Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 171 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 16 Sie 2021 21:08 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
Na lotnisku jest jakis system "karteczkowy"
czy z bagazem podrecznym mozna od razu isc na security?
 Profil Relacje PM off  

Rejsy wycieczkowe coraz popularniejsze. Rejsy wycieczkowe coraz popularniejsze. "Zamierzamy korzystać częściej"
Wyjazd na Olympique Lyon za 663 PLN. Loty z Krakowa, 3 noce w hotelu sieci ibis oraz bilet na mecz Wyjazd na Olympique Lyon za 663 PLN. Loty z Krakowa, 3 noce w hotelu sieci ibis oraz bilet na mecz
#82 PostWysłany: 16 Sie 2021 21:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Niby karteczkowy, ale security puszcza też z kartą fr.
correos lubi ten post.

#83 PostWysłany: 16 Sie 2021 21:40 

HON fly4free
z W6 też nie ma potrzeby stania po "karteczkę"
 Profil Relacje PM off
correos lubi ten post.
correos uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 16 Sie 2021 22:30 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 521
Kilometry: 822 257
Jak byłem w lipcu, to przy wejściu na security stała kartka z informacją, na które loty potrzeba najpierw udać się do stanowiska check-in.
correos lubi ten post.
correos uważa post za pomocny.

#85 PostWysłany: 22 Sie 2021 17:57 

złoty
Dziś lot do WMI z podręcznym, żadnych karteczek nie było ;)
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#86 PostWysłany: 23 Sie 2021 06:52 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Niedziela BOJ - KRK, w sumie nawet nie wiem co napisac.
Czesc ludzi w kolejce miala male karteczki, czesc nabite czerwone pieczatki na wydrukowanych kartach pokladowych, a czesc pokazywala karte pokladowa na telefonie.
Wszyscy odlecieli bezproblemowo. Na security mozna przejsc na max 120 minut przed lotem. W saloniku bylem jedyna osoba. Pracownik obslugi saloniku gral jedynie na telefonie i to tak zawziecie, ze gdybys wyniosl lodowke na plecach to by nie zauwazyl.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#87 PostWysłany: 01 Wrz 2021 17:25 

Czy w październiku kursuje linia nr 10 z ronda przy lotnisku Burgas do Słonecznego Brzegu ?
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 01 Wrz 2021 21:14 

srebrny
Kursuje .Może co najwyżej obowiązywać posezonowy rozkład, czyli mniejsza częstotliwość.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 02 Wrz 2021 07:31 
Awatar użytkownika

srebrny
@grzechodg Będzie jeździł, ale rozkład się zmienia kilka razy w roku, przed przyjazdem sprawdź na http://diesbus.com/index.php/en/bus-line

#90 PostWysłany: 06 Wrz 2021 13:57 
Awatar użytkownika

Loty: 486
Kilometry: 747 502
platynowy
Aktualizacja w sprawie papierowych kart pokładowych:

04.07 Ryanair - można z kartą pokładową w telefonie od razu na security.
18.07 Wizzair - można z kartą pokładową w telefonie od razu na security.
05.09 Ryanair - cofnięcie z security do check-in po papierową kartą - przy gate także wymagali pokazania papierowej karty.

Także jak widać żadnej reguły nie ma.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#91 PostWysłany: 04 Paź 2021 15:09 

Loty: 423
Kilometry: 729 217
niebieski
03.10.2021 lot FR do WMI - bezproblemowo z mobilną kartą pokładową.

#92 PostWysłany: 15 Paź 2021 10:42 

W pazdzierniku planuje wyskoczyc do Burgas. Z ronda przy lotniku Burgas planuje sie dostac autobusem #10 do Nesebyr, a wrocic ze Slonecznego Brzegu na to samo rondo. Znalazlem 2 firmy, ktore tam kursuja z rozkladami jazdy:
https://mbus-bg.com/19452201.html
http://diesbus.com/index.php/en/bus-line
Czy ja dobrze rozumiem, ze na stronie diesbusa dla autobusu #10 zawarty jest rowniez rozklad jazdy M busa? Sorki, kompletnie nie ogarniam cyrlicy :-)
W mapach Google w opiniach o przystanku na rondzie ktos napisal, ze mozna stamtad rowniez jechac autobusem #22. Jak rozszyfrowalem droge przejazdu, to nie wyglada mi na to, zeby ten autobus tamtedy przejezdzal. Czy ktos ma jakies doswiadczenia?
Bede rowniez wdzieczny za informacje ile kosztuje przejazd z ronda przy lotnisku do Nesebyru i powrotny ze Słonecznego Brzegu do ronda przy lotnisku?

Na koniec, o co chodzi z tymi karteczkami na lotnisku przy odprawie? Polece tylko z podrecznym. Dla sw. spokoju wydrukuje sobie karte pokladowa. Czy oprocz tego musze sterczec do odprawy po jakas karteczke?
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 15 Paź 2021 11:33 

srebrny
Z BOJ wracałem 10.10.2021, nikt nie chciał żadnych karteczek. Wystarczył BP - obojętnie papierowy czy elektroniczny.

Co do autobusów zerknij na wcześniejsze posty - choćby w #18 zamieściłem zdjęcie z rozkładu jazdy na rondzie.

I jeszcze jedna informacja, skoro już się coś pisze w tym temacie - autobus #15 do Burgas podjeżdża pod terminal.

#94 PostWysłany: 15 Paź 2021 13:16 
Awatar użytkownika

srebrny
@novart Godziny podane na rozkładzie wiszącym na rondzie to godziny odjazdu z dworca w Burgas, trzeba dodać ~30min.
@Kolo9999 Bilet z lotniska do Nessebaru kosztuje 7 BGN, aktualne godziny odjazdu (z Burgas) są tutaj (bus 10).
novart lubi ten post.

#95 PostWysłany: 15 Paź 2021 19:24 

Loty: 148
Kilometry: 244 301
@Hose może będziesz w stanie mi pomóc.
Ląduje jutro rano w Burgas, nie znam kompletnie ich alfabetu, ale z Twojego rozkładu udało mi się rozczytać, że rozkład wyróżnia dni robocze i dni świąteczne. Ale czy sobota jest w Bułgarii dniem roboczym czy świątecznym?

#96 PostWysłany: 15 Paź 2021 19:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
roaming like at home
1. sciagasz https://play.google.com/store/apps/deta ... l=pl&gl=US
2. uruchamiasz
3. sciagasz jezyk bulgarski
4. naciskasz ikone aparat i kierujesz na tekst

jezeli mi dzialalo w Korea Poludniowa to tym bardziej w Bułgarii :)
cokolwiek bedziesz potrzebowal przetlumaczyc mniej lub bardziej wiernie da sobie rade
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 15 Paź 2021 19:49 
Awatar użytkownika

srebrny
@correos Tutaj nie jest problemem tłumaczenie, tylko czy busy w sobote kursują jak w "working day" czy "holiday". Ja niestety tego nie wiem, bo byłem w tygodniu, ale @freddy_gonzalez jeśli nie lądujesz w środku nocy to ja bym się nie przejmował tylko czekał na rondzie na busa, one i tak się tych rozkładów sztywno nie trzymają.

#98 PostWysłany: 17 Paź 2021 20:28 

Loty: 148
Kilometry: 244 301
Może komuś przyda się info z wczoraj ;) Otóż rano nie przyjechał żaden autobus w stronę Neseberu. Czekaliśmy na przystanku od 9:15 do około 11 więc powinien przyjechać autobus z Burgas o 8:50, 9:30 i 10:10, ale nie przyjechał żaden. W międzyczasie zaczepiało nas kilku taksówkarzy proponując różne ceny za kurs. Zatrzymał się również Polak niebieskim BMW (chyba) na bułgarskich blachach proponując podwózkę za darmo, bo 'akurat jedzie w kierunku Slonecznego Brzegu', po czym po kilku stanowczych odmowach ruszył z piskiem i pojechał w odwrotną stronę do Burgas... Ostatecznie razem z dwójką innych Polaków czekających na przystanku około 11 wzięliśmy taksówkę do Neseberu za 10 lewów od osoby. Później w Neseberze spotkaliśmy innych Polaków, którzy byli z nami na przystanku, oni poczekali na autobus do około 11:10, po czym też wzięli taxi :D
Co ciekawe, w drugą stronę po południu autobus z Neseberu do Burgas odjechał punktualnie.
Kolo9999 lubi ten post.
Kolo9999 uważa post za pomocny.

#99 PostWysłany: 23 Paź 2021 18:59 

Loty: 68
Kilometry: 97 126
niebieski
Dojazd z lotniska Burgas do Sozopolu:

Z lotniska:
Autobus nr 15 z przystanku przy rondzie. To 2 minuty spacerkiem od momentu opuszczenia terminalu.
Uwaga - przystanek autobusowy linii nr 15 zaraz obok terminala to przystanek dla chcących jechać do centrum Sarafova. Aby dojechać do Burgas a potem do Sozopolu należy iść dalej za tym przystankiem i skręcić w prawo w kierunku ronda. Na rondzie jest przystanek linii nr 15 w kierunku Burgas.
Bilet na autobus kosztuje 1.50 lewa (ok. 3.50 zł).
Bilety sprzedaje bileterka w autobusie. Płatność tylko gotówką.
Jechaliśmy z dwuletnią córka - córka przejazd bezpłatny.
Autobusem linii nr 15 dojeżdżamy na końcowy przystanek znajdujący się na dworcu południowym i po przejściu ok. 30 metrów dalej jesteśmy na przystanku autobusowym z którego odjeżdżają autobusy/busy w kierunku Sozopola (ze stanowiska 4).
Cena za bilet to 5 lewa (ok. 12 zł). Dwuletnie dziecko za darmo. Płatność za bilet tylko gotówką.
Autobusy do Sozopolu jeżdżą średnio co godzinę.
 Profil Relacje PM off
marcino86 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#100 PostWysłany: 25 Paź 2021 19:40 
Awatar użytkownika

a u mnie przyjechał bez problemów, co do samych autobusów pamiętajcie że na rozkładach jazdy są godziny WYJAZDU z przystanku końcowego, a nie o której będzie na danym przystanku
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 171 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości