Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Mar 2016 04:40 
Awatar użytkownika

Loty: 153
Kilometry: 402 895
niebieski
O budowlach i architekturze, ruchu drogowym i skuterach, miastach i miasteczkach zostało już dużo napisane. Chciałbym ruszyć temat atrakcji Wietnamu z lekko subiektywnej strony, ale wydaje mi się, że lekko pomijanej.

Smoki - o smokach i Wietnamie dowiemy się (może poza Chinami i Japonią) najwięcej na świecie. Są wszędzie, kolorowe, długie, zawinięte. Największą smoczą atrakcją w Wietnamie wg mnie jest Smoczy Most w Da Nang nad rzeką Han. Wystarczy wpisać w Google i szczeka opada.

Lody - mało komu lody kojarzą się z Wietnamem. A to rzecz którą, muszę polecić w 100%. Rody przede wszystkim robione w tradycyjny sposób. Smak ich jest nieporównywalnie lepszy niż lody, które dostaniemy w PL. Co więcej moimi ulubionymi smakami są te o smaku trawy cytrynowej i chilli. Ale znajdziemy też dziesiątki innych np. o smaku owoców, których nazw nigdy nie słyszałem. Dla mnie must to do.

Zwłoki - jest taki jeden Wietnamczyk, którego zabalsamowane zwłoki leża już od ponad 45 lat i każdy obywatel tego kraju marzy by je zobaczyć. Mowa oczywiście o Ho Chi Minh'u. Zobaczyć 'GO' można dla odmiany nie w mieście Ho Chi Minh, ale w Hanoi w mauzoleum poświęconym jego osobie. Kolejka jak w PRL po boczek, ale warto. Zdjęć nie pokażę, bo zakaz. A zakazu pilnuje przynajmniej kilkuset policjantów (wojskowych?) na terenie obiektu, przy czym z 20 obok samych zabalsamowanych zwłok.

Żeby tu za bardzo nie zaśmiecać moimi subiektywnymi poleceniami ktoś zainteresowany sprawdzić resztę to tu : http://czterykranceswiata.com/wietnam/

Załączniki:
c_0123-copy.jpg
c_0123-copy.jpg [ 177.52 KiB | Obejrzany 1924 razy ]
b0396-copy.jpg
b0396-copy.jpg [ 240.83 KiB | Obejrzany 1924 razy ]
b0565-copy.jpg
b0565-copy.jpg [ 235.24 KiB | Obejrzany 1924 razy ]

moje relacje:
Najpiękniejszy trek na świecie (Himalaje) - Annapurna Base Camp
Nepal na bogato - tak pół żartem, pół żartem
Jamajka -Fałszywy Raj
Nikaragua - Okryłem nowy RAJ?!
Kostaryka -Pura Vida
Angkor Wat -Perła Kambodży
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#2 PostWysłany: 01 Kwi 2016 07:10 
Awatar użytkownika

Loty: 153
Kilometry: 402 895
niebieski
Jestem ciekawy kto może polecić inne atrakcje wietnamu - ale właśnie te mniej znane - a czasami nawet rzeczy nieturystyczne, które dały komuś szczęście

moje relacje:
Najpiękniejszy trek na świecie (Himalaje) - Annapurna Base Camp
Nepal na bogato - tak pół żartem, pół żartem
Jamajka -Fałszywy Raj
Nikaragua - Okryłem nowy RAJ?!
Kostaryka -Pura Vida
Angkor Wat -Perła Kambodży
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości