Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Balaton
#1 PostWysłany: 03 Cze 2013 20:25 

Chciałbym pojechać na początku lipca nad Balaton. Wstępnie myślałem nad Balatonelle lub Siofok ale nie mogę nigdzie znaleźć jakiegoś normalnego noclegu bo są jakieś chore ceny lub domki na 12 osób... Potrzebuje domku na 3-4 osoby lub jakieś pokoje apartamenty i nie mam pojęcia gdzie tego szukać patrzyłem booking i hostelbookers.

Dodatkowo orientuje się ktoś jak tam dojechać z Budapesztu ?

Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2

Dwa kraje, jedno morze 🌊🌴 Wakacje we Włoszech i Chorwacji za 690 PLN ☀️🇮🇹🇭🇷 Dwa kraje, jedno morze 🌊🌴 Wakacje we Włoszech i Chorwacji za 690 PLN ☀️🇮🇹🇭🇷
Palmy, wieże i tanie loty 🌴🏙️ Kuala Lumpur z 5 miast od 2511 PLN 🇲🇾✈️ Palmy, wieże i tanie loty 🌴🏙️ Kuala Lumpur z 5 miast od 2511 PLN 🇲🇾✈️
 Temat postu: Re: Balaton
#2 PostWysłany: 04 Cze 2013 00:11 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Nocowaliśmy kilka razy u tego pana:
http://szallaskeres.hu/gyongyviragapartman
Pokoje/apartamenty 2/4 osobowe, więcej chyba też. Na całej tej stronce też możesz poszukać. Tym że jest napisane że dom jest na 12-20 osób to się nie sugeruj za bardzo, bo chyba często są podzielone na mniejsze mieszkanka.

A z Budapesztu dojedziesz na przykład pociągiem z dworca Déli.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Cze 2013 23:23 

Dzięki!

#4 PostWysłany: 09 Cze 2013 12:43 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
niebieski
kiedy lecisz dokładnie? ja w grupie 6-8 znajomych wylatujemy 8 lipca i tez wybieramy sie na dwa dni nad balaton a później dwa dni w budapeszcie

#5 PostWysłany: 16 Cze 2013 10:30 

Ja niestety jakoś pod koniec sierpnia

#6 PostWysłany: 16 Cze 2013 21:16 

W dniach 11-14 lipca trwa Balaton Sound w Siofok-Zamardi więc może być problem ze znlezieniem noclegu na miejscu.

pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Lip 2013 11:30 

czesc, jak tam nad balatonem było wybieram si e 29 lipca i chciałym poznac wasze opinie
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Lip 2013 11:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Balatonelle lub Siofok to miejsca typowo rodzinne, woda jest plytsza, lepsza dla dzieci.
Druga strona Balatonu natomiast w okolicach Balatonfured to miejsce bardziej dla sportow wodnych, jak windurfing, kajaki, wakeboard. Woda jest glebsza. Polecam ta strone Balatonu rowniez z powodu polwyspu Tihany i wspanialego widoku z gory na Balaton.

#9 PostWysłany: 15 Lip 2013 11:09 

zdecydowaliśmy się na siófok mam nadzieje ze wyjazd się uda i wszyscy bedą zadowoleni :P
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Lip 2013 15:48 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 91 172
Podepnę się pod temat. Planuję się zatrzymać na noc gdzieś wzdłuż południowej części Balatonu w drodze do Chorwacji. Czy ktoś może mi polecić gdzie rozbić się z namiotem najlepiej na dziko ewentualnie na jakimś niedrogim campingu?

#11 PostWysłany: 28 Kwi 2014 12:13 

Wybieram się w lipcu tego roku, z rodziną (cztery osoby) na kilka dni do Balatonlelle. Na booking.com znalazłem przystępną miejscówkę w domku. Mam tylko obawę czy nie będzie problemu ze znalezieniem wynajmującego i doganiania się na miejscu. Czy ktoś ma takie doświadczenia? Będę bardzo wdzięczny za informacje.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 28 Kwi 2014 12:36 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
srebrny
My pojechalismy w ciemno do Balatonalmadi i od razu weszlismy do agencji/biura turystycznego, połączonego z informacją. Okazało się, że po kilku godzinach mieliśmy klucze do domu na własność w cenie rzędu 40zł/os, a było nas czterech ;) Także czasami warto i tam zajrzeć.

// a warto zobaczyć:
- półwysep Tihany
- Siofok i Coca Cola Beach (wstęp płatny)
- Aquapark w Balatonfured
- jezioro wulkaniczne w Heviz

Temat postu: Re: Siófok
#13 PostWysłany: 08 Cze 2014 14:55 
Awatar użytkownika

HON fly4free
http://www.booking.com/hotel/hu/thousan ... ts.pl.html
Spałem tam w 2013 - polecam full wypas.

Miasteczko Heviz do Balatonu moze z 8 km, fajne jeziorko w wulkanie woda ciepla jak zupa.
Uwaga specyficzny zapach. Odradzam rezerwacje poprzez booking.
Calosc rezerwacji odbyla sie bezposrednio poprzez kontakt z 1000HomeApartments.
Duzo nizsza cena i platnosc gotowka w Euro.
Maja wyjatkowo lekkie podejscie do płatnosci.
Przyjechalem, czekala na nas osoba w starszym wieku kompletnei nie mowiaca w zadnych innym jezyku.
Pokazla na mapce gdzie znajduje sie biuro. Poszedlem wiec kolejnego dnia by zaplacic w euro.
Przyjdz Pan przed wyjazdem wtedy Pan zaplaci. Max luzaki.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Siófok
#14 PostWysłany: 08 Cze 2014 21:49 

Jak chcecie poznać urok naturalnego, błotnistego Balatonu, to polecam Keszthely. Owszem, jest tam woda standaryzowana, na piaszczystej (sztucznej oczywiście) plaży, wysoko płatna, ale jest też darmowa woda z błotnistym wejściem, takim, jaka była kiedyś.
Kwatera w bloku rekreacyjnym, niedaleko jeziora. Co prawda babka jest związana z Casamundo, ale ma tam dwa lokale (każdy to dwa pokoje, w tym jeden miniaturowy, kuchniokorytarz, łazienka i duży balkon) i pewnie na telefon też przyjmie zamówienie. Nazywa się Krisztina Konrad a jej telefon to 36706543216. Po angielsku mówi dobrze.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 22 Wrz 2014 10:38 
Awatar użytkownika

W sierpniu 2013 byłem nad Balatonem w malutkiej miejscowości Balatonakarattya. Spaliśmy w wynajmowanej części domu z dostępem do ogrodu, darmowym miejscem parkingowym itp. Idealne miejsce dla osób, które chcą odpocząć podczas podroży na Bałkany lub też osób, które najzwyczajniej w życiu chcą poopalać się w spokoju i popluskać w CZYSTYM (nie było zamulonej wody jak to można spotkać w innych miejscowościach nad Balatonem- woda była naturalnie zielono-niebieska). Bardzo łatwy dojazd samochodem (niedaleko są główne drogi właśnie na Bałkany) oraz pociągiem z Budapesztu gdy najdzie ochota odwiedzić stolicę (czas podróży do Budapesztu to ok. 1h 15 min). Można też dojechać np. do Siofok (ok. 30 min) aby poimprezować.
Sama miejscowość nie nadaje się dla imprezowiczów bo nie ma tam klubów, pubów itp.
Ceny o 50% niższe od Siofok i innych dużych miejscowości.

Dostęp do plaży publicznej (betonowe nabrzeże oraz ładnie przystrzyżone trawniki) to koszt dosłownie kilku złotych za cały dzień.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 28 Wrz 2015 00:58 

Loty: 56
Kilometry: 73 864
niebieski
Też byłem w 2013, kawałek dalej - obrzeża Siofoku.
https://www.google.pl/maps/place/Balato ... 565d08!4b1

Tu jest duża, bezpłatna plaża (trawiasta, betonowy brzeg) z barem. Obok spory kemping, w okolicy kwatery prywatne.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 16 Lut 2018 16:13 

Węgry, pobyt nad Balatonem a rezerwacja na Booking
Przestrzegam przed rezerwacją pokoju w Haus Pelso znajadujacego się w miejscowości Kaszthely nad Balatonem. Kilka tygodni wcześniej miałam potwierdzona rezerwację pokoju w tym domu. Jeszcze wieczorem przyszła informacja, z Booking, że gospodarz nas oczekuje. Po przyjeździe na miejsce okazało się, że gospodyni(nie znająca angielskiego choć było w ofercie, że posługuje się takim językiem) pokazuje rękami i próbuje po rosyjsku że nie ma miejsca bo cały dom wynajęła!!! Nie ma i kropka. Zaproponowała nam u swojej znajomej 6 km od Balatonu pokój, oczywiście standard odbiegał od tego, który był proponowany. Zostaliśmy po prostu na ulicy i musieliśmy brać co było albo wracać do Polski. Jeszcze raz PRZESTRZEGAM Przed HAUS PELSO :-( bo Booking nadal oferuje ten obiekt.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 11 Cze 2018 15:06 

Cześć!

Szukam noclegu na końcówkę lipca nad Balatonem, ponieważ odwołali mi poprzednią rezerwację...przekopuje codziennie booking i tym podobne strony, ale ciężko z dograniem wszystkiego.

Czy może macie coś sprawdzonego, lub ktoś z Was ma znajomych którzy prowadzą takie ośrodki? Agroturystyka, pokoje na wynajem itp. wchodzą w grę jak najbardziej.

Jeśli nie znajdę, to czy warto jechać nad Balaton w ciemno czy raczej nic podobnego tam nie znajdę?

dla informacji - potrzebuje przynajmniej dwa pokoje - 2 os. dorosłe + dziecko 1,5 roku i 2 os. dorosłe + dziecko 6 lat + dziecko 3 lata
termin 19-23 lub 24 lipiec tego roku.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 11 Cze 2018 15:54 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
nie dałeś budżetu
zobacz to
https://www.booking.com/hotel/hu/honved ... #hotelTmpl

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 12 Cze 2018 11:12 

Racja, umknęło mi to. Dzięki za ofertę, ale tak jak pisałem - przekopuję wszystko na podobnych stronach co booking.com.

Miałem rezerwację za cenę ok. 1100-1200 zł za wszystkich...zdaję sobie sprawę, że teraz nie znajdę nic w tej cenie, ale tez nie uśmiecha mi się zapłacić za ten termin 2x więcej... :/

Zastanawiam się, czy nie jechać w ciemno.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość