Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 104  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 03 Mar 2013 00:01 

niebieski
Cześć

Na 2 tygodnie przed planowanym przyjazdem gospodarz anulował moją rezerwację.
Dostałem taką informację:

Cytuj:
Aby wspomóc Cię w znalezieniu nowej oferty, przesłaliśmy €55 na Twoje konto Airbnb i dodaliśmy €37 do wykorzystania przy nowej rezerwacji w wypadku, gdy będzie ona droższa niż pierwsza. Wpłacone środki będą automatycznie wykorzystane, gdy dokonasz rezerwacji innej, dostępnej oferty. Jeśli nie przekroczysz pierwotnej sumy, otrzymasz zwrot różnicy, a dodatkowe środki stracą ważność.

Dodatkowe 37 euro jest kwotą zniżki jaką uzbierałem z kodu referencyjnego.

Mam również możliwość dokonania "pełnego zwrotu", wraz z opłatą referencyjną.
I teraz pytanie: czy uzbierane 37 euro dostanę wtedy z powrotem do wykorzystania, czy mi przepadnie?
 Profil Relacje PM off  

Odwiedź Grecję w trakcie wiosny 😍 Saloniki z weekendem (✈️+🏨) za 852 PLN Odwiedź Grecję w trakcie wiosny 😍 Saloniki z weekendem (✈️+🏨) za 852 PLN
Tanie loty (z bagażem) do Seattle z 2 miast od 1657 PLN Tanie loty (z bagażem) do Seattle z 2 miast od 1657 PLN
#22 PostWysłany: 13 Mar 2013 21:49 

Napisz do nich maila opisując sytuację, mi na maile odpowiadali szybko.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 19 Sty 2014 17:19 

Loty: 6
Kilometry: 46 729
Zbanowany
Witam
Pierwszy raz chciałam skorzystać z tego serwisu i mam pytanie.
Jedziemy w 10 osób ze znajomymi, szukałam noclegów w Marakeszu i znalazłam taki fajny, tylko albo cena wydaje mi się za niska albo nie rozumiem.
Pisze że za noc 171 zł , dałam 10 osób i wyliczyło mi za 3 noce normalnie 513 zł + opł serwisowa
A że nie jest to dom tylko pisze pokoje prywatne to się boję, ze potem mnie skasują 5 razy pokoje dwuosobowe x 513 zł.

Załączniki:
ma.png
ma.png [ 211.88 KiB | Obejrzany 11983 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 19 Sty 2014 17:21 

http://www.fly4free.pl/poradnik-jak-z-g ... zl-bonusu/
 PM off  

#25 PostWysłany: 19 Sty 2014 17:21 

Loty: 6
Kilometry: 46 729
Zbanowany
1980marzena napisał(a):
Witam
Pierwszy raz chciałam skorzystać z tego serwisu i mam pytanie.
Jedziemy w 10 osób ze znajomymi, szukałam noclegów w Marakeszu i znalazłam taki fajny, tylko albo cena wydaje mi się za niska albo nie rozumiem.
Pisze że za noc 171 zł , dałam 10 osób i wyliczyło mi za 3 noce normalnie 513 zł + opł serwisowa
A że nie jest to dom tylko pisze pokoje prywatne to się boję, ze potem mnie skasują 5 razy pokoje dwuosobowe x 513 zł.

Załączniki:
ma1.png
ma1.png [ 200.85 KiB | Obejrzany 11976 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 19 Sty 2014 17:32 

i tak przed rezerwacją musisz napisać do gospodarza by potwierdzić rezerwację z podaniem liczby osób i terminu, zwłąszcza, że gospodarz dawno nie aktualizował cen, dziwnie niskich cen
 PM off  

#27 PostWysłany: 05 Lut 2014 21:35 

Jest tam możliwość rozmowy po polsku w dni robocze czy tylko angielskojęzyczna infolinia.Dzwoniłem na numer podany dla Polski ale teraz tylko po angielsku można rozmawiać.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 05 Lut 2014 21:38 

ginger napisał(a):
lewy70 + szwagier, czy każdy/któryś z was miał więcej niż jedną rezerwację i czy 'opłacane' były np. tą samą kartą?

Płacone były tą samą kartą .Żeby było szybciej wszystkie były moja kartą opłacone .Możliwe że to tylko o to chodzi.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 05 Lut 2014 21:43 
Awatar użytkownika

niebieski
wntl napisał(a):
Mareckipl napisał(a):
K... Mam tylko nadzieję że powodem tego jest "jedna z rezerwacji"

lecimy w 4 os, to każdy ze swojego konta rezerwował.

wntl, u ciebie 4 konta, a karta ta sama czy różne?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 05 Lut 2014 21:49 
Awatar użytkownika

niebieski
a kartą innej osoby można rezerwować w ogóle? ktoś kiedyś próbował tak robic w airbnb i przeszło?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 05 Lut 2014 21:54 

Nie mam pojęcia ale skoro można w czasie zakładania profilu podać kilka razy tą samą kartę.W sumie to co to kogo obchodzi za co ja płacę swoją kartę skoro nie zgłaszam nigdzie że ktoś używa mojej karty.Raczej chodziło tylko o to że podana była wszędzie moja karta.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 05 Lut 2014 22:03 
Awatar użytkownika

niebieski
No to trzymałoby się to .... - chcieli wyeliminować rezerwacje wykonane przez kilka osób w tym samym miejscu, które chciały uzyskać super zniżkę (dla tej samej grupy osób) - jakbyś rezerwował innymi kartami to być może by nie anulowali takich rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 06 Lut 2014 02:29 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Ja zrobiłem dwie bezpłatne rezerwacje na dwóch kontach (moim i dziewczyny) tą samą kartą. Jeszcze się trzymają :) Z pierwszej mam skorzystać w ten weekend, z drugiej w następny. Mam nadzieję, że dotrwają do tego czasu :D

#34 PostWysłany: 06 Lut 2014 09:53 
Awatar użytkownika

niebieski
no tak ale ty masz na inne weekendy a lewy70 miał rezerwacje jedna po drugiej na kolejny okres
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 11 Lut 2014 10:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Był tu poradnik jak korzystać z airbnb. Jak się tego z czegoś nie potrafi korzystać to nie wypada tego krytykować.

Ja korzystam od dwóch lat i jeszcze nigdy nie miałem odrzuconej rezerwacji ani problemu z kontaktem z hostem (zazwyczaj odpowiedzi w ciągu kilku godzin).

Jedyna wada to faktycznie ich aktualny support. Kiedyś na angielskiej wersji był livechat i załatwiało się sprawy błyskawicznie, teraz gorzej to wygląda... Tylko, że ja raz w życiu potrzebowałem supportu.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 11 Lut 2014 10:45 

Loty: 60
Kilometry: 121 126
kiew napisał(a):
Był tu poradnik jak korzystać z airbnb. Jak się tego z czegoś nie potrafi korzystać to nie wypada tego krytykować.

Ja korzystam od dwóch lat i jeszcze nigdy nie miałem odrzuconej rezerwacji ani problemu z kontaktem z hostem (zazwyczaj odpowiedzi w ciągu kilku godzin).

Jedyna wada to faktycznie ich aktualny support. Kiedyś na angielskiej wersji był livechat i załatwiało się sprawy błyskawicznie, teraz gorzej to wygląda... Tylko, że ja raz w życiu potrzebowałem supportu.

Uważaj, bo kiedyś jak pójdziesz do serwisu np. z komputerem, usłyszysz taką samą odpowiedź.
Wybrałem najbardziej wiarygodnego użytkownika z kupą pozytywnych recenzji, 100% wskaźnikiem aktywności i czasem odpowiedzi w kilka godzin. Mimo to kompletnie mnie zlewa, a Airbnb ma to gdzieś.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 11 Lut 2014 11:24 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Do Airbnb też podchodzę z "nutą niepewności" apartament z widokiem i wyjściem bezpośrednio na plażę, w Hiszpanii zapowiada się super, ale w zanadrzu cały czas czeka rezerwacja w "tradycyjnym" portalu.

Zasada ograniczonego zaufania obowiązuje wszędzie, dlatego support jest taki ważny.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 11 Lut 2014 13:23 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Airbnb jest pośrednikiem, wszystko zależy od ludzi... W ten weekend nocowałem z dziewczyną u pary, która spodziewała się dziecka. Termin mieli na następny piątek, ale dzień przed naszym przyjazdem był pierwszy alarm i pojechali do szpitala. Alarm okazał się fałszywy i wrócili do domu, ale biorąc pod uwagę okoliczności mogli odwołać rezerwację. Nie zrobili tego, jedynie pierwszą informacją jaką się z nami podzielili było miejsce, gdzie trzymają jedzenie dla kota i prośba, żeby w razie czego dwa razy dziennie dać mu jeść :)
Pani Daga lubi ten post.

#39 PostWysłany: 11 Lut 2014 13:33 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Dlatego potrzeby jest suport, jak na drugim końcu świata nie wiesz, czy masz szukać sobie nowego lokum i czy airbnb to jakoś zrefunduje, jak to ma miejsce w przypadku b.com.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 11 Lut 2014 14:41 

Przeczytałem poradnik dt. rezerwacji Airbnb i potrzebuje waszej rady. Mam niedługo rezerwacje w Poznaniu, jednak host w kalendarzu na luty ma jedynie tylko moją rezerwacje. Czy waszym zdaniem powinienem się z nim skontaktować wcześniej, zapytać czy dalej jest to aktualne? czy może dopiero w ciągu 24h przed przyjazdem (wtedy airbnb coś może zaradzić zgodnie z regulaminem) Płatność była z wykorzystaniem kodu -73e więc ewentualnego zwrotu i tak nie dostanę, a możliwość noclegu za free przepadnie. Co sądzicie na ten temat ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 104  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości