Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 03 Lut 2022 21:44 

srebrny
Ja bym nie czekała do jutra.
Jak na expedii będzie uznane to anulujesz zdublowaną :)
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

Odwiedź Grecję w trakcie wiosny 😍 Saloniki z weekendem (✈️+🏨) za 852 PLN Odwiedź Grecję w trakcie wiosny 😍 Saloniki z weekendem (✈️+🏨) za 852 PLN
Tanie loty (z bagażem) do Seattle z 2 miast od 1657 PLN Tanie loty (z bagażem) do Seattle z 2 miast od 1657 PLN
#62 PostWysłany: 23 Paź 2024 19:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 825 322
Potrzebuję pilnie :!: wsparcia od osób doświadczonych w temacie noclegów przez expedia. Sprawa wygląda tak:
1. Zrobiłem 3 rezerwacje na ten sam termin 26.10: jedna na moje nazwisko przez lastminute, druga i trzecia domawiana później na inne osoby przez expedia, ale przez moje konto.

2. Wczoraj (22.10 - 4 dni przed wyjazdem) dostaję 2 maile od expedia reservationservices@expedia.com o treści (pogrubienie moje, bo chyba będzie istotne):
We wanted to let you know that, unfortunately, xxx cannot honor your upcoming booking on 10/26/2024 as the property will be closed due to an unforeseen weather or crisis event
We know that this is disappointing and will work to secure a new booking for you. Depending on availability, there may be a price difference between your new and original booking.
Please call us at 844-814-6703, as soon as possible, with your confirmation number yyy ready, so we can review nearby options. You can also reach us at our international number, +1 417 521 1076 (call charges may apply).
We're sorry for this unexpected change – please accept our apologies on behalf of xxx. We're here for you and want to ensure you have a good travel experience.

3. Dzisiaj rano dostaję maila All set for your trip to Liverpool
Uznaję, że w takim razie chyba jednak wszystko OK i uspokojony wsiadam do kolejnego samolotu.

4. Wysiadam z samolotu a tu kolejne maile - komunikat od obiektu przez expedię:
Hi
Due to unforeseen circumstances we have no choice but to cancel your upcoming reservation, we are sorry for any incovinience this may cause. Please contact your booking provider to issue your full refund.
Kind Regards
xxx Team

Znowu łapię nerwa. Sprawdzam stan rezerwacji na koncie - nie są skasowane. Sprawdzam pocztę, czy dostałem podobne powiadomienie do rezerwacji przez lastminute - ale nic takiego nie ma. Sprawdzam stronę obiektu - na sobotę można u nich wciąż zarezerwować 3 pokoje. Przez booking też dostępne. Ktoś chce mnie chyba wyrolować :roll: Expedia zaczyna już do mnie wydzwaniać z numeru z Missouri, ale na razie nie odbieram, bo stwierdzam, że najpierw zasięgnę języka na forum.

I teraz poniższe pytania:
A. Będę oczywiście podpierał się argumentami z p. 4 o dostępności pokoi i wnioskował o utrzymanie wspomnianych dwóch rezerwacji, ale gdyby się okazało, że jednak nie będą ich honorować, to co jestem w stanie ugrać? W mailu od expedii jest mowa o znalezieniu przez nich nowych propozycji noclegów, ale czy price difference o którym piszą będzie pokryte przez expedię - podobnie do tego jak robi booking w takich przypadkach? Zwłaszcza, że to zmiana właściwie last minute.
B. Czy argumentu o utrzymanej rezerwacji przez inne OTA użyć od razu czy trzymać na później?
C. Rozumiem, że jeśli pójdzie w kierunku złego scenariusza, to naciskać na to, żeby to obiekt lub expedia skasowały mi rezerwacje a nie ja?

#63 PostWysłany: 23 Paź 2024 19:49 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Dadzą Ci inny niegorszy.
 Profil Relacje PM off
Kashpir uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości