Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Andaluzja noclegi
#1 PostWysłany: 16 Lut 2014 15:20 

Ma ktoś jakieś sprawdzone noclegi w Granadzie, Kordobie, Tarifie i Maladze? Tak do 160 zł za dwie osoby? Byłoby przyjemnie gdyby był jeszcze jakiś darmowy parking.
 Profil Relacje PM off  

Włochy mniej znane: Sycylia i Pantelleria lub Lampedusa w jednej podróży z Warszawy od 705 PLN Włochy mniej znane: Sycylia i Pantelleria lub Lampedusa w jednej podróży z Warszawy od 705 PLN
City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu
 Temat postu: Re: Andaluzja noclegi
#2 PostWysłany: 16 Lut 2014 16:09 

niebieski
W Maladze spałem w "Posadas de Espana Malaga", parking mają za free, co prawda jest ze 20-25 min jazdy autobusem do centrum. Płaciłem coś w okolicy 150-160zł ale to było jesienią

Jeśli chodzi o Granadę mogę polecić "Motel Sierra Nevada" także z darmowym parkingiem na terenie obiektu. Do centrum z 15 minut jazdy autobusem, przystanek około 200-300m od motelu. Za nocleg płaciłem coś około 150zł

W cordobie spałem blisko starówki, natomiast parkowałem patrząc od strony Mezquity po drugiej stronie rzeki Gwadalkiwir, dokładnie na Av. Fray Albino.

Przez Tariffę tylko przejeżdżałem, więc nie pomogę...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Lut 2014 12:12 

W Tarifie polecam to http://www.niumba.com/andalucia/cadiz/a ... rifa/65897 mieszkanie. Do plaży 3 min spacerkiem, mieszkanie czyste, właściciel przemiły, przywitał nas szerokim uśmiechem i gratisowa butelka wina :) (mówi tylko po hiszpańsku, więc to może być jedyny minus). Z moich dotychczasowych pobytów w Andaluzji najlepsze lokum w tej cenie (dodam, ze byłam we wrześniu, więc cena o połowę mniejsza niż w szczycie sezonu). Położone na uboczu Tarify, do centrum miasta to ok 15-20 min spacerek. Przed domem jest darmowe miejsce do parkowania dla mieszkańców (tubylców), gdzie spokojnie możesz auto zostawić.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Lut 2014 15:56 

siemanko, nie wiem jaki jest wasz styl podrozowania, czy preferujecie hotele/ hostale zamiast kawet prywatnych...
w kazdym razie jest cos takiego jak airbnb, gdzie mozna naprawde tanio obczaic noclegi w roznych czesciach swiata, hiszpanii rowniez ;-)

#5 PostWysłany: 10 Wrz 2014 18:33 

niebieski
Ktoś może polecić (z własnego doświadczenia) jakiś dom do wynajmu nad morzem dla 8-12 osób (w tym dzieci) albo apartamenty poza centrum miasta blisko plaży?

#6 PostWysłany: 02 Gru 2014 21:21 

niebieski
W październiku odwiedziliśmy Granadę i Sevillę. Noclegi rezerwowane były przez airbnb, dysponowaliśmy również kuponami zniżkowymi więc udało się wynająć noclegi za bardzo rozsądną cenę. Z czystym sumieniem mogę polecić te dwa miejsca:

Granada
https://www.airbnb.pl/rooms/627401?euid ... 974ba0498c

super miejsce, wszędzie blisko, do Alhambry ok 10 min spacerem. Studio bardzo przytulne, w pełni wyposażona kuchnia, dostęp do tarasu na dachu. W dodatku blisko do marketu (2 min), wokół mnóstwo restauracji i knajpek.

Sevilla

https://www.airbnb.pl/rooms/217440

mieszkanie dosłownie 3 minuty od katedry i ogólnie bardzo blisko do wszystkich głównych atrakcji miasta. Bardzo przyjemne miejsce do spędzenia czasu w tym mieście.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Lut 2016 21:21 

Loty: 4
Kilometry: 3 825
niebieski
Podbijam temat i proszę o poradę gdzie najoptymalniej zlokalizować nocleg. Mamy 4,5 dnia w Maladzie i chciałbym zwiedzić Gibraltar, Rondę oraz wyskoczyć na 1 dzień do Grenady i Sewilli.

Myślałem o jakimś kompleksie nad morzem w okolicach Malagi (Nerja, Benalmadena, Torremolinos), bo fajnie zjeść śniadanko na plaży lub z widokiem na morze ;) a wszędzie mniej więcej ta sama droga.

Czy może ktoś polecić jakiś hotel/apartament? Niekoniecznie ekskluzywny i z darmowym parkingiem.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Lut 2016 21:43 
Awatar użytkownika

srebrny
jeden nocleg w Rondzie, jeden w Sevillii, a jeden w Grenadzie
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Lip 2016 10:45 

Ja na objazdówce Andaluzji korzystałam z hoteli IBIS i polecam :) (Malaga, Jerez, Sevilla)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Lip 2016 10:53 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 364
Kilometry: 527 523
Również korzystałem z IBIS w Granadzie i Maladze i z czystym sumieniem polecam. Koło Gibraltaru spaliśmy w Algeciras w Mercure. Ceny z wyprzedzeniem bardzo przyzwoite. Od 36 euro bodajże.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 14 Lip 2016 11:31 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 112 104
Mam pytanie-prośbę .
Czy ktoś wie jak zmienić na stronie niumba.com język na angielski ?
Kiedyś już tam rezerwowałem mieszkanie ale od roku strona jest chyba tylko po hiszpańsku ?
Thx
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Lip 2016 23:06 
Awatar użytkownika

srebrny
zwlaszcza jesli wyjazd jest w naszym tzw wysokim sezonie, to taka np Sevilla jest wtedy pusta [45C w dzien; strzele ze w Cordobie jest podobnie, i w Granadzie moze tez] i sensowne, male hiszpanskie hotele mozna miec za przyzwoito cene.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 21 Lis 2016 13:30 

Trochę chce odświeżyć temat wybieram się na objazdówkę po Andaluzji 14-28 sierpnia 2017. Daty elastyczne ale czy ktoś zna jakieś "urokliwe" miejsca ? Gospodarstwa agroturystyczne albo coś w tym rodzaju ? Grenada, Sierra Nevada, Sewilla, Gibraltar, Malaga.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 07 Sty 2017 23:19 
Awatar użytkownika

rw30 napisał(a):
zwlaszcza jesli wyjazd jest w naszym tzw wysokim sezonie, to taka np Sevilla jest wtedy pusta [45C w dzien; strzele ze w Cordobie jest podobnie, i w Granadzie moze tez] i sensowne, male hiszpanskie hotele mozna miec za przyzwoito cene.

W Granadzie to tak kilka stopni z reguły jest mniej niż w Sevilli. Choć dalej upał :D

Z noclegów zależy co- ja zawsze szukam jak najtaniej, gdy couchsurfing nie wypali. W Sevilli jedną noc spałam na parkingu podziemnym w aucie, w sierpniu, dżizas nie polecam :lol: :lol: Są dwa tanie hostele- Sevilla backpackers INN oraz Oasis. Ceny bardzo podobne, a jakoś niebo a ziemia. W tym INN backpackers było jakoś tak dziwnie, łazienka taka trochę obskurna z okienkiem na korytarz, łóżka skrzypiące i ogólnie tak 2/10. Oasis za to chyba w każdym mieście mogę polecić, jakość nawet w 8-osobowym pokoju jak w jakimś hotelu :D No chyba, że ja tak trafiłam :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości