Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 48 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 20 Lut 2019 16:43 

Witam, 14 marca lecę do Atan na 4 dni. Jestem studentem na politechnice i posiadam ISIC. Czy to prawda ze Grecja już nie honoruje ISIC ( podobno od 2018) ?, a zwiedzać można za darmo tylko jak na naszej polskiej legitymacji studenckiej ma się napisane "Uniwersytet" (czyli Akademie i Politechniki sie nie liczą) ? Zależy mi głownie na Akropolu i na komunikacji miejskiej jak to wygląda z tymi zniżkami :D
 Profil Relacje PM off  

Zielony diament Morza Egejskiego 💚 Odpocznij na Tasos w hotelu blisko plaży od 2779 PLN 😊 Zielony diament Morza Egejskiego 💚 Odpocznij na Tasos w hotelu blisko plaży od 2779 PLN 😊
Zafunduj sobie prawdziwą egzotykę 😯 Lakszadiwy i Mumbaj za 2882 PLN (z Warszawy) 🌴 Zafunduj sobie prawdziwą egzotykę 😯 Lakszadiwy i Mumbaj za 2882 PLN (z Warszawy) 🌴
#42 PostWysłany: 20 Gru 2023 10:49 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Kolejne zmiany dot. darmowego zwiedzania muzeów w Grecji

W zimowym rozkładzie (1/11 - 31/3) będzie dodatkowa niedziela z darmowym wejściem, i będzie to 3 niedziela miesiąca

Oraz

Utrzymanie ulgowego biletu wstępu dla osób w wieku 65+ z krajów UE. za okres od 1 października do 31 maja.

Utrzymanie darmowego wejścia dla osób do 25. roku życia dla obywateli UE. oraz rozszerzenie prawa swobodnego wjazdu dla obywateli spoza UE. do 18 roku życia, zamiast dotychczasowego wieku do 5 lat.

Utrzymuje darmowego wejścia dla osób niepełnosprawnych oraz kategorii osób, które zostały dotychczas ustalone ze względów społecznych lub statusowych.

https://www.iefimerida.gr/politismos/ne ... oys-horoys
 Profil Relacje PM off
czarodziejka_bj lubi ten post.

#43 PostWysłany: 09 Lut 2024 14:08 

Loty: 64
Kilometry: 134 985
niebieski
Już się napaliłem, bo właśnie będę w 3 niedzielę miesiąca, ale niestety chyba jednak jest płatna. Znalazłem tylko informację, że każda pierwsza i rzeczywiście przy próbie kupna biletów np. na Akropol pierwsza niedziela marca jest wyłączona z zakupu, podobnie jak dni wymienione poniżej.

Admission to archaeological sites, historical sites, monuments and museums owned by the State and managed by the Hellenic Ministry of Culture and Sports is free of charge for all visitors (without fee payment), on the following dates:

6March (in memory of Melina Mercouri)
18April (International Monuments Day)
18May (International Museums Day)
The last weekend of September annually (European Heritage Days)
28October (National Holiday), and
every first Sunday of each month from November 1st until March 31st
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 09 Lut 2024 14:47 

niebieski
W artykule jest napisane, że nowa polityka cenowa wchodzi w życie od 1 kwietnia 2024, czyli trzecia darmowa niedziela będzie wprowadzona w kolejnym sezonie zimowym (1.11.24 - 31.03.25).

#45 PostWysłany: 03 Mar 2024 20:26 

Cześć,

Czy orientujecie się czy 6 marca wejdę za darmo do tych miejsc:

- Muzeum Akropolu
- Stadion Panathinaiko
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 03 Mar 2024 22:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wszystko piękne opisane jest na stronie muzeum Akropolu....

https://www.theacropolismuseum.gr/en/pl ... #eisitiria
 Profil Relacje PM off
mery333 lubi ten post.
mery333 uważa post za pomocny.

#47 PostWysłany: 05 Mar 2024 19:13 

Dziękuję bardzo. Już wszystko znalazłem na stronie.

A czy audio guide są też darmowe w dni otwartych muzeów? :D
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 06 Mar 2024 17:02 

Zostawiam dla zainteresowanych:

- stadion nie jest za darmo w dzień otwartych muzeów, cena 10€

- muzeum Akropolu za darmo, nie dają słuchawek ale w środku są kody QR które przenoszą do przewodnika audio. W mojej opinii muzeum jednak bardzo słabe i lepiej zobaczyć archeologiczne jeśli wgle
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 48 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości