Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Cze 2012 09:30 

Cześć

Chciałbym zapytać o pewną kwestie:
Otóż planuje zakup biletów Kraków - Leeds (Anglia) dla 3 osób. Gdy kilka dni temu sprawdzałem ceny, bilety wynosiły mnie ok 900 zł.
2 dni później cena skoczyła do 1100 zł. Kolejne 2 dni później zmalała znów do 900 zł. Gdy następnego dnia (wczoraj) zdecydowałem się na zakup cena skoczyła do 1500 zł !!! Dziś dalej cena się utrzymuje i nie wiem co robić ? Czy kupować czy czekać ?
Dodam że bilety w inne dni tygodnia również zdrożały a przelot planowany jest w środku Lipca.

Czy miewaliście takie sytuacje ?
Myślicie że cena jeszcze spadnie np. jutro ?

Nie chce doprowadzić do sytuacji że biletów zabraknie ponieważ jest to dla mnie ważny wyjazd.

Pozdrawiam,
Marcin
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#2 PostWysłany: 14 Cze 2012 11:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście, że miewaliśmy takie sytuacje, bo to jak najbardziej normalna rzecz u Ryanaira - nie do przewidzenia. Zazwyczaj najtaniej jest na 1 do 2 miesięcy przed lotem. Po prostu jeżeli cena Ci odpowiada to kupuj.

#3 PostWysłany: 14 Cze 2012 11:52 

Na chwile obecna, w srodku lipca, najdrozsza opcja dla trzech osob z bagaazem to lacznie troche ponad 800 zl ...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Cze 2012 14:02 

Ja mam trochę inny problem. Szukam biletów dla 3 osób do Stansted. Wyszukiwarka pokazuje mi np. 590 zł z podatkami, a gdy klikam rezerwuj to pokazuje już 800 z podatkami i do tego osobno opłatę transakcyjną.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Cze 2012 14:45 
Awatar użytkownika

@ AZJ: a w jakich terminach, skąd do STN? mogę sprawdzić u siebie jak to się zmienia ;)

#6 PostWysłany: 19 Cze 2012 14:59 

niebieski
AZJ napisał(a):
Ja mam trochę inny problem. Szukam biletów dla 3 osób do Stansted. Wyszukiwarka pokazuje mi np. 590 zł z podatkami, a gdy klikam rezerwuj to pokazuje już 800 z podatkami i do tego osobno opłatę transakcyjną.

A jaka wyszukiwarka?

#7 PostWysłany: 19 Cze 2012 15:05 
Awatar użytkownika

@ exc_racing: Marcin, jeśli kupujesz bilety dla 3 osób, to najpierw upewnij się jaka jest cena biletu w JEDNĄ stronę dla 1 osoby, potem dla 3 i porównaj ceny.
Sprawdzałam dla przykładu Krk-Leeds na 17/07 i wychodzi, że jest tylko 5 biletów w cenie 91,20 zł. Jeśli klikniesz 6 osób to pojawi Ci się cena 6 x 115,20 zł (115,20 zł za osobę), bez względu na to, że jest 5 biletów dostępnych za 91,20 zł, a tylko szósty za 115,20 zł. Na to uważaj kupując grupowo od razu dla 3 osób w innych terminach.

Pamiętaj o 'ukrytym przewalutowaniu' z GBP na PLNy (używaj strony EN, więcej na forum) i dodatkowej opłacie za wyloty z UK.

Ryan zmienia sobie ceny biletów raz tak raz siak i zgadzam się z Chaykin. Jeśli cena Ci w danym momencie odpowiada to kupuj, bo niewiele czasu zostało ;)

#8 PostWysłany: 21 Cze 2012 00:26 

Uwazacie ze nie ma na to jakiegos schematu? Np pierwsza promocja na dany miesiac jest tragiczna ale mocno reklamowana (obecnie na wrzesien) pozniej sa rozne wahania (jeszcze ich nie obczailem) az przychodzi najtansza promocja (wiesz kiedy jest najtansza jesli sledzisz dluzej),pozniej ceny rosna, ale tak na 3-5tygodni przed wiele lotow ponownie tanieje, wspomniany krk leeds z tym ze w druga strone(leed=>krk) na siepien dlugo byl drogi, obecnie stanial i sadze ze spadnie jeszcze. Jest tez kwestia nieudanych bookingow, mianowicie sprobujcie pomylic sie w platnosci gdy beda tylko 4 bilety, mimo ze biletow nie kupicie to pozniej sa tylko 3 bilety, wniosek kiedys przychodzi korekta
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Cze 2012 12:03 

Wyszukiwarka z tej strony na której jesteśmy FFF. Potrzebuję bilety dla siebie i dzieci (5 i 8 lat) na jakieś 8-9 dni. Wylot około 20 lipca, najlepiej Kraków, Katowice. Ale jeśli wylot w weekend to mogą być inne lotniska np. Wrocław, Poznań Łódź.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Lip 2012 00:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja dodam tylko, że ostatnio rezerwując bilety na swoim komputerze, ceny były dużo niższe niż u kolegi który "śledził ceny" przez kilkanaście dni, wchodząc dzień w dzień. Taka sytuacja zdarzyła mi się dwukrotnie. Zatem możliwe jest, że "zbyt duże zainteresowanie" wpływa na pokazywaną cenę końcową.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 51 gości