Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 234 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 08 Lip 2024 14:31 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie zapewnia darmowe profity na tranzycie

Flights marketed by Emirates, operated by flyDubai, are eligible for Dubai Connect if they arrive and depart from Terminal 3.
 Profil Relacje PM off
startowiec55 lubi ten post.

Wyprzedaż w Air Arabia 🔥 Loty do Azji w dobrych cenach 🌴 Bilety już od 2362 PLN ✈️ Wyprzedaż w Air Arabia 🔥 Loty do Azji w dobrych cenach 🌴 Bilety już od 2362 PLN ✈️
Pełnia wiosny na najbardziej zielonej greckiej wyspie 💚 Urlop na Korfu od 1943 PLN 🇬🇷 Pełnia wiosny na najbardziej zielonej greckiej wyspie 💚 Urlop na Korfu od 1943 PLN 🇬🇷
#222 PostWysłany: 26 Lip 2024 13:29 

W taryfie Flex jest zaznaczone, że rebooking jest darmowy. Czy to oznacza, że mogę kiedykolwiek zmienić datę wylotu na wcześniejszą lub późniejszą bez dodatkowych opłat? Nigdy dotąd nie miałem okazji dokonywać takich zmian, więc zastanawiam się czy są w takich sytuacjach jakieś kruczki.
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 26 Lip 2024 13:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zmienisz za darmo, ale zapłacisz rózniczę w cenie biletu.
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 26 Lip 2024 14:35 

Ok, czyli żeby to zobrazować
Dla przykładu: lot Warszawa -> Dubaj 01.10 (1000zł) i powrót 25.10 (1000zł). Dnia 20.10 stwierdzam że chcę wrócić wcześniej, 23.10. System pokazuje że tego dnia lot do Warszawy kosztuje 1500zł (a lot w jedną stronę zawsze jest droższy niż tam i z powrotem), więc finalnie muszę dopłacić 500zł.
Czyli podsumowując, przy takich zmianach terminu raczej nie da się wyjść na 0, nawet jeżeli się kupi najwyższą taryfę :(
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 26 Lip 2024 14:36 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jeżeli byłoby takie kolorowe, to by linie splajtowali. Lub bilety by kosztowały maks. cenę.
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 26 Lip 2024 15:18 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 535
Kilometry: 1 123 530
Taryfy flex są dla tych którzy mają niepewny wyjazd lub biznesowy. I to daje oszczednosx bo gdyby kupili jakas inną taryfę no niezmienną to musieliby kupic nowy bilet za 1500 lub zaplacic 200 usd za zmianę kary i wspomniane 500
Zeus lubi ten post.

#227 PostWysłany: 20 Sie 2024 23:38 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 1 349 089
niebieski
Powiedzcie mi bo nigdy tak nie robiłem. Chce kupić bilety na trasie z Dubaju do Krakowa - FlyDubai. Mam córkę, która ma rok i zamiast trzymać ją na kolanach wolę wykupić dla niej miejsce - system normalnie czegoś takiego nie puszcza, ale pytanie jak kupię dla niej normalny bilet, to przejdzie na lotnisku (oczywiście przy starcie będę trzymał na kolanach), czy mogą się przyczepić?

#228 PostWysłany: 24 Sie 2024 20:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Jaką macie opinie o FlyDubai?
Zamierzam lecieć na Filipiny przez Dubai. Z Krakowa są połeczenia, tylko...boje się, że mogą mi odwołał lot od tak sobie, albo może być problem.
Bo widze, że emiraty latają, ale jest o wiele drożej.
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 25 Sie 2024 02:22 

HON fly4free
Każda linia, w tym EK, może odwołać lot i raczej nie robi tego "od tak sobie" tylko z określonych powodów operacyjnych czy innych.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#230 PostWysłany: 25 Sie 2024 18:11 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 311 137
wiater napisał(a):
Jaką macie opinie o FlyDubai?
Zamierzam lecieć na Filipiny przez Dubai. Z Krakowa są połeczenia, tylko...boje się, że mogą mi odwołał lot od tak sobie, albo może być problem.
Bo widze, że emiraty latają, ale jest o wiele drożej.

Nigdy nie latałem tą linią ale w grudniu i styczniu mam wykupione łącznie 6 lotów (w tym jeden z przesiadką w Dubaju). Jak do tej pory wszystkie loty mi zmienili (głównie godziny ale nie tylko) bardziej lub mniej kosmetycznie a jeden (ten z przesiadką) został anulowany. Przy czym była opcja wybrania sobie / zastąpienia na inną godzine (na szczęście były inne loty tego samego dnia). Tak czy inaczej zawsze w takich przypadkach (lotach nie na jednym bilecie) biore min. dobowego stopera (w tym wypadku mam ~ 2 dni)
ps. Co do Krk to choć mam na lotnisko dużo bliżej niż do Warszawy jednak osobiście źle mi sie kojarzy. Chodzi głównie o mgły itd / opóźnienia lotów z tym związane lub lądowania w Kat / Rze. Zresztą osobiście mnie to spotkało bo zamiast w Krk lądowaliśmy (przez mgłę w Rze) do którego mam zresztą dużo bliżej niż Krk ;)
Dodatkowo w w/w terminie mam 4 loty Qatarem - tu także w sumie kosmetycznie zmienili mi loty - tak więc zawsze trzeba a wręcz należy sie z tym liczyć!
wiater uważa post za pomocny.

#231 PostWysłany: 25 Sie 2024 20:05 
Awatar użytkownika

niebieski
@7z9 dzięki za odpowiedź.
Tak właśnie myślałem, że mogą być problemy i gdzieś nawet o tym czytałem.
Dlatego wybierzemy bardziej bezpieczna opcje - Qatar Airways
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 08 Wrz 2024 21:41 

niebieski
Czołem,

Czy ceny lotów flydubai zmieniają się zarówno w górę i w dół? Czy jak już poszły w górę to jest szansa że mogą jeszcze spaść czy u nich to tak nie działa?

Dzięki za info !
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 13 Paź 2024 18:32 

HON fly4free
@bigdario: nie ustalamy algorytmów taryfowych dla FZ więc nikt ci nie powie. Sprawdź historie cen na Google to będziesz wiedział jak zwykle się kształtują tendencje.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#234 PostWysłany: 23 Paź 2024 11:28 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Flydubai ogłosił nową trasę do Bhairahawa w Nepalu od 10 listopada 2024 r. Linie lotnicze będą korzystać z samolotów z rodziny Boeing 737, aby codziennie łączyć miasto z Dubajem i wracać przez stolicę, Katmandu.

https://twitter.com/airwaysmagazine/sta ... 2646988187
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 234 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: thurin.cz oraz 4 gości