Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Kwi 2023 21:58 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
niebieski
Z i na lotnisko mozna bezproblemowo dojechac busem. Cena 3,50 BBD. W busach prywatnych (biale ZR - od tablicy rejestracyjnej zaczynajacej sie na ZR i zolte wieksze busy) kierowcy lub ich pomocnicy wydaja reszta. W busach niebieskich trzeba miec wyliczona kwote i wrzucic do skrzyneczki. Busy jezdza bardzo czesto, po calej wyspie. Da sie wyspe objechac transportem publicznym. W Bridgetown i Saint Laurence czasem spore korki wiec dobrze wczesniej wyjechac.
Lotnisko w miare nowoczesne, poidelka z woda przed i po security.
Free WIFI
 Profil Relacje PM off
Tugginmypudha lubi ten post.
Tugginmypudha uważa post za pomocny.

Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN
Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy
#2 PostWysłany: 22 Gru 2023 20:51 

Loty: 82
Kilometry: 153 042
Dodam jeszcze że w małych białych prywatnych busach może być bardzo ciasno (z walizkami może być ciężko, ja miałem kabinowy 'forclaz 40 air'), ale to atrakcja sama w sobie. Jeżdżą bardzo, bardzo często, czasem co minutę, dwie coś podjedzie, ogólnie więcej niż 10 minut na tej trasie nie poczekacie.
Większe prywatne żółte autobusy, mają więcej miejsca. Nie wiem jak często jeżdżą, wydaje mi się, że próbują jeździć przed publicznymi.
Publiczne duże niebieskie autobusy, czasem mają klimę, rozkład z punktów początkowych można sprawdzić na ich głównej stronce: https://www.transportboard.com/

Wszystkie za 3,5 BBD
Numery publicznych, najczęściej jeździ 12A, co pół godziny, moovit też coś pokazuje wg. przystanków, bo są inne linie, ale rzadziej np. 27 i inne jego warianty.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Gru 2024 13:13 
Awatar użytkownika

Loty: 467
Kilometry: 674 683
niebieski
Moja mała uwaga. Na lotnisko jechałem z Hastings. Małe białe busiki jadące na lotnisko (napis na szybie Oistins/Airport) jak machałem z walizką kabinową nie chciały mnie zabrać. Niebieski autobus 27 po ruszeniu z pętli powinien u mnie być po 40min, był po 33 i musiałem podbiec na przystanek bo wolno szedłem. Trzeba być na przystanku min. 10min szybciej niż pokazuje strona. Gość tak pędził że na lotnisko dojechaliśmy w 17min. Nie można płacić za przejazd w USD, tylko BBD i to odliczone.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości