmawiałam też z hostem, między wierszami powiedział mi że wierzy że pokryje to ubezpieczenie z airbnb więc trochę mogę podejrzewać że po prostu chce wyłudzić to odszkodowanie.

Co robić, jak żyć? Z tego co widzę obecnie mogę się odwołać do decyzji ale mam zero dokumentacji na potwierdzenie moich słów :/ jak zadbać o swój interes? Czy zastrzeżenie karty, albo jej blokada jakkolwiek pomoże? Mieliście podobną sytuację?
 Profil Relacje PM off
M_Karol lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2067 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 100, 101, 102, 103, 104

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości