Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 29 Gru 2018 02:08 

srebrny
Sudoku napisał(a):
eskie napisał(a):
PS znajomi są na Goa już 4 miesiące i będą jeszcze 2. Zamieścili filmik na którym widać jak dorosły kot ucieka przed gigantycznym robalem, który wygląda jak skrzyżowanie żuka z karaluchem. Więc nie, dziękuję, do Indii, w tym Goa, nie pojadę. :)

Wrzuć ten filmik na forum - na pewno znajdzie się jakiś entomolog, który będzie w stanie stwierdzić, czy było to realne zagrożenie dla zwierzaka, czy tylko taka niewinna zabawa w kota i robaka.

super sprawa, ja tez chetnie zobacze czy to bylo realne zagrozenie dla wspomnianego kota no i jak to wplynie na moje checie podrozy do Indii :) :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Krecie: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2079 PLN. Wylot z Krakowa Wakacje na Krecie: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2079 PLN. Wylot z Krakowa
Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN
#62 PostWysłany: 29 Gru 2018 08:43 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
Wiem jak to zabrzmi, ale filmik jest na FB znajomych w części niedostępnej ogólnie i widać tam twarze tych ludzi. Więc nie mam prawa go wrzucać.
Kot jest chudy biało czarny, podchodzi do czegoś co jest w kącie i zaczyna to wąchać. Nagle to coś się porusza w stronę kota więc kot podskakuje i robi koci grzbiet. To coś zaczyna biec w kierunku kota i wbiega na biały fragment podłogi. Kot dziarsko zwiewa to go goni. Na moje oko ma około 10 cm jak dorodny skorpion, ale nie jest skorpionem. Ma podłużne wrzecionowate ciało jak karaluch, ale nie aż tak smukłe i takie rogi jak jeleń rozłożyste i rosochate. Znalazłem w necie coś podobnego
Załącznik:
filing_images_5229f46670af.jpg
filing_images_5229f46670af.jpg [ 11.78 KiB | Obejrzany 2038 razy ]

ale jest bardziej smukłe i ma krótsze za to szersze rogi. Chyba nie jest aż tak wielkie.

Może to być najbardziej miły i przyjazdy robak świata, który by do mnie leciał aby mnie przytulić i pogadać o życiu. I tak bym zwiewał, a uciekając okazałbym się bardziej sprawny od zamieszkujących tam małp, chociaż mam początki reumatoidalnego zwyrodnienia stawów. Więc nie, dziękuje nie pojadę w te okolice.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 01 Sty 2019 21:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
eskie napisał(a):
Nie chcę zaczynać nowego wątku, więc spory OT.
Z pewnych przyczyn poszukuję biżuterii ze złota 24 karatowego, próba 0,999. Czyli tak zwane pure gold. Biżuteria taka jest praktycznie dostępna tylko w Indiach, u Arabów i ewentualnie Japończyków. Chodzi o to, że jest miękka.
Mam w związku z tym dwa pytania:
1. czy ktoś się orientuje jaka jest cena biżuterii 24 kt w Indiach za gram? Poglądowo cena surowca w Dubaju to około 170 PLN za gram, a w wyrobie około 200-250 PLN.
2. Chcę też kupić taki męski sygnet jak w linku, tylko, że złoto jest kiepskie 18kt. Znam ceny z internetu (w linku) bo do takich mam dostęp. Czy w Indiach tego typu sygnety są zdecydowanie tańsze (około 25% mniej) niż to co widzę w necie?
https://www.candere.com/mens-rings/glen ... -4610.html

Mozna udac sie do jubilerow na Bliskim Wschodzie np. w Emiratach, odwala sygnet jaki sobie wymarzysz. :D
Nie polecam z 24k bo jest za miekkie, ewentualnie 22k, ale na pierscionki czy sygnety najlepsze jest 18k.
Srednio potrzebuja 2 tyg. , ale jak gotow jestes wiecej zaplacic to nawet 2 dni. :)
Btw korzystalem z takich uslug w Bahrajnie.
Szczesliwego NR.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

#64 PostWysłany: 01 Sty 2019 22:30 
Awatar użytkownika

Loty: 207
Kilometry: 429 684
niebieski
A propos tych owadów wyżej, to z zatłoczonego pociągu z Agry do Varanasi (stałem kilka godzin na jednej nodze przy kiblu) do dziś pamiętam karalucha długości ok. 4 - 5 cm, który niósł zapałkę :mrgreen:
Indie to inna planeta. A poza tym podróżniczy hardcore. Krótko po powrocie człowiek jest po prostu zmęczony i zastanawia, się czy było warto. Ale potem dochodzi się do wniosku, że jednak było i chce się wrócić.
A propos róźnych zatruć to przez 3,5 tygodnia w Indiach stołowaliśmy się na ulicy unikając knajpek dla turystów i nic mnie nie dopadło. Załatwiło mnie dopiero żarcie w Lufthansie w Delhi do MUC :evil:
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#65 PostWysłany: 02 Sty 2019 15:28 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
najgorsze z wyjazdu do Indi jest ....e-visa

wlasnie robie dla 7 osob i jest to droga przez mękę :D
 Profil Relacje PM off
Ryglu lubi ten post.

#66 PostWysłany: 02 Sty 2019 15:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Indie kojarza mi sie z feralnym uniewaznieniem banknotow wyzszej nominacji i strata kasy.
Wymienilem wtedy wiecej, aby moc placic rupiami rowniez w Bhutanie i nie dalo rady wymienic, gdyz bankom w Sikkim skonczyla sie kasa.
Anyway, chetnie znow odwiedze. :)
Btw uwielbiam indyjska kuchnie, szczegolnie tandori prawns, jak rowniez wariacje wegetarianskie.
Konsumowalem w roznych miejscach i nie zachorowalem, a kuchnia z Sikkim smakowala mi lepiej niz w Bhutanie.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 02 Sty 2019 16:22 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Ja mam straszna jazde na roti i naan. lokalesi smieja sie jak zamawiam jeden butter chicken lub chicken tikka i 3-4 chlebki.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 26 Maj 2019 16:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Ten kraj to jest jedna wielka pomylka, moja noga nigdy wiecej tam nie postanie, ani nie chce miec nic wspolnego z czymkolwiek co dotyczy tego kraju, wyjechalem z ogromna ulga do sasiedniego Nepalu i calowalem ziemie po przyjezdzie.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#69 PostWysłany: 26 Maj 2019 17:44 

Smród,bród itp.jest.ale Goa jest wspaniałe pomimo robactwa byłem w sumie ponad 9 miesięcy i nadal mi mało,uwielbiam Goa w zimie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#70 PostWysłany: 27 Maj 2019 00:01 

Loty: 163
Kilometry: 410 674
niebieski
Minelo pol roku od naszej podrozy i ... mam ochote wrocic, wlasciwie tak duza ochote, ze szukam juz biletow. Bezposrednio po pworocie mowilam, ze to bylo "na raz", ze juz bylam zobaczylam i wystarczy, ze za duzy hard core - a teraz ciagnie mnie tam. Te Indie jednak bardzo zapadaja w pamiec i zdecydowanie nie jest to kraj na pierwsza podroz do Azji.
 Profil Relacje PM off
adamp54 lubi ten post.

#71 PostWysłany: 27 Cze 2023 23:51 

niebieski
Jak z lotniska w BOM dostać się do centrum, jakie koszty? Ma ktoś fajną relacje z takiej wyprawy WAW-BOM-WAW?
Czy warto wybrać ten kierunek czy lepiej Koreę ?
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 28 Cze 2023 00:00 

platynowy
viewtopic.php?t=46720
 Profil Relacje PM off
radeom lubi ten post.

#73 PostWysłany: 01 Wrz 2023 16:00 

srebrny
Indie uzależniają. Nigdzie nie ma takiego syfu, ale nie ma też drugiego tak unikalnego, zróżnicowanego i niesamowitego kraju.
cypel lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość