Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 291 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Barcelona
#21 PostWysłany: 17 Mar 2013 15:35 

niebieski
Witam. Szukam jakiejś fajnej oczywiście niedrogiej restauracji w Barcelonie. Będę tam kilka dni i z żoną chcemy wybrać się na jakieś dobre jedzenie. Możecie coś polecić? Może ta restauracja o której piszecie. Będę tam od niedzieli do wtorku czy w tym czasie jakaś fajna oferta w tej restauracji obowiązuje? W jakiej cenie by było powiedzmy w niedzielę 24 czy poniedziałek 25.03 menu del dia? Proszę o podpowiedz. Pozdrawiam

Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️ Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️
Zobacz Fudżi i Pałac Cesarski 🇯🇵 Bilety (również na wakacje) do Kraju Kwitnącej Wiśni od 2990 PLN 🔥 Zobacz Fudżi i Pałac Cesarski 🇯🇵 Bilety (również na wakacje) do Kraju Kwitnącej Wiśni od 2990 PLN 🔥
#22 PostWysłany: 17 Mar 2013 15:58 

niebieski
Co sądzicie o tej ofercie : http://www.groupon.es/deals/barcelona-e ... 0_76&a=369. Doradźcie. Czy dwa zestawy dnia w Katalońskich restauracjach jakie tu przytaczacie dla dwóch osób /w tym mało jedząca żona/ to jest dawka do przejedzenia czy ciężko będzie? Przepraszam za "takie lekkie" pytanie ale...po co wyrzucać jedzenie. Pozdrawiam

#23 PostWysłany: 18 Mar 2013 09:53 
Moderator forum

orfik11 napisał(a):
Co sądzicie o tej ofercie : http://www.groupon.es/deals/barcelona-e ... 0_76&a=369. Doradźcie. Czy dwa zestawy dnia w Katalońskich restauracjach jakie tu przytaczacie dla dwóch osób /w tym mało jedząca żona/ to jest dawka do przejedzenia czy ciężko będzie? Przepraszam za "takie lekkie" pytanie ale...po co wyrzucać jedzenie. Pozdrawiam

Tapas/montaditos to raczej dla poprobowania roznych smakow niz napchania sie,
nie wiem czy 8+5 jest x2 czy /2 ...
:x
Cytuj:
Będę tam od niedzieli do wtorku czy w tym czasie jakaś fajna oferta w tej restauracji obowiązuje? W jakiej cenie by było powiedzmy w niedzielę 24 czy poniedziałek 25.03 menu del dia?
z reguly w dni robocze w godzinach obiadowych jest taniej niz wieczorem i w sob/niedz/swieta ,
jak w tej - nie wiem

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 18 Mar 2013 10:16 
Awatar użytkownika

srebrny
tak jak pisałem menu del dia w la fonda w niedzielę 26 euro/os, w poniedziałek 10 euro/os.
http://www.lafondadelport.com/imagenes/menu.pdf
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 18 Mar 2013 19:03 

niebieski
Witam. Aż taka różnica w cenie pomiędzy niedzielą a poniedziałkiem. Ufff. Jak tam najlepiej dotrzeć? Pozdrawiam

#26 PostWysłany: 21 Mar 2013 10:50 

niebieski
Dzięki za informacje odnośnie La Fonda Del Port Olimpic, można śmiało polecić na zakończenie spaceru po Parku Ciutadella.

Jeśli chodzi o śniadania, to tak jak opisane już w tym wątku - warto wejść do małych barów na kawę i croissanta lub kanapkę.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 21 Mar 2013 11:31 
Awatar użytkownika

srebrny
orfik11 napisał(a):
Witam. Aż taka różnica w cenie pomiędzy niedzielą a poniedziałkiem. Ufff. Jak tam najlepiej dotrzeć? Pozdrawiam

My dużo spacerowaliśmy, więc tam też dotarliśmy na butach od La Rambli ok 1,5 km
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 23 Mar 2013 00:06 

niebieski
Będę starał się tam dotrzeć. Polecacie menu dia?
cekace napisał(a):
Wojtek62 napisał(a):
w tym tygodniu byłem w Barcelonie i skorzystałem z restauracji polecanych przez uczestników forum- polecam szczególnie :
La Fonda Del Port Olimpic - menu dia do godz.16 fantastyczne:wybrałem
1.krem ze szparagów
2.cały talerz muli w skorupach w sosie
3.paella z owocami morza
4.tarta z bitą śmietaną
5.kawa
do tego była butelka wina na dwie osoby
całość na osobę tylko 10 euro
fantastyczna i miła obsługa ,oczywiście menu dia zawiera w pozycjach od 2-4 szeroki wybór-przy następnym pobycie ponownie odwiedzę.

Bylismy dzis 3.03 (niedziela) w La Fonda Port Olimpic, ale cena za menu del dia 26 euro za osobe nas odstraszyla, sprobujemy jeszcze jutro moze w tygodniu sa inne ceny.

W poniedziałek 4.03 menu del dia za 10 euro, nie wiem jak w pozostałe dni
Link do aktualnego menu del dia: http://www.lafondadelport.com/imagenes/menu.pdf
.

Czy menu wybiera się samemu? Czy jest już przygotowane?

#29 PostWysłany: 23 Mar 2013 18:42 

cekace napisał(a):
Wojtek62 napisał(a):
Bylismy dzis 3.03 (niedziela) w La Fonda Port Olimpic, ale cena za menu del dia 26 euro za osobe nas odstraszyla, sprobujemy jeszcze jutro moze w tygodniu sa inne ceny.

Potwierdzam - chyba byliśmy nawet tego samego dnia :). Cena tego dnia (niedziela) nas również odstraszyła także wylądowaliśmy we Fresco. Jedzenie może nie jakieś ekstra ale jesz ile chcesz za około 11 € tak więc swoją rolę spełniło... :)
W poniedziałek dnia następnego woleliśmy już nie ryzykować z La Fondą... a że byliśmy na La Rambli skorzystaliśmy z "Baru Victoria na skrzyzowaniu Carrer del Peu de la Creu i Carrer dels Angels". No i było dokładnie tak jak w którymś z poprzednich opisów za 9,5 € smacznie i do syta (to tak w skrócie), także naprawdę polecam... zresztą nie tylko ja ale 5 moich kompanów podróży również :)
Polecam też hamburgery w Kiosko Burgerze - szczerze powiedziawszy chyba najlepszy hamburger jaki kiedykolwiek miałem okazję próbować...
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 27 Mar 2013 17:25 

niebieski
Witam. 25.03.2013 r. byliśmy La Fonda Port Olimpic. Byliśmy w porze obiadowej. Masa ludzi. Bardzo sympatyczna obsługa. Jedzenia masa i raczej dobre. Jednak dla ludzi lubiących miękkie mięso nie polecam sznycla wołowego/ogromny/. Strasznie twarde. Ale reasumując dużo i dobrze. Cena 10 euro za osobę. Przystawka, krem, danie główne, tiramisu i inne ciastka. Kawa, butelka wina. Warto. Polecam.

Ostatnio edytowany przez orfik11, 10 Kwi 2013 23:36, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 10 Kwi 2013 22:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
keram napisał(a):
Wok open bufet - koło Arc de Triomf
mega dobry open bufet - bardzo dobre sushi- w tygodniu na obiad za osobe 10 euro, w weekend jest drożej

Też polecam z całego serca Wok Triomf.
Od pn do pt w godz. 12:30-16:30 za 9,25 EUR (dziecko za 6,8 EUR), od pn do cz w godz. 20:00-24:00 za 12,95 EUR (dziecko za 7,80 EUR) oraz w weekendy, święta i pt od 20:00 do 24:00 za 14,80 EUR (dziecko za 7,80 EUR) jest open bufet, na który składa się m.in: sushi, sashimi, paella z owocami morza, dania przygotowane na parze, owoce morza i standardowe warzywa w panierce, chipsy krewetkowe, surowe owoce morza i warzywa (do zgrillowania przez kucharza - np. krewetki tygrysie, langustynki, małże, okładniczki), owoce morza i warzywa do jedzenia na surowo, np. ostrygi czy okładniczki, dania mięsne do zgrillowania przez kucharza (np. szaszłyki itp.), desery (jogurty, owoce, budynie, orzeszki ziemne, cukierki, pianki typu marshmallow itd.). Oczywiście są też typowe potrawy dla dzieci, np. frytki :)
Do tego jest kawał świni, z której kroi się samemu (co nie jest łatwe) lub z pomocą kucharza szynkę hiszpańską (pycha!). Jest tam o wiele więcej potraw. Wymieniłem tylko część :)
Ponieważ jestem miłośnikiem kuchni dalekowschodniej, każdego kolejnego dnia pobytu w Barcelonie jedliśmy obiad tylko tu, nawet kosztem nadłożenia drogi podczas zwiedzania :) U nas (w Polsce) przypuszczam, że w tej cenie otrzymałbym tylko jedną ostrygę w restauracji :)
Przychodzi tu dużo rodzin hiszpańskich z dziećmi. Największy popyt był na grillowane krewetki tygrysie. Ludzie kładą po kilkanaście i biorą po kilka razy. Napoje są płatne dodatkowo.
Jeszcze jedno. Zgadzam się w pełni z jedną z recenzji tej restauracji na jednej z obcojęzycznych stron. Ten kto przychodzi tu po obfitym śniadaniu, będzie tego żałował :)

Restauracja jest zaraz przy stacji metra.

Strona WWW: http://woktriomf.com/
 Profil Relacje PM off
ferges lubi ten post.

#32 PostWysłany: 21 Kwi 2013 19:27 

Ja polecam "restaurację" La Cassola, znajduje się niedaleko plaży.

http://maps.google.pl/maps?um=1&hl=pl&q=la+cassola+barcelona&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.45512109,d.bGE&biw=1600&bih=714&ie=UTF-8&sa=X&ei=hB90UYz7MOOC4gT7y4CICg&ved=0CAgQ_AUoAg

Przeznaczone głównie dla mieszkańców Barcelony, ponieważ jest to jedzenie, które sprzedają na zimno i pakują hermetycznie ale mają mikrofalówki więc bez problemu podgrzeją :) i dadzą plastikowe sztućce.

Za 2,95 Euro dają naprawdę dużą porcję, jadłem tam 3 razy:
- spaghetti
- 5 białych cieńkich kiełbasek z pomirodowym sosem + frytki
- porcja kurczaka (udko/nóżka) z podsmażonymi ziemniaczkami

Polecam tanio i dobre ! :)

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 09 Maj 2013 20:25 

Byłem na majówce w La Fonda Port Olimpic. Jedzenie genialne. Wziąłem menu dnia za 15 euro. I dostałem tyle jedzenia że nie dało się tego wchłonąć, małże , krewetki, jakieś małe dziwne rybki :) danie głowne, deser no i dzban wyśmienitej sargiji. Ja polecam chociaż nie najtaniej wyszło :D
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 20 Maj 2013 10:07 

Będąc w Barcelonie sprawdziliśmy forumowe knajpki.
Wok przy łuku - jak najbardziej polecam
Fresco - przy Rambli tez polecam
Bar Viktoria - niestety nieczynny, ale kawałek w strone Rambli jest knajpka cos ma w nazwie "Interantional" - menu dnia za 9,95 Euro i całkiem dobre jedzonko (tortelinii z serem - rewelacja)
Przy następnej wizycie w Barcelonie zamierzamy sprawdzić resztę.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 24 Cze 2013 11:56 

Bardzo proszę o informację na temat Victorii, gdyz oparłem o tą restaurację cały plan 6 osobowej tygodniowej szlajanki po Barcelonie, a w piątek frunę :)
Na poważnie to bardzo zależy mi na info czy Victoria jest otwarta czy zamknieta.

W styczniu bardzo nam pasowalo jadanie tam, smacznie prosto, co najwazniejsze, nie pod turystów, czyli i smaczniej i taniej.

A co Fresco, to taki bardziej fast niż restauracja, a wrażeniami z Woka sie chetnie podzielę bo brzmi to swietnie.
...więc jeszcze raz:

CZY VIKTORIA czynna ?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 08 Lip 2013 15:06 

niebieski
Kilka tygodni temu czytalem na forum o jakims dobrym sushi w Barcelonie w formie bufetu, teraz nie moge tego znalezc, poratuje ktos?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 14 Lip 2013 10:47 

Ile teraz frescco sobie życzy za jedzenie o osoby? Pamiętał jak byłem rok temu płaciliśmy 7,5 euro od osoby za stół szwedzki
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 15 Lip 2013 19:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Justin Credible napisał(a):
Kilka tygodni temu czytalem na forum o jakims dobrym sushi w Barcelonie w formie bufetu, teraz nie moge tego znalezc, poratuje ktos?

Kilka postów wyżej masz moją relację z restauracji Wok Triumf
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 16 Lip 2013 23:18 

Sam mogę odpowiedzieć na swojego posta na la ramblas niecałe 10 euro za bufet
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Barcelonskie kebaby
#40 PostWysłany: 29 Lip 2013 01:32 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
srebrny
http://www.yelp.com/biz/bismillah-raval ... -barcelona --- nie zachwycam się nim tak jak koleś z podanego tu linku, ale i tak muszę przyznać że jest bardzo spoko

wpisujcie swoje typy !!!

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_R ... lonia.html - bardzo legitny durum, jadłem w ostatnio sobote o 3 nad ranem, co prawda moja ogólna percepcja otaczającego świata była mocno zachwiana i byłem też bardzo głodny, ale smakował mi bardzo
polecam wersję z serem haloumi

Ostatnio edytowany przez Kański, 11 Sty 2016 23:52, edytowano w sumie 1 raz
Nie pisz posta pod swoim postem
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 291 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości