Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 291 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Barcelona
#41 PostWysłany: 25 Wrz 2013 20:13 

Loty: 73
Kilometry: 95 212
Orientuje się ktoś czy w La Fonda Del Port Olimpic cena 10 EUR za menu del dia obowiązuje nadal? Jest to cena tylko w poniedziałki czy przez wszystkie dni robocze?
 Profil Relacje PM off  

Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️ Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️
Zobacz Fudżi i Pałac Cesarski 🇯🇵 Bilety (również na wakacje) do Kraju Kwitnącej Wiśni od 2990 PLN 🔥 Zobacz Fudżi i Pałac Cesarski 🇯🇵 Bilety (również na wakacje) do Kraju Kwitnącej Wiśni od 2990 PLN 🔥
#42 PostWysłany: 25 Wrz 2013 20:41 

niebieski
Witam. Byłem tam 19.08.2013 r. i niestety była cena 15 Euro. Pozdrawiam

#43 PostWysłany: 25 Wrz 2013 21:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
a to w takim razie co to jest? :arrow: http://www.lafondadelport.com/imagenes/menu.pdf

#44 PostWysłany: 03 Paź 2013 13:26 

Hej :)
Byłam we wrześniu w Barcelonie, wypróbowaliśmy sporo z miejsc polecanych tutaj i na innych stronach. Faktycznie, spora różnica cen w tygodniu i w czasie weekendu, warto o tym pamiętać. A, jeszcze jedna ważna sprawa - często mimo tablicy z Menu Del Dia, w restauracji dostaniecie zwykłe menu - z ceną która wywoła jedynie smutek w sercu :D w takich sytuacjach zawsze po prostu mówiłam "Menu Del Dia" i wszystko wracało do normy - jest to osobna kartka, którą oczywiście Wam przyniosą :) Tak było właśnie w La Fonda Del Port Olimpic.

La Fonda Del Port Olimpic - oczywiście poszliśmy tam w poniedziałek, cena była faktycznie bardzo korzystna, 9 lub 10 euro (niestety, z wrażenia zapomniałam ;) ). Po pierwsze, wybieracie przystawkę - ja wzięłam makaron z sosem pomidorowym i było tego naprawdę sporo. Gratis dostajecie Gaspacho i kapary. Drugie danie też jest całkiem okazałe i na koniec deser. W cenie napój - my wzięliśmy wino. Na dwie osoby dają butelkę 750 ml. Swietne miejsce i jedzenie, mnóstwo ludzi! Ale również bardzo dużo miejsca, kelnerzy szybko się uwijają i są sympatyczni :)

La Fonda - w dzielnicy Barri Gothic, cena również około 9/10 euro w czasie tygodnia. Tak samo 3 dania + napój. Jedzenie było jednak gorsze niż w restauracji powyżej + zirytowana kelnerka, w której oczach widziałam jedynie nienawiść. Tutaj dobra była paella (a jako przystawkę dają ją naprawde dużą) i na deser ciasto cytrynowe.

Restauracja Tallers na ulicy Carrer dels Tallers (odchodzi od La Rambli) - poszliśmy tam, bo była na ulicy, na której mieszkaliśmy :) Bardzo różni się od powyższych, jest tam jak w polskim barze mlecznym, jeśli chodzi o wystrój, a średnia wieku kelnerów jest również sporo wyższa ;) Zobaczyliśmy tam jednak mnóstwo rodzin, które nie wyglądały na turystów, więc postanowiliśmy spróbować. W tygodniu cena 11 euro, w weekendy 9. Wszystko tak samo, jak powyżej tylko nie tak pięknie podane ;) Jedzenie jednak dobre i warto zajrzeć, bo atmosfera tam była naprawdę swojska! + tutaj dostaniecie spory kawał pokrojonej, wypiekanej u nich bagietki gratis :)

Polecam również cukiernio-piekarnię na tej samej ulicy, nazywa się 365, za 1,5 euro dostaniecie tam słodkiego croissanta + bardzo dobrą kawę lub za 2,70 ogromny kawał pizzy + colę. Na śniadanie w sam raz :)

O innych restauracjach nie wspomnę, bo 1) zapomniałam jak się nazywały :) 2) nic w nich wyjątkowego nie było.
Natomiast jest jeszcze jedno miejsce godne polecenie, do którego chodziliśmy niemal codziennie. Jest to tapas bar CAN EUSEBIO, zaraz obok ulicy El Paral'el - 1 euro - piwo Estrella, 1 euro - patatas. Za 2,60 można zjeść NAJLEPSZE (Przysięgam :) ) ziemniaczki, nazywają się patatas con all i olli (nie jestem pewna, czy dobrze napisałam) - polecam :) za niska cenę cudowne tapas, w tym krewetki, małże - a ceny znacznie niższe niż w innych tapas barach. Również bardzo dobre (i mocne - pan kelner po naszych codziennych wizytach już chyba nie żałował) Mohito za 3 euro, co również jest ceną niską w porównaniu z innymi. Atmosfera tego miejsca cudowna!
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 12 Lis 2013 10:50 

Zbanowany
Witam,
Niestety 27-29 listopad będe w Barcelona.... mamy już zarezerwowane apartament za 700 zł z kuchnią , wie ktoś może czy bardziej opłaca gotować samemu , poprostu kupić jedzeniu w supermarket i sam gotować chyba taniej wychodzi nie? . albo czy są w Barcelona taki taniej Kebab jak w budapest? tam Gyros kosztowalo okolo 500 HUF , czy cos takiego jest w barcelona? oczywiscie chialbym raz sprobowac Hiszpanski jedzeniu blisko La Rambas czy cos tam , ile najtaniej moge znalesz w tym okolice bo wlasne mam tam mieszkania
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 12 Lis 2013 11:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
za 500 HUF nic nie znaleźć. dużo turek ale to nie bałkany.
kebab 4-5 euro
opakowanie makaron w supermakiet: 0,5 euro
dobry sos do makaron: 1,5 euro.

na rambla niedobre jedzenie bo drogie. dużo euro ( i jeszcze więcej HUF).
dużo ludzi mówić, że :arrow: http://www.lafondadelport.com/ dobre i tanie i ¡olé! hiszpanie
rw30 lubi ten post.

#47 PostWysłany: 12 Lis 2013 11:08 

Zbanowany
namteH napisał(a):
za 500 HUF nic nie znaleźć. dużo turek ale to nie bałkany.
kebab 4-5 euro
opakowanie makaron w supermakiet: 0,5 euro
dobry sos do makaron: 1,5 euro.

na rambla niedobre jedzenie bo drogie. dużo euro ( i jeszcze więcej HUF).
dużo ludzi mówić, że :arrow: http://www.lafondadelport.com/ dobre i tanie i hiszpanie, ¡olé!

kebab 4-5 euro jest przynajmniej zestaw?? czy sam kanapka , 16-20 zł za kebab CO TO JEST ?!!
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 12 Lis 2013 11:10 
Awatar użytkownika

niebieski
bonta3232 napisał(a):
Witam,
Niestety 27-29 listopad będe w Barcelona.... mamy już zarezerwowane apartament za 700 zł z kuchnią , wie ktoś może czy bardziej opłaca gotować samemu , poprostu kupić jedzeniu w supermarket i sam gotować chyba taniej wychodzi nie? . albo czy są w Barcelona taki taniej Kebab jak w budapest? tam Gyros kosztowalo okolo 500 HUF , czy cos takiego jest w barcelona? oczywiscie chialbym raz sprobowac Hiszpanski jedzeniu blisko La Rambas czy cos tam , ile najtaniej moge znalesz w tym okolice bo wlasne mam tam mieszkania

Jeśli chodzi o obiad to w dni powszednie zdecydowanie mogę polecić japońską restaurację WOK przy Arc de Trium (http://goo.gl/maps/Ok9rD, na street view jest zamknięta), biorąc pod uwagę jakość i ilość jedzenia, zdecydowanie wychodzi bardzo bardzo tanio. Za 9,8 EURO / osobę jesz ile chcesz (od 13 do 16:30 w dni powszednie), w cenie masz kalmary, bardzo duże krewetki, wiele innych owoców morza, ryby, wołowinę, wieprzowinę, kurczaka (+ szaszłyki z tych mięs), a to wszystko grilowane na Twoich oczach. Do tego masa dań wcześniej przygotowanych + sushi. Piwo za ok. 2 EURO za butelkę, bardzo dobre wino można kupić za nieco ponad 7 EURO za butelkę (dają kartę win i można sobie wybrać). Nie polecam jednak jedzenia typu kebeb, gyros itp. My chodziliśmy do sklepów i kupowaliśmy pieczywo + bardzo dobre typowo hiszpańskie wędliny (jamon serano, lomo itp.) i sery długo dojrzewające (pyszne) . Jeśli chodzi o ceny w sklepach to różnice w zakupie danych produktów, mogą być na prawdę duże, więc warto sprawdzać ceny (przykład: bułki które kupowaliśmy widzieliśmy w cenach od 1,49 EUR do 2,49 EUR za 8 sztuk, choć oczywiście nie było to najtańsze pieczywo, ale bardzo smaczne). Dość tani jest sklep w dużym centrum handlowym niedaleko fontann, więc jak tam będziesz warto wracając robić tam zakupy.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 12 Lis 2013 11:14 

Zbanowany
a ile kosztuje tam mcdonald albo kfc??
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 12 Lis 2013 11:20 
Awatar użytkownika

niebieski
bonta3232 napisał(a):
a ile kosztuje tam mcdonald albo kfc??

zależy co chcesz kupić ;) kupowaliśmy jakiś jeden zestaw powiększony w mc donalds przy plaży (z widokiem na morze), na który skąłdały się dwie dość spore kanapki, piwo i duże frytki (łódeczki) z sosem, za który zapłaciliśmy 32 zł w przeliczeniu na PLN. Generalnie unikam takich miejsc w podróży, ale to był pierwszy mc, jaki widziałem z tak ładnym widokiem na morze i to nas trochę podkusiło. Zdecydowanie polecam kupować przy pomocy karty w takich terminalach samoobsługowych i nie stać w dłuuuuuuuugich kolejkach do kasy.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 12 Lis 2013 11:31 

Zbanowany
piwo w mcdonald? wow :o
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 12 Lis 2013 12:54 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
bonta3232 napisał(a):
piwo w mcdonald? wow :o

w hiszpanii sie pija piwo nawet w stołówkach studenckich...

#53 PostWysłany: 24 Lis 2013 19:22 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
srebrny
http://tuccobcn.wix.com/tucco-real-food ... cion/c14xr

menu [pasta + napój + deser] kosztuje coś koło 9 euro, ale zdecydowanie warto
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 09 Gru 2013 19:37 

Loty: 69
Kilometry: 135 167
srebrny
Po weekendzie w Barcelonie kilka uwag na temat cen w weekend:

- la Fonda del Port Olimpic - od piątku już byłą cena 26E
- większość knajpek na tym molo miała takie ceny
- restauracja Vitamina del Mar (nad la fondą) miała Menu za 15E
- nam udało się zjeść w Vitaminie ten zestaw x2 + wino za 20E *opis poniżej
- tańsze knajpki są w drugiej części portu (Barceloneta) - ulica z której się wychodzi z wagonika kolejki linowej
- najlepiej i najtaniej jedliśmy na Av. Gaudi (deptak ukosem odchodzący od Sagrada Familia aż do szpitala St. Pau). Menu w sobotę na luzie od 8,95E. Czym dalej od Sagrada tym taniej. Na samym końcu jest Gaudi Express, wygląda jak fast food, ale można zjeść smaczne tapas, a co najważniejsze za 1,5E dostaje się wypełniony po brzegi kieliszek wina musującego Cava
- na tym samym deptaku można zjeść hiszpańskie śniadanie (Xurros/churros + bardzo gęsta czekolada) o połowę taniej niż w ścisłym centrum.

* wyjaśnienie jak udało nam się zjeść za 20E mimo że rachunek był na 35E. Poprosiłem o rachunek, kelner podał, ja powiedziałem mu że będę płacił kartą. Po chwili przyszedł i powiedział że terminal się zawiesił, ja mu na to że mam tylko 20E gotówki i spytałem się czy jest tu gdzieś bankomat, powiedział że poczekamy kilka minut aż się zresetuje. Pojawił się po minucie i spytał się dokładnie jeszcze raz co zjedliśmy i ile mam gotówki. Zniknął w lokalu a po minucie pojawił się i powiedział żebym dał te 20E i jest OK. Albo naprawdę im się zawiesił ten terminal, albo robią wałki jak w Grecji że jak ktoś płaci gotówką to puszczą to bez podatku. Dziwnym trafem w sobotę też były problemy z terminalem, ale że nie wychodziłem z inicjatywą płacenia gotówką to pan wyszedł na zewnątrz "poszukać zasięgu" i znalazł :)
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 09 Gru 2013 22:18 
Awatar użytkownika

srebrny
w piątek było święto, to pewnie dlatego [ to odnośnie ceny w fonda]
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 10 Gru 2013 09:04 

Loty: 69
Kilometry: 135 167
srebrny
Cytuj:
w piątek było święto, to pewnie dlatego [ to odnośnie ceny w fonda]

to by się układało w logiczną całość, bo w południe w okolicach Barri Gotic był pochód z flagami Katalonii.

E: pooprawiony cytat
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 08 Sty 2014 10:57 

niebieski
niedaleko plaży Barceloneta na carrer de l'Almirall Churruca 4 jest knajpka gdzie menu dnia kosztuje 8-12 Euro: w tym 1danie - przystawka, danie glowne, deser i cos do picia, nazywa sie Terra Nosa. lokalne dania, glownie owoce morza, ryby. wystroj nie zacheca - typowo lokalne miejsce,ale smaczne i swieze.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 23 Sty 2014 10:18 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
niebieski
Ja polecam w Barcelonie restaurację Viena
http://www.viena.es/

Można zjeść tam pyszne kanapki. Jedna z nich w 2006 roku została uznana przez New York Times'a za najlepszą kanapkę na świecie. Kilka lokalizacji w Barcelonie, ja jadłem nieopodal uniwersytetu, jest też restauracja przy la Rambli. Więcej info na stronie, ceny kanapek zaczynają się od około 4 euro.

#59 PostWysłany: 23 Sty 2014 11:06 
Awatar użytkownika

Loty: 292
Kilometry: 334 644
złoty
Skorzystalem z rad Barcaleny na jej stronie i odwiedzilem Pollo Rico na Carrer de Sant Pau 31. Moge bardzo bardzo polecic. Brud i syf w srodku ale za to zarcie pierwsza klasa no i do tego tanie. Codziennie jest kilka dań dnia do wyboru po okolo 3-4EUR (np duzy talerz paelli za 4EUR). Obiad z deserem dla dwoch osob i do tego butelka cavy wyszedl 20EUR razem z napiwkiem, a napiwek sie nalezal bo obsluga mimo ze slabo po angielsku mowi to bardzo mila i usmiechnieta.

Jesli chodzi o tapas to polecam bar Leones 2 na rogu Carrer Nou de la Rambla i Carrer de Vila i Vilà. Absolutnie nieturystyczne miejsce. Bardzo przyjemna atmosfera. Wlasciciel sprawia wrazenie surowego ale tak naprawde jest bardzo spoko.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 12 Lut 2014 01:49 
Awatar użytkownika

srebrny
pampero, argentyńska knajpa z wołowiną:
lunch menu 1-daniowe - niecała dycha
lunch menu 2-daniowe - niecałe 12

osobiście polecam
1. entraña
2. vacío [większe niż entraña, imho entraña jednak odrobinę smaczniejsza]

gratis można dostać mate

menu 1 daniowym spokojnie można się najeść

http://www.pamperobarcelona.com/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 291 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości