Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 22 Maj 2024 18:28 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ja spałem w zeszłym roku w listopadzie, tylko że w podróż zabrałem ze sobą matę samopompujacą (ok. 0,5 kg wagi i 25 cm po zwinięciu - spokojnie mieściła mi się w małym podręcznym).
Znalazłem sobie kącik gdzieś, gdzie nie było ludzi (obok windy) i spokojnie kilka godzin przedrzemałem.
O 5 otworzył się salonik i poszedłem do niego na wczesne śniadanie oraz toaletę.
 Profil Relacje PM off  

Daj się uwieść urokom Turcji 🇹🇷 Loty na Riwierę Turecką z 2 miast od 281 PLN 🔥 Daj się uwieść urokom Turcji 🇹🇷 Loty na Riwierę Turecką z 2 miast od 281 PLN 🔥
Kanada na wyciągnięcie ręki 🇨🇦 Loty do Toronto z 4 miast od 1661 PLN 🤯 Terminy również na majówkę 🔥 Kanada na wyciągnięcie ręki 🇨🇦 Loty do Toronto z 4 miast od 1661 PLN 🤯 Terminy również na majówkę 🔥
#102 PostWysłany: 22 Maj 2024 22:20 
Awatar użytkownika

platynowy
robertrze napisał(a):
I jak było? Dało się gdzieś przespać?

ostatecznie zmienili mi lot z wieczora na rano, więc tam nie spałem :D ale wiekszosc (wszystkie?) lawek miala podlokietniki. Wiec zostawalaby opcja podlogowa. Btw (nie dotyczy to bezposrednio spania, ale warunkow do spedzenia tam dluzszego czasu i owszem) - na airside na t2 bardzo rzuciła mi sie w oczy ilosc gniazdek - tzn. mega mała (zwlaszcza ze 50% gniazdek nie dzialalo)

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 18 Lut 2025 12:42 

Loty: 50
Kilometry: 65 501
srebrny
Miałem okazję spać w ostatni weekend na lotnisku BCN na airsidzie na nowym terminalu T1.

Nasz Vueling wylądował trochę przed północą. Po wyjściu rękawem do airside ukazał się naszym oczom taki widok
Załącznik:
IMG_20250216_002543.jpg
IMG_20250216_002543.jpg [ 341.5 KiB | Obejrzany 112 razy ]

Trochę kiszka, bo położyć się nie da. Wszystkie siedzenia na tym ogromnym terminalu tak wyglądają. Na siedząco jakoś wytrzymamy do naszego lotu Ryanairem następnego dni o 10 ze starego terminalu T2.

Poszedłem na krótki spacer i jedyne miejsca leżące jakie znalazłem (kanapy i inne meble, na których można się położyć) to w TEJ okolicy. Wszystkie oczywiście zajęte.
Wracając zauważyłem, że dużo ludzi leży i kładzie się za ruchomymi chodnikami. I to był strzał w dziesiątkę. Te szerokie, szklane parapety są idealne do spania. Kolejnym plusem tego terminala jest ogromna ilość gniazdek z prądem. Terminal jest praktycznie pusty w nocy i na tyle duży, że gwar porannych wylotów nie przeszkadza.
Załącznik:
IMG_20250216_013356.jpg
IMG_20250216_013356.jpg [ 240.97 KiB | Obejrzany 112 razy ]

Załącznik:
IMG_20250216_010208.jpg
IMG_20250216_010208.jpg [ 290.71 KiB | Obejrzany 112 razy ]

Czyli jak ktoś ma przylot na ten terminal (T1) i wylot następnego dnia z T2, to lepiej nigdzie nie wychodzić i przenocować na nim w airside -zie. Na obu terminalach jest klika stanowisk, przy których można posiedzieć i podładować telefon/laptop.

Spaliśmy w okolicach gejtu A12

Ostatnio edytowany przez wersus79, 18 Lut 2025 23:15, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
KL_user lubi ten post.
KL_user uważa post za pomocny.

#104 PostWysłany: 18 Lut 2025 16:15 

złoty
wersus79 napisał(a):
Terminal jest praktycznie pusty w nocy i na tyle duży, że gwar porannych wylotów nie przeszkadza.
Jak ktoś ma lekki sen to przeszkadzają natomiast te idiotyczne, puszczane na cały regulator komunikaty w stylu "Welcome to Josep Tarradellas Barcelona-El Prat Airport".
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość