Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 03 Kwi 2019 19:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeszcze nie , ale w sierpniu mam zamiar - wstępna rezerwacja zrobiona :)

Zbiór lotów na Półwysep Iberyjski z 5 miast od 233 PLN Zbiór lotów na Półwysep Iberyjski z 5 miast od 233 PLN
City break w Salonikach za 623 PLN. Loty z Krakowa + noclegi w 3* hotelu City break w Salonikach za 623 PLN. Loty z Krakowa + noclegi w 3* hotelu
#42 PostWysłany: 05 Sie 2019 20:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Nocujemy w Expressionz by KL Suites przy Jalan Tun Razak. Czy wie ktoś może jak wygląda sprawa supermarketów w okolicy oraz Komunikacji Publicznej ?

#43 PostWysłany: 05 Sie 2019 20:56 

Supermarketów w pobliżu nie uświadczysz. W pilnych potrzebach ludzie uderzają na pobliską stację benzynową ( po prawej stronie)
Ja zamawiałem żarcie bezpośrednio przez Grab food i chyba nie tylko ja, bo wieczorami co minutę podjeżdżał dostawca :)
Co do komunikacji, również korzystałem z Graba.
Spacer z hotelu do centrum ( Petronas Tower) to ok 30/35 min - na mapie wygląda strasznie... w rzeczywistości jedyną większą przeszkodą jest droga szybkiego ruchu, potem z górki :)

pzdr
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 08 Sie 2019 14:14 
Awatar użytkownika

niebieski
ok, dziękuję za info :)

#45 PostWysłany: 24 Wrz 2023 02:02 

Hej,

orientuje się ktoś w jakich obecnie hotelach jest basen z widokiem na Petronas Tower? W THE FACE Suites gdzieś czytałam, że już ich nie widać.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 24 Wrz 2023 05:29 

platynowy
Ufinka napisał(a):
W THE FACE Suites gdzieś czytałam, że już ich nie widać.

Na booking.com jak najbardziej widać

https://www.booking.com/hotel/my/the-face-suites.html?

Załączniki:
Screenshot 2023-09-24 at 05.29.02.png
Screenshot 2023-09-24 at 05.29.02.png [ 145.51 KiB | Obejrzany 633 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 24 Wrz 2023 12:26 

niebieski
https://www.booking.com/Share-ILVPsFs

W marcu byliśmy w tym hotelu, co prawda woda w basenie zimna😉, ale widok z 51 piętra bardzo zacny😎
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 24 Wrz 2023 12:34 

NBE322 napisał(a):
Ufinka napisał(a):
W THE FACE Suites gdzieś czytałam, że już ich nie widać.

Na booking.com jak najbardziej widać

https://www.booking.com/hotel/my/the-face-suites.html?

Nawet jeśli widać z tego hotelu, to cena za noc zwala z nóg jak na ceny w Malezji

Załączniki:
123.png
123.png [ 108.02 KiB | Obejrzany 563 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 24 Wrz 2023 12:38 
Awatar użytkownika

złoty
Byłem w tym, na dachu basen z widokiem na wieże,
Załącznik:
Screenshot_2023-09-24-12-37-01-55_5118055fcf8c120a411183afa705a454_copy_270x264.jpg
Screenshot_2023-09-24-12-37-01-55_5118055fcf8c120a411183afa705a454_copy_270x264.jpg [ 25.75 KiB | Obejrzany 559 razy ]
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#50 PostWysłany: 24 Wrz 2023 12:41 

justysia75 napisał(a):
https://www.booking.com/Share-ILVPsFs

W marcu byliśmy w tym hotelu, co prawda woda w basenie zimna😉, ale widok z 51 piętra bardzo zacny😎

Zajebiaszcze widoki :o . Właśnie o takie coś mi chodzi, tylko tutaj są same apartamenty, a my w dwójkę jedziemy i będziemy jedną noc, a tutaj minimalnie trzeba być 2 noce ;/
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 24 Wrz 2023 18:05 
Awatar użytkownika

złoty
Zdjęcie wyżej, normalny hotel, można przez booking kupić jedną noc, cena 131 zł za pokój w przyszłym tygodniu
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 26 Lis 2023 13:53 

THE FACE Suites, Platinum 2 i jeszcze inne to kilka firm hotelarskich, znajdujących się w tym samym budynku :) Budynek składa się z dwóch wież, na górze każdej (51 piętro) jest basen (infinity pool), przy wejściu na który sprawdzana jest karta. Jedna wieża nieco przysłania drugiej widok na Petronas Tower, stąd pewnie rozbieżności w tym, czy je dobrze widać z basenu, czy nie. Z obu na pewno jest dobry widok na miasto i na KL Tower. Dwie wieże: Imagehttps://imgur.com/a/pD9ubc7

Byliśmy w listopadzie w Platinium https://www.booking.com/Share-vtTh3ks w czteroosobowych pokojach i płaciliśmy za nie 52 PLN / osobę / noc. Pokoje na 40 piętrze o wysokim standardzie, basen na 51 w tej nieco przysłoniętej wieży. Natomiast widok na tyle robił wrażenie, że nie czuliśmy potrzeby, żeby sprawdzać możliwość wejścia na drugi basen, nie mają pokoju/hotelu w drugiej wieży. Woda w basenie cieplejsza niż w basenach pływackich.
Widok na Petronas Tower: https://imgur.com/a/yNZ1aBJ
Widok na KL Tower: https://imgur.com/a/g7nyt41

Nocleg w 100% polecam. Jeśli ktoś planuje brać w innym miejscu to warto zwrócić uwagę na 3 rzeczy: na którym piętrze jest basen, czy basen jest wliczony w cenę noclegu oraz jaki widok jest z basenu. Widziałem oferty hoteli w wieżowcach, w których basen znajdował się na dolnych piętrach, noclegi parę złotych tańsze, z opłatą za każdorazowe wejście na basen, i baseny na najwyższych piętrach, z widokiem na stronę przeciwną niż centrum.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 28 Kwi 2024 21:10 
Awatar użytkownika

Loty: 136
Kilometry: 177 984
niebieski
Jak ktoś chce tani hotel z basenem infinity pool i widokiem na wieże oraz centrum to polecam Upper View Regalia Hotel. Bardzo dobra lokalizacja, koło stacji Putra zaraz obok też centrum handlowe z dużym supermarketem czy apteką. Sam hotel to po prostu dwa ostatnie piętra w wieżowcu 37 i 38. Koszt 1 nocy ze śniadaniem to 148 zł, przy czym śniadanie to dobra opcja. Bardzo duży wybór i możemy nakładać sobie bez ograniczeń. Są makarony, kurczaki, jajecznice, naleśniki lipy nie ma. Pokoje są czyste i schludne z widokiem na KL, ale słychać gwar z ulicy. Obsługa bardzo miła i pomocna. Wi-fi działa bez zarzutu i jest bardzo szybkie. Sam basen robi robotę i wrażenie zarówna za dnia czy nocy, żeby wejść pokazujemy kartę do pokoju i wpisujemy się w zeszyt. Godziny otwarcia od 7 rano do 10 wieczorem, przy czym jak pada deszcz to jest zakaz kąpieli. Basen ma wymiary 30 m x 6 m. Woda niby jest chlorowana, jednak tak za czysta to ona nie jest, no ale jak ludzie kąpią się w normalnych ciuchach to lekki niesmak pozostaje.

Załączniki:
265ff8d2-59f7-42ca-a246-bf13a590bfae.jpg
265ff8d2-59f7-42ca-a246-bf13a590bfae.jpg [ 253.8 KiB | Obejrzany 289 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 29 Kwi 2024 10:15 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 281 451
Co do jeszcze Upper View Regalia Hotel (byłem tam 3 razy na przestrzeni wielu lat). Dotrzeć tam możecie także (a nawet lepszy dojazd np: z Sentral) ze stacji: PWTC czy Chow Kit - pieszo jest dosyć blisko a i po drodze jak wspomniano mega galeria czy tanie knajpy z jedzeniem. Jeśli chodzi o w/w hotel to jak widzę nic tam się nie zmienia od lat (na niekorzyść). Wchodzi się do podziemnych garaży (mowa tu o dotarciu pieszo). Recepcja jest w jednym z "bloków" na bodaj (3 czy 4 piętrze?) a tam meldujemy się w zależności od "bloku" u odpowiedniej osoby a następnie udajemy się do naszego "bloku". Różnie to wygląda ale na ogół chcą depozyt (w każdym razie jak byłem 3 m-ce temu) to chcieli ale np od poznanego Polaka z tego samego "bloku" już nie. Po drodze puszcza nas strażnik który bierze kwit depozytu! Na wszelki wypadek zrobiłem foto kwitku. Cena to 200 ringgit i to jest taki problem że jak wyjeżdżasz z samego rana to trzeba dzwonić po osobę z naszego "bloku" (nie ma tam free wi fi). Akurat dla mnie był to problem bo miałem tylko PL karte / brak neta, jednak zjawiał się recepcjonistka z innego bloku i ją poprosiłem aby zadzwoniła do tamtej osoby. Kolejna sprawa to ów depozyt - jak ktoś jedzie prosto na lotnisko to trochę lipa aby wydać te 200 ringgit. Co do pokoi to ogromne a i zdarzyło mi się raz mieć apartament za śmieszne pieniądze. Wejście na basen opisano wyżej. Od siebie tylko dodam że jak wiele lat temu była na nim (na uboczu) palarnia tak teraz jej nie ma a strażnik ma oko jak ktoś tam się kręci ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość