Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 290 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Wrz 2017 23:52 

srebrny
Ktoś leciał już może nowym dzieckiem IAG? Jakieś przydatne info ? Waża bagaże podręczne ?

Ostatnio edytowany przez Zeus, 29 Wrz 2017 12:48, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
quest_1 lubi ten post.

Wygodnie i w dobrej cenie - wakacje z PLL LOT ✈️ Loty po Europie już od 550 PLN ☀️ Wygodnie i w dobrej cenie - wakacje z PLL LOT ✈️ Loty po Europie już od 550 PLN ☀️
Wyspa Kanaryjska, na której jeszcze nie byłeś! 😍 La Palma all inclusive za 2999 PLN 😎 Wyspa Kanaryjska, na której jeszcze nie byłeś! 😍 La Palma all inclusive za 2999 PLN 😎
 Temat postu: Re: Level airlines
#2 PostWysłany: 29 Wrz 2017 00:26 

niebieski
Garstka luźnych myśli:

Leciał. Zasadniczo ważą, ale tylko przy check-in. Odprawa on-line powinna pomóc.

Ogólnie, jak mawiają... "Jak za te pieniądze..." to jest genialnie. Boli troszkę płatny zestaw komfortowy tzn poduszka i kocyk- pewnie bluzgałbym na to bardziej, tyle, że jakoś z zasady nie używam ani tego ani tego.
Pozytywnie zaskakuje catering, ceny niższe niż np. w Ryanair a jedzenie bardzo smaczne.
Świetny, innowacyjny system płatności on-line po sparowaniu ze smartfonem.

Rozrywka pokładowa za free i bardzo konkretna. Ale słuchawki już nie za free!

Woda ponoć darmowa, ale trzeba się ostro upominać. Samoloty wyglądają na nowe (i chyba takie są), siedzi się stosunkowo wygodnie, różnica między tym a tradycyjnymi przewoźnikami bardzo niewielka.
Śmieszne numerowanie siedzeń- wejdziesz na pokład to zobaczysz o czym mówię, o ile mają tak we wszystkich samolotach.

Fajne safety video, na pewno do znalezienia w necie.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 29 Wrz 2017 12:46 

lecimy Levelem w połowie października .Jak sobie poradziłeś z odprawą - robiłeś ją przy stanowisku linii w BCN , czy tez może korzystałeś z mobilnej karty pokładowej.?
Dopytuję bo widzę , że odprawa online możliwa jest na 24 godziny przed wylotem
aby nie ryzykować w przypadku opóźnienia w BCN jesteśmy trochę wcześniej.
I jeszcze jedno z którego terminalu startują linie LEVEL?

Pozdrawiam

J.B.

Ostatnio edytowany przez Abcn 29 Wrz 2017 13:48, edytowano w sumie 2 razy
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Wrz 2017 14:10 

niebieski
Odprawa przy okienku jest za darmo i tak też się odprawialiśmy- to był lot do USA i tak czy siak czeka Cię oglądanie paszportu i rozmowa z agentem. Wyczytałem gdzieś w recenzjach, że level nie miał tego do końca ogarniętego od początku i ludzie, którzy odprawiali się on-line spędzili w efekcie w kolejkach więcej czasu.

No ale na pewno tych kłopotów juz nie ma- odpraw się jak lubisz. Jeśli bagaż podręczny ma szanse być zbyt ciężki, to faktycznie- lepiej on-line. To tylko odprawa.

Level startuje z... Use google! ;) Numerka nie pamiętam, a wygooglasz tak samo dobrze jak ja.
Zasadniczo to normalne linie lotnicze i stosunkowo normalne lotnisko, chociaż takich kolejek do security to nie widziałem chyba nigdzie, nawet na O'Hare.
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.

#5 PostWysłany: 29 Wrz 2017 20:25 

srebrny
john_doe napisał(a):
Garstka luźnych myśli:

Leciał. Zasadniczo ważą, ale tylko przy check-in. Odprawa on-line powinna pomóc.

Ogólnie, jak mawiają... "Jak za te pieniądze..." to jest genialnie. Boli troszkę płatny zestaw komfortowy tzn poduszka i kocyk- penwie bluzgałbym na to bardziej, tyle, że jakoś z zasady nie używam ani tego ani tego.
Pozytywnie zaskakuje catering, ceny niższe niż np. w Ryanair a jedzenie bardzo smaczne. Świetny, innowacyjny system płatności on-line po sparowaniu ze smartfonem.

Rozrywka pokładowa za free i bardzo konkretna. Ale słuchawki już nie za free!

Woda ponoć darmowa, ale trzeba się ostro upominać. Samoloty wyglądają na nowe (i chyba takie są), siedzi się stosunkowo wygodnie, różnica między tym a tradycyjnymi przewoźnikami bardzo niewielka.
Śmieszne numerowanie siedzeń- wejdziesz na pokład to zobaczysz o czym mówię, o ile mają tak we wszystkich samolotach.

Fajne safety video, na pewno do znalezienia w necie.

Co masz na myśli ze katering tańszy niż w fr ? Przecież lazania w fr to tylko 5E a tu zestaw koło 30E
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Wrz 2017 01:38 

niebieski
Być może niedokładnie czy wręcz- surprise, nawet mnie się zdarza- błędnie się wyraziłem, ale na pewno, bardzo subiektywnie (następnego dnia były 2 doloty Ryanairem, więc porównanie posiłków bardzo skuteczne), Levelowy stosunek cena/jakość korzystniejszy.

Oczywiście zestaw za 30EUR to już wypas- normalny posiłek kosztuje 8-10EUR, jest duży i smaczny w/s do nieśmiertelnej lasagne Ryanaira. Kawa za to tańsza na pewno- może to zapamiętałem.

Tutaj jest review i kilka zdjęć menu- gorący posiłek między 8 a 10 EUR. Może z czasem zejdą z jakości i porcji, ale w sierpniu te porcje naprawdę były DUŻE:
http://loyaltylobby.com/2017/06/02/flig ... s-angeles/
 Profil Relacje PM off
Pawo lubi ten post.
Pawo uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 30 Wrz 2017 02:44 

Loty: 180
Kilometry: 424 089
niebieski
Leciałem z nimi w sierpniu i tak:
+ Pokład pachnący jeszcze nowością
+ Fotele z uchylnym na boki zagłówkiem, dzięki czemu można wygodnie zasnąć
+ Gniazdo USB
+ Bardzo bogaty w nowości filmowe system rozrywki pokładowej, miałem bardzo dużo nowości niedawno dostępnych w kinach; do tego podczas powrotu 3 tygodnie później było dodanych kilka jeszcze świeższych pozycji

- temperatura podczas lotu niczym w azjatyckich liniach, mroźno

#8 PostWysłany: 01 Paź 2017 16:44 
Awatar użytkownika

Loty: 38
Kilometry: 70 829
-------------------------------------------------------------
Level - oferta posiłków na pokładzie samolotu.

Hej Pawo,

Niestety nie mogę wysłać Ci wiadomości prywatnej, więc w ten sposób postaram się odpowiedzieć na pytania dot. oferty posiłków w samolotach LEVEL.
Początkowo, dokonując zakupu biletów, zastanawialiśmy się, czy wydanie 40 $ za posiłek w samolocie ma jakikolwiek sens - Level nie jest przecież linią, którą można zakwalifikować do tej samej grupy, co np. Qatar czy Emirates, więc kwota 40$ za posiłek w liniie lowcost'owej wydawała się dość wygórowana. Ostatecznie zrezygnowaliśmy z tej opcji i zakupiliśmy częściowo przed przyjazdem na lotnisko, częściowo na lotnisku własne jedzenie (jak się później okazało - nie było czego żałować rezygnując z opcji zakupu posiłku na pokładzie).
Level - jako linia, która z założenia ma być tzw. low cost'em, ofertą posiłków raczej nie powala na kolana.
W cenie 40$ (= 35 euro) można było otrzymać: 1) aluminiową średniej wielkości tackę z makaronem z czymś co wyglądało jak sos boloński, 2) niewielkie plastikowe opakowanie sałatki, 3) rogalik croissant oraz napoje (raczej bez limitu jeśli chodzi o wodę, kawę / herbatę) oraz jedną niewielką (około 300 ml) butelkę wina.
Jeśli ktoś nie wykupił ww. opcji, mógł również w samolocie dokonać zakupu całej wymienionej oferty posiłków lub jedynie jednego z nich. Ceny oczywiście były wówczas znacznie wyższe (np. za sam makaron z sosem bolońskim - około 25-30 euro).
Inne ceny: herbata - 5 euro, kawa - 6 euro
różne przekąski (chipsy, paluszki, batoniki czekoladowe, itd) - około 6-8 euro.
W strefie bezcłowej można oczywiście kupić prowiant na cały 8-godzinny lot, ale ceny wołają o pomstę do nieba.
Jeśli kiedykolwiek jeszcze uda mi się lecieć LEVEL-em na Dominikanę, to kanapki, ewentualnie inny tzw. "suchy" prowiant na pewno kupię przed przyjazdem na lotnisko (jedynie dużą butelkę wody dokupię w strefie duty free).
W kwestii dań wegańskich - jeśli dobrze pamiętam, to niestety trudno dostać cokolwiek na pokładzie samolotu (może jedynie niewielką sałatkę a'la grecką).
P.S. Oczywiście być może była to jedynie kwestia przypadku, ale w drodze powrotnej z Dominikany do Barcelony, po podaniu posiłku bardzo dużo osób miało różne problemy żołądkowe - papierowe torebki były bardzo często używane.
Podsumowując, jeśli miałbym sugerować wybór posiłku na pokładzie albo rezygnację z niego (kosztem samodzielnego zakupu prowiantu) - proponowałbym opcję nr 2 (kupujesz to, co chcesz, wiesz ile to kosztuje, itd.)
Jeśli miałabyś jeszcze jakieś pytania - chętnie na nie odpowiem.

Lukasz.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 02 Paź 2017 00:15 
Awatar użytkownika

Loty: 38
Kilometry: 70 829
"janeczek" napisał:
W połowie października lecimy Levelem .Jak sobie poradziłeś z odprawą robiłeś ją na miejscu w BCN przy stanowisku linii, czy tez może korzystałeś z mobilnej karty pokładowej. Dopytuje bo widzę ,że odprawa online możliwa jest na 24 godziny przed wylotem aby nie ryzykować w przypadku opóźnienia w BCN jesteśmy trochę wcześniej
---------------------------
Cześć "janeczek",

Korzystałem z odprawy tradycyjnej w lotnisku w BCN (terminal 1) - podobnie podczas wylotu z Dominikany. Z BCN do Punta Cana leciałem w lipcu, teoretycznie możliwa była odprawa self check-in, ale okazało się, że chociaż Level latał już od około miesiąca z powodu błędu w oprogramowaniu kiosków self check-in samodzielna odprawa nie była możliwa.
Próbowałem odprawić się on-line, ale tutaj również pojawił się problem - bilety kupiłem poprzez Opodo, po wpisaniu na stronie Iberii numeru rezerwacji następowało automatyczne przekierowanie na "polskojęzyczną" stronę Iberii. Słowo "poslkojęzyczny" jest tu bardzo na wyrost - niestety poza kilkoma słowami napisanymi łamaną polszczyzną nie można było totalnie nic zrobić (ani się odprawić, ani dokupić jakichkolwiek dodatkowych usług). Pozostała jedynie odprawa na lotnisku - wszystko przebiegło bardzo sprawnie, chociaż mieliśmy różne numery rezerwacji, to na naszą prośbę otrzymaliśmy miejsce w tym samym rzędzie i w dodatku przy oknie bez jakiejkolwiek dodatkowej opłaty (podobnie w drodze powrotnej).
Jeśli zamierzacie odprawić się na lotnisku, to polecam sprawdzić orientacyjny układ miejsc w samolocie (np. na stronie seat guru), aby zorientować się, gdzie chcielibyście siedzieć (w moim przypadku odprawiając się w BCN poprosiłem o konkretny rząd i konkretne miejsca - może to tylko kwestia przypadku albo tzw. uśmiechu losu, ale dostaliśmy dokładnie te miejsca, które chcieliśmy).
P.S. Nie wiem, o której godzinie macie wylot z BCN do Punta Cana, ale sugeruję, abyście byli nieco więcej niż standardowe 2 godz. przed wylotem - w Terminalu T1 zazwyczaj są potworne tłumy ludzi (do security check, kontroli paszportowej), a praca służb celnych i obsługi lotniskowej to niekiedy klasyczna forma "strajku włoskiego" - czyli śpiesz się bardzo powoli ;-)).
Gdybyście mieli dodatkowe pytania - chętnie służę pomocą ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Paź 2017 01:08 

niebieski
Kawa 6EUR? Wiem, że cena kawy na pokładzie Level to nie najważniejszy temat świata, ale... ja przysięgnę, że płaciłem ok 3EUR (maksimum 3,5EUR)- i to również za wersję z mlekiem.

Podrożało aż tak bardzo od sierpnia czy Ci się pomyiło? Może 6 EUR ale za dwie?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Paź 2017 22:02 

Loty: 145
Kilometry: 269 991
Pytanie:
Czy przy odprawie online można bezpłatnie wybrać miejsca ?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 13 Paź 2017 16:54 

CO do odprawy w LEVEL to minus za odprawę możliwą 24 h przed lotem.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 13 Paź 2017 17:01 

niebieski
Wiekszosc "normalnych" linii pozwala na odprawe tylko 24h przed lotem....
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 17 Paź 2017 14:54 

Witam.
Czy orientuje sie ktos moze w jaki sposob moglbym dokupic dodatkowy duzy bagaz w LEVEL'u? czy w trakcie odprawy bede mial taka opcje??
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 17 Paź 2017 15:31 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
Jak bookowałeś bezpośrednio na stronie Levela lub Iberii to powinieneś mieć możliwość poprzez "manage booking" na stronie Iberii, jak u pośrednika to piszesz do niego. Podczas odprawy online też można ale to tylko 24h przed wylotem, niech się coś wydarzy (np. problem z dostępem do sieci) i doopa zbita. Ostatecznie przy stanowisku check-in podczas odprawy na lotnisku ale wtedy bodaj 10€ / 11$ drożej.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 17 Paź 2017 19:26 

-- 17 Paź 2017 19:26 --

Ktoś z Was może miał doświadczenie z odprawą przez internet w Level? .Właśnie jesteśmy przed jutrzejszym lotem do Punta Cana po wpisaniu danych osobowych i zatwierdzeniu miejsc z opisem że bez dodatkowej opłaty dochodzi na końcu procesu płatności 60 euro.
Dlaczego?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 19 Paź 2017 12:57, edytowano w sumie 1 raz
Podwojony post
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 17 Paź 2017 19:34 

srebrny
zmiana przydzielonego miejsca automatycznie dodaje dopłate ;)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 17 Paź 2017 20:01 

Jesteśmy na przydzielonych wcześniej miejscach
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 18 Paź 2017 05:49 

Opłata wynikała z próby zmiany miejsc na inne bezpłatne.Po ponownym wejściu na stronę mieliśmy pierwotnie przypisane miejsca tym razem je zatwierdziłem iprzeszło bez opłat.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 27 Paź 2017 17:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Opisałem swoją przygodę z LEVEL, zapraszam: http://dookolakuli.pl/2017/10/27/linia- ... -wrazenia/
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 290 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości