Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Sty 2015 00:26 

Witam wszystkich serdecznie, planuję wyjazd na Gran Canari w połowie czerwca i jestem w trakcie szukania hoteli, ale większość z nich nie ma klimatyzacji w pokoju. Czy brak klimy w hotelu w ww. okresie na Gran Canari jest bardzo uciążliwe? Sprawdziłem opinie w necie, ale są sprzeczne informacje. Domyślam się, że na tym forum ludzie są najlepiej poinformowani, więc z góry dzięki za odpowiedź ;)

Ostatnio edytowany przez Zeus, 30 Sty 2015 00:30, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Włochy mniej znane: Sycylia i Pantelleria lub Lampedusa w jednej podróży z Warszawy od 705 PLN Włochy mniej znane: Sycylia i Pantelleria lub Lampedusa w jednej podróży z Warszawy od 705 PLN
City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu City break w Wiedniu za 499 PLN. Loty z Warszawy i 2 noclegi w hotelu
#2 PostWysłany: 30 Sty 2015 01:08 

Kiedy w dzień jest 23-25 C a w nocy 15C /na dworze/ klimatyzacja nie wiadomo czemu miałaby służyć?

#3 PostWysłany: 30 Sty 2015 02:12 

niebieski
klimatyzacja ma zazwyczaj również funkcję podgrzewania, ale w czerwcu jest o wiele cieplej niż podałeś (no chyba że w górach)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Sty 2015 09:28 

Wróciłam parę dni temu z Teneryfy, też nie mieliśmy klimatyzacji w pokoju ale nie była ona potrzebna. Na zewnątrz 23-24 stopnie, nocą chłodniej więc upału nie było i klimatyzacja nie była potrzebna.
 PM off  

#5 PostWysłany: 30 Sty 2015 09:36 
Awatar użytkownika

Loty: 409
Kilometry: 457 043
niebieski
Bylem na Gran Canarii w lipcu i na Teneryfie w styczniu, w obu przypadkach klimatyzacja/ogrzewanie nie byly potrzebne. Pod tym wzgledem to bardzo ekonomiczne miejsce :)

Lipiec na GC to 26-30 stopni w dzien i 20 stopni w nocy. Styczen na Teneryfie to 19-21 stopni w dzien i 14-16 stopni w nocy.

#6 PostWysłany: 30 Sty 2015 10:11 

Wielkie dzięki za odpowiedź. Na Gran Canari chciałbym zatrzymać się w rejonie Playa del Ingles ze względu na plażę. Czy polecacie w tej lokalizacji jakieś hotele w rozsądnej cenie? A może warto wynająć hotel w innej częsci wyspy? Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Sty 2015 10:38 

Hotele a raczej apartamenty czy studia poza tymi najdroższymi niewiele się od siebie różnią i zazwyczaj mają wyższy standard / metraż/ niż na kontynencie. Dlatego polecam te o aktualnie niskiej cenie, gdyż często wynika ona jedynie z niepodpisania umów z biurami podróży.

#8 PostWysłany: 30 Sty 2015 11:20 

Najfajniej położony jest bo przy samych wydmach Riu Palace Hotel... ale wygląda na bardzo drogi :(
Byłem w Maspalomas 2 tygodnie temu, co prawda mieszkałem poza Maspalomas ale jest tam mnóstwo hoteli i apartamentów
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Sty 2015 11:37 

srebrny
RIU Palace Maspalomas wcale nie jest bardzo drogi - kiedyś spędziłem w nim tydzień z rodziną, a cena pobytu z HB nie przekroczyła 300 EUR/os.
Wszystko zależy od terminu i pośrednika, gdzie kupuje się pobyt w tym hotelu.

Obecnie widzę, że np. w niemieckich biurach podróży ten hotel kosztuje na połowę czerwca ok. 450 EUR/os.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 30 Sty 2015 15:08 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
kot.psot napisał(a):
Wielkie dzięki za odpowiedź. Na Gran Canari chciałbym zatrzymać się w rejonie Playa del Ingles ze względu na plażę. Czy polecacie w tej lokalizacji jakieś hotele w rozsądnej cenie? A może warto wynająć hotel w innej częsci wyspy? Pozdrawiam.

Bez klimatyzacji idzie sobie poradzic. Spedzilem w apartamentach na Gran Canarii i Fuercie dwa urlopy we wrześniu i było OK.
W Maspalomas polecam bungalowy Parquemar
https://www.booking.com/hotel/es/parque ... 970;dcid=2

Super miejscówka. Bylem polecam bardzo.Pisałem kilka razy o tym na forum. Jest nawet relacja z Gran Canarii gdzie też je opisałem.

#11 PostWysłany: 30 Sty 2015 15:29 

niebieski
wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji, w czerwcu bywa naprawdę gorąco, zwłaszcza jak wiatr od Sahary niesie piasek, ale jak dla mnie to da się wytrzymać bez klimy.
Jeśli zależy Ci na oszczędnościach i nie masz małych dzieci to dasz radę.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 30 Sty 2015 16:03 

Gaszpar napisał(a):
Bez klimatyzacji idzie sobie poradzic. Spedzilem w apartamentach na Gran Canarii i Fuercie dwa urlopy we wrześniu i było OK.
W Maspalomas polecam bungalowy Parquemar
https://www.booking.com/hotel/es/parque ... 970;dcid=2

Super miejscówka. Bylem polecam bardzo.Pisałem kilka razy o tym na forum. Jest nawet relacja z Gran Canarii gdzie też je opisałem.
Jadę w dniach 9-23.06.2015 i niestety podany przez Ciebie apartament nie jest dostępny w tych terminach :(
lia napisał(a):
wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji, w czerwcu bywa naprawdę gorąco, zwłaszcza jak wiatr od Sahary niesie piasek, ale jak dla mnie to da się wytrzymać bez klimy.
Jeśli zależy Ci na oszczędnościach i nie masz małych dzieci to dasz radę.
Jadę razem z moją dziewczyną, oboje jesteśmy w wieku 30+ więc powinniśmy jeszcze dać radę wytrzymać lekki upał ;)
Kilka lat temu byłem w Bułgarii w czerwcu, kiedy była temp. 30'C w cieniu i w pokoju z lat 80-tych bez klimatyzacji nie dało się wytrzymać. Mam nadzieję, że Gran Canari okaże się dla nas łaskawsze.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 30 Sty 2015 16:07 

niebieski
Hej, my nawet w lipcu nie włączaliśmy klimy, choć była - na Kanarkach zawsze wieje wiaterek, jest też inna wilgotność, co sprawia, że nawet duże temperatury nie są męczące. Apartamenty są przestronniejsze, nie są to małe klitki pokoików w hotelu, często z szerokimi balkonami/tarasami, więc też inaczej się to nagrzewa.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 30 Sty 2015 21:58 

A co myślicie o Aparthotel Buenos Aires? 568,8€ za 14 dni.
http://www.booking.com/hotel/es/apartahotel-buenos-aires.pl.html?aid=343351;label=operasoft-dial-343351;sid=38ce6998b9663c88a6cd52ef7b531090;dcid=1;dist=0;srpos=2;type=total&;selected_currency=EUR;changed_currency=1
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 05 Lut 2015 00:49 
Awatar użytkownika

Loty: 156
Kilometry: 300 988
niebieski
Polecam Jardin Del Atletico bylem w nim 2 razy i jak dla mnie czysto i schludnie. Co do pogody bylem za kazdym razem w czerwcu i bes klimy dało rade życ - http://www.booking.com/app_link/hotel/e ... l_id=42361

#16 PostWysłany: 05 Lut 2015 22:25 

Dzięki za polecenie, ale już zarezerwowałem inne miejsce - Bungalows Tajaraste http://www.booking.com/hotel/es/bungalows-tajaraste.pl.html za 598,5€ (2506zł). Postaram się podzielić swoimi wrażeniami po powrocie.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 05 Lut 2015 22:38 

my też lecimy 9-19 czerwiec na GC do hotelu Clubhotel Servatur Waikiki ex Riu Waikiki Playa del Ingles. Kupiliśmy go parę dni temu na alpharooms.com. Opcja All była bardzo przystępna ;)

-- 05 Lut 2015 22:41 --

my zapłaciliśmy 570 £ z transferem w opcji All :lol:
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 26 Cze 2015 15:26 

Wróciłem z GC. Brak klimy nie był uciążliwy, tym bardziej, że większość czasu spędzaliśmy poza pokojem. W ciągu dnia można było zrobić przeciąg i przewietrzyć bungalow. Wieczorem i w nocy było ciepło, ale można było zasnąć. Podsumowując: ciepło jak latem w mieszkaniu w Polsce, a przecież mało kto prywatnie posiada klimę w mieszkaniu.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 26 Cze 2015 22:35 

kot.psot napisał(a):
Podsumowując: ciepło jak latem w mieszkaniu w Polsce, a przecież mało kto prywatnie posiada klimę w mieszkaniu.

To jeszcze zależy w jakim mieszkaniu ;) .
Ja mam nie dość, że bardzo słoneczne-słonko od g.12 do zachodu to jeszcze na ostatnim pietrze, więc pięknie grzeje od góry i w lato jak są upały -30C to mam w domu saunę :( .

Na GC byłam w maju i pamiętam, że specjalnie wybrałam hotel z klimą
http://www.lucanahotel.com/index.php
i całe szczęście bo 3 os. pokój był bardzo ciasny a przez to dość duszny ale oczywiście każdy inaczej znosi wyższe temp.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości