Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Lip 2013 14:27 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Pytanie do fanów niejakiej Tripsty:
kupiłem kupon Groupon za 29 zł obniżający rezerwację na Tripsta o 100 zł.
Wykorzystałem tenże kupon do zakupu biletu do Berlina (LOT). LOT anulował loty do Tegel i gdy do nich zadzwoniłem kazali kontaktować się z pośrednikiem (czyli Tripstą). Kontaktuję się z Tripstą, a tam mi mówią, że mogą zwrócić to co wpłaciłem, ale kupon groupon przepada. Może mi ktoś powiedzieć, dlaczego te k...y mogą sobie o tak ukraść 29 zł i nic się nie dzieje - spokojnie informując, że "przepada"?
 Profil Relacje PM off  

Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów
Wczasy na Costa Dorada: 6 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2001 PLN. Wylot z Krakowa Wczasy na Costa Dorada: 6 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2001 PLN. Wylot z Krakowa
#2 PostWysłany: 15 Lip 2013 14:36 

platynowy
Ja też miałem bilet do Berlina od pośrednika i na infolinii LOT bez problemu zmienili mi go na alternatywne połączenie (z przesiadką w Monachium).

Chyba że chcesz zwrot to rzeczywiście tylko Tripsta może go przeprocesować. Jeśli nie chcą oddać 29zł za kupon to napisz skargę do Groupona.

#3 PostWysłany: 15 Lip 2013 14:38 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Mnie przesiadka nie urządza. :)

Kupiłem na Tripście bezpośredni lot LOTem i taki chcę odbyć, a nie przez Wiedeń tracić godziny.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Lip 2013 14:39 

platynowy
limaK napisał(a):
Kupiłem na Tripście bezpośredni lot LOTem i taki chcę odbyć, a nie przez Wiedeń tracić godziny.

Zapytaj w LOT czy przebukują Ci na AirBerlin, może jest taka opcja. Jeśli nie no to tylko zwrot pieniędzy wchodzi w rachubę.

#5 PostWysłany: 15 Lip 2013 14:54 

Ja mam taką sytuację, kupiłem bilet z grouponem i w zasadzie nie potrzebuję już lecieć czyli rozumiem, ze straciłem kasę z groupona ?
Czy mogę już odzyskać kasę mimo, ze lot mam dopiero w marcu 2014 ? Może do tego czasu LOTY będą wznowione ?
Nie dostałem żadnego info od linii lotniczej, dlaczego nie zostałem poinformowany ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Lip 2013 15:37 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
Ja też miałem bilet na trasie WAW-TXL z użyciem grouponu. Zadzwoniłem na infolinię LOTu i najpierw chcieli zwalić na Tripstę procedurę, ale jak powiedziałem, że zgodnie z przepisami to jest w gestii przewoźnika to sami zajeli się przebukowaniem. Na powrót Berlina do siatki się nie zapowiada. Na Airberlin nie przebookują, bo nie jest w Star Alliance. Od ręki można przebukować na loty Lufthansy. Mi przebukowali w tych smych datach z przesiadkami w jedną stronę w Dusseldorfie, a w drodze powrotnej we Frankfurcie. Innej opcji raczej nie ma. Więc albo zgodzisz si na przebukowanie na Lufę, albo zwrot pieniędzy, bo w obu przypadkach realizują przepisy unijne tak, jak trzeba.

#7 PostWysłany: 15 Lip 2013 15:41 

A czy w grę wchodzi zmiana daty lub lotniska docelowego ?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Lip 2013 16:30 

niebieski
Też byłem zainteresowany zmianą lotniska docelowego (ale tylko w przypadku lotu powrotnego), nawet dzwoniłem dwa razy, licząc, że trafię na jakiegoś mniej/bardziej świadomego konsultanta. ;)
Niestety obie osoby zgodnie twierdziły, że nie można, także mam powrót zgodnie z oryginalnym lotem do WAW - natomiast dowiedziałem się, że zmiana daty wchodzi w grę, ale też w ograniczonym zakresie +/- 1/2 dni od pierwotnej daty
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Lip 2013 18:15 

niebieski
widzę, że dużo było LOTem do Berlina przez Tripsta+Groupon;
czy do was ktoś się odzywał w sprawie anulacji?
wiem o tym skądinąd od dawna, ale w praktyce cisza

O.K., też dostałem maila o anulacji (a nawet dwa bo osobne rezerwacje dla dwóch osób);
czy w "reroutingu" można mieszać linie ze Star Alliance? np. Lufthansa w jedną stronę, a Austrian w drugą?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Lip 2013 18:58 

niebieski
od wczoraj jest również możliwość przebookowania na AirBerlin bez przesiadek!
na moje daty propozycja dotyczyła wylotu wcześnie rano (nie skorzystałem) oraz powrotu późno wieczorem (O.K.)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Lip 2013 22:17 

A z czego wynika, ze nagle pojawiła się możliwość przebookowania na AirBerlin ?
Czy AirBerlin i LH lądaują na tym samym lotnisku ?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 18 Lip 2013 23:20 

niebieski
być może taniej jest zapłacić za jeden odcinek lotu AirBerlin niż rozliczenia w Star Alliance za dwa;
owszem wszystko z/na Tegel
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Lip 2013 01:15 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
kibek napisał(a):
A z czego wynika, ze nagle pojawiła się możliwość przebookowania na AirBerlin ?
Czy AirBerlin i LH lądaują na tym samym lotnisku ?

Pewnie nigdy wcześniej AB nie było w LOTowskiej procedurze przy skasowanej trasie, więc musieli się dogadać.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Lip 2013 11:26 

A mam jeszcze jedno pytanie, czy ktoś zrezygnował z lotu i starał się o zwrot kosztów biletu Jak ma się kwestia ze strony grouponu ? Da się odzyskać środki / nowy kupon ?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 23 Lip 2013 13:03 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
pytanie z podobnej beczki :)
czy Tripsta zrezygnowała już z pośredniczenia w "nowe first minute" Lotu ?

te same loty na opodo, bezpośrednio w locie i na tripsta.pl

Załączniki:
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png [ 99.5 KiB | Obejrzany 813 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 23 Lip 2013 13:06 

platynowy
suszek napisał(a):
czy Tripsta zrezygnowała już z pośredniczenia w "nowe first minute" Lotu ?
te same loty na opodo, bezpośrednio w locie i na tripsta.pl

Niezupełnie. Od kilku dni najtańsze taryfy FM są dostępne tylko na rynku polskim (czyli strona LO, agenci polscy np. Opodo) a Tripsta wystawia bilety z rynku greckiego (mimo że poprzez stronę Tripsta.pl).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 38 gości