Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 291 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 09 Mar 2024 11:41 
Awatar użytkownika

Loty: 1291
Kilometry: 2 597 509
platynowy
Polecam na dobrą paelle lokal Tapa Gaudi. Położony przy Arenas de Barcelona bardzo blisko Placu Hiszpańskiego.
Paelle po około 16,50euro. Bywam tam za każdym pobytem w Barcelonie.

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
tarman lubi ten post.

Zobacz górę Fudżi oraz Pałac Cesarski 🇯🇵 Bilety do Kraju Kwitnącej Wiśni od 2990 PLN 🔥 Zobacz górę Fudżi oraz Pałac Cesarski 🇯🇵 Bilety do Kraju Kwitnącej Wiśni od 2990 PLN 🔥
Zobacz zachód słońca nad Wat Arun 🌇 Loty do Bangkoku świetną linią szejków od 2470 PLN ✈ Zobacz zachód słońca nad Wat Arun 🌇 Loty do Bangkoku świetną linią szejków od 2470 PLN ✈
#282 PostWysłany: 09 Mar 2024 19:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Na Paelle

El Xiringo de la Barceloneta
Bodega La Peninsular
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#283 PostWysłany: 14 Mar 2024 07:37 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
michcioj napisał(a):
kilka dni temu bylem po raz kolejny w restauracji La Maladrina

C/ de Pepe Rubianes, 3, 08003 Barcelona, Spain

restauracja znajduje sie w dzielnicy Barceloneta, niedaleko plazy o tej samej nazwie.
no i stekownia trzyma poziom, sirloin stek kosztuje juz 14,7 Euro, piwo 0,33 Estrella 2 Euro.

polecam miesozercom, smacznie jak zwykle. :)

Dzięki za polecajkę. Restauracja sprawdzona we wtorek. Mięsko pierwsza klasa, tak jak i ceny :)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#284 PostWysłany: 26 Gru 2024 15:36 

W styczniu wybieram się do Barcelony i chciałbym pójść do restauracji z gwiazdką Michelin bo nigdy w takiej nie bylem. Macie coś do polecenia? Przejrzałem kilka stron wątku ale nie nie znalazłem.
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 26 Gru 2024 15:50 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 535
Kilometry: 1 123 530
Panie my śpimy po placach zabaw i jemy croisanty z jogurtem z too good to go a nie Micheliny :)
7 ludzi lubi ten post.

#286 PostWysłany: 26 Gru 2024 18:15 

@oskiboski ostatnio u mnie ciężko z kasą i mnie nie stać na jedzenie w knajpie w Polsce i dlatego lecę do Barcelony i chce iść do resteuracji z gwiazdką Michelin
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 26 Gru 2024 18:19 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak cięzko to IMO szkoda 75/90 euro na osobę za obiad w Michelin knjapie, kiedy za to można mieć ucztę w 4 osoby.
Ale jak cos:

https://www.reddit.com/r/finedining/com ... ?rdt=46135
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#288 PostWysłany: 05 Lut 2025 13:33 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
mam w zasadzie podobne pytanie, ale mogę je rozszerzyć trochę o niekoniecznie posiadające gwiazdkę Michelin - szukam restauracji na okrągłą rocznicę - ma ktoś jakieś fajne miejsce do polecenia? W tym wątku z reddita trochę się przewija, ale może ma ktoś tutaj osobiste doświadczenia
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 05 Lut 2025 13:54 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 535
Kilometry: 1 123 530
Africa Bar Foni z kuchnią senegalską jest fatalny. Z grzeczności nie wrzucę fotek ale można łatwo znaleźć w necie ( i tak wiem, że kuchnia afrykańska często tak wygląda ale etiopska smakuje wybitnie mimo wyglądu). Za 8E dostajemy łyżkę ryżu z mięsem jak ugotowanym w rosole bez przypraw. Nie widzę tu jakiś super oszczędności ani wartości dodanej.
La Bombeta Krewety przeciętne, tortilla de patatas pogrzana w mikrofali w dodatku podana bez aioli i trzeba dopłacić. Dobre chorizo i Damm Lemon z kija.

Restaurante El Pulpero de Lugohttps://maps.app.goo.gl/Ley6k1ajk7DircCk9 Nie w centrum ale przepyszne jedzenie. Jedyny minus trafiłem na nie idealnie wypłukaną ośmiornice, może tak się je w Barcelonie no ale zgrzyt jest.
L'inci https://maps.app.goo.gl/cU6kS2gi3DArkBX49 Niepozorne miejsce warte uwagi. Pyszne krewety w "makaronie", dobry tatar, świetne kalmary. Ziemniaczki do poprawy. Dobry klimat i fajna obsługa która nie daje odczuć, że jest się gringo loco.

#290 PostWysłany: 05 Lut 2025 21:57 
Awatar użytkownika

niebieski
trocha napisał(a):
mam w zasadzie podobne pytanie, ale mogę je rozszerzyć trochę o niekoniecznie posiadające gwiazdkę Michelin - szukam restauracji na okrągłą rocznicę - ma ktoś jakieś fajne miejsce do polecenia? W tym wątku z reddita trochę się przewija, ale może ma ktoś tutaj osobiste doświadczenia

https://guide.michelin.com/es/es/catalu ... urante/sao
Jeśli satysfakcjonuje Cię Bib Gourmand.
trocha lubi ten post.
trocha uważa post za pomocny.

#291 PostWysłany: 05 Lut 2025 23:17 

złoty
oskiboski napisał(a):
Africa Bar Foni z kuchnią senegalską jest fatalny.
Czyli lokal się zepsuł. Jak tam byłem to nie była łyżka ryżu na tależu tylko raczej "kopa". Dzięki za info.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 291 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości