Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Paź 2022 19:22 

złoty
Cześć,

lecimy w piątkę na trasie:
POZ-MAN 06:45-08:05
MAN-ZAG 18:25-21:55

Wracamy:
ZAG-MAN 07:40-09:20
MAN-POZ 14:30-17:40

Co polecacie zrobić w Manchesterze, będąc tam przez 10 godzin? Takie jakieś must-do ;)

Czy na powrocie zdążymy coś sensownego zrobić czy raczej średnio?

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny
 Profil Relacje PM off  

😎 Riwiera Adriatycka 🌊 Wycieczka do Cervii za 862 PLN 😎 Riwiera Adriatycka 🌊 Wycieczka do Cervii za 862 PLN
Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️ Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️
#2 PostWysłany: 15 Paź 2022 21:11 

niebieski
Na pewno przy tej dłuzszej przesiadce nie ma sensu siedziec na lotnisku :) Ja bym wsiadł pociąg i pojechał do centrum po prostu :)
Manchester to nie jest jakas perełka, miasta w UK są ogólnie w moim odczuciu nudne i Manchester sie wpisuje w to, ale te pare godzin tam zabijesz. Pojdziesz do pubu, nad rzeke itp itd :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Paź 2022 21:21 
Awatar użytkownika

Loty: 236
Kilometry: 484 688
niebieski
Jeśli interesujesz się piłką, to na pewno warto pójść na wycieczkę po Old Trafford. United ostatnio są w dołku, ale to wciąż jedna z największych światowych marek, klub bardzo utytułowany i z ciekawą historią :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Paź 2022 22:01 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 248
Kilometry: 302 844
Ja kiedyś miałem taki trip, że jednego dnia odwiedziłem Manchester i Liverpool :) Ogólnie Manchester to chyba najbrzydsze miasto w UK które widziałem. Ale na parę godzin jak najbardziej warto pojechać do centrum. Polecam spacer po chińskiej dzielnicy, Shambles Square ma fajny klimat i do tego przejście głównym deptakiem. Najciekawsza atrakcja to chyba John Rylands Library, to taka biblioteka w stylu Harrego Potrera.
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#5 PostWysłany: 16 Paź 2022 11:30 

złoty
A mi się akurat Manchester podobał i absolutnie nie uważam, że jest brzydki (choć to zależy do czego porównujemy).
Po mieście kursują darmowe autobusy, które jeżdżą wokół lokalnych atrakcji. https://tfgm.com/public-transport/bus/free-bus Przystanek jest zaraz przy wyjściu z "pociągu" z lotniska.
Jako, że to UK, to wejścia do większości muzeów są darmowe. Polecam np. Imperial War Museum North (niedaleko od Old Trafford), Manchester Art Gallery czy Science and Industry Museum (ale to trochę bardziej z dziećmi).
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#6 PostWysłany: 16 Paź 2022 23:44 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
srebrny
Polecam Castelfield
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Lis 2022 12:21 

złoty
Był ktoś tutaj? Jest ok?

Załączniki:
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG [ 527.17 KiB | Obejrzany 1529 razy ]

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości