Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 08 Paź 2024 00:54 

Też mam ciekawą sytuację, ale w kontekście bagażu rejestrowanego.
Na potwierdzeniu przelotu na trasie Warszawa -Amsterdam -Heraklion mam na każdym odcinku bagaż 23 kg plus podręczny walizka plus mały plecak razem 10 kgs.
W oddzielnym mailu już jest, że jeden z moich lotów operowany jest przez Transavia i żebym zapoznał się z warunkami.
Natomiast kluczowe dla mnie jest rezerwacja dziecka-niemowle podróżujące na kolanach dziecka.
Ma taryfę na każdym odcinku (według potwierdzenia KLM) 10 kg rejestrowany i również 12 kg podręcznego.

Chciałem się dowiedzieć jak to jest ze spacerówką i/lub fotelikiem samochodowym. I tu są schody.
O ile w KLM że strony wynika, że można wziać to i to to w transavii na Whatsapp dostałem nawet informacje, że w ramach rejestrowanego mogę zabrać wózek do 10 kg, ale już nie ma podręcznego. Lekki szok biorą pod uwagę, że każda inna linia do tej pory Wizzair,lot, Ryanair traktowała wózek jak dodatkowy bezpłatny bagaż.
Na Whatsapp KLM raz pisz, że mam bagaż 23 +12 i dla dziecka gratis mogę zabrać fotelik i wózek l, a potem że to zależy od transavii. Zero spójności. Nie maja jednolitych zasad. Nie rozumiem w związku tym czemu na potwierdzeniu jest na każdym odcinku taka sama specyfikacja co do ilości i wagi.
 Profil Relacje PM off  

Zobacz słone jeziora w Hiszpanii! Loty do Alicante z Poznania i 4 noclegi w hotelu ze śniadaniami za 837 PLN Zobacz słone jeziora w Hiszpanii! Loty do Alicante z Poznania i 4 noclegi w hotelu ze śniadaniami za 837 PLN
Lato na Costa Brava: 7-dniowy wypoczynek z wyżywieniem za 2580 PLN. Wylot z Katowic Lato na Costa Brava: 7-dniowy wypoczynek z wyżywieniem za 2580 PLN. Wylot z Katowic
#22 PostWysłany: 09 Paź 2024 08:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Miałem upatrzony podobny lot Transavia i KLM i z tego co się dowiedziałem dla fotelika samochodowego dla dzieci 6-8 lat mozna go przewiezc za darmo jako dodatkowy item, zakładam ze polityka względem wózka jest identyczna. W sensie KLM=Transavia jeśli chodzi o zasady.

Image
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 21 Paź 2024 08:35 

Lecę z Berlina lotem łączonym KLM/Transavia (BER-AMS-FNC), bilet kupiony w maju czyli już po zmianach w Transavia z rozmiarem bagażu na 40 x 30 x 20 (za późno zobaczyłem te informacje o zmianach). Czy Transavia bardzo pilnuje tego rozmiaru i czy przejdzie rozmiar zgodny z KLM 55x35x25? Czy może lepiej czekać aż odprawi się 70 osób w Transavia i oddać bagaż do luku przy bramkach? Jeszcze pytanko jak to wygląda na powrocie z FNC-AMS-BER jak oddamy bagaż do luku (po wejściu 70 osób) to bagaż będzie nadany już de Berlina czy będzie do odbioru w Amsterdamie? Ktoś leciał z biletem kupionym już po zmianach na podobny łączonym lotem?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 21 Paź 2024 08:43 

złoty
@Bodek_ZG Sprawdź dokładnie swoją rezerwację. Ja mam taki sam przypadek i jak wół mam napisane, że mogę zabrać jeden bagaż podręczny (czyli ten duży podręczny) i przedmiot osobisty (mały podręczny) w KLM i w Transavi.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#25 PostWysłany: 21 Paź 2024 08:59 

Ma tak dla dwóch osób na lot 2 x akcesorium i 2 x bagaż podręczny i wymiary w Transavia tego podręcznego się zmieniły. W którym miejscu na rezerwacji jest informacja, że chodzi o ten duży podręczny? Pierwszy raz lecę lotem łączonym.

Czy "akcesorium" to mały podręczny a "bagaż podręczny" to duży podręczny? Tak mam rozumieć ten zapis?

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 21 Paź 2024 09:25, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 21 Paź 2024 09:10 

złoty
@Bodek_ZG Transavia nie zmieniła rozmiarów bagażu tylko zasady jego brania na pokład. Wcześniej podróżny mógł u nich zabrać bezpłatnie bagaż podręczny (tzw. duży podręczny) i przedmiot osobisty (tzw. mały podręczny). Teraz za duży trzeba dopłacić jak u Ryanaira, mały jest w cenie. Ale to wszystko dotyczy przypadku gdybyś kupował bilet stricte na Transavię. Natomiast ty kupiłeś bilet przez KLM i to powoduje, że możesz mieć trochę inne zasady bagażowe.
 Profil Relacje PM off
Bodek_ZG lubi ten post.
Bodek_ZG uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości