Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 67 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 10 Paź 2018 02:42 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
fredbb napisał(a):
Słuchajcie mam pytanie, a nie chce zakładać nowego tematu. Czy jeżeli mój paszport jest "świeży" tzn. ma zaledwie 2-3 tygodnie, to bez problemu mogę wjechać do Izraela bądź innego kraju?

No problem, pamietaj prosze, wszedzie na swiecie czysty paszport jest lepszy od x wiz i pieczatek. :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW

Ostatnio edytowany przez cccc, 10 Paź 2018 19:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
fredbb lubi ten post.

Wakacje: Korsyka Lufthansą od 632 PLN. Wyloty z 6 polskich miast Wakacje: Korsyka Lufthansą od 632 PLN. Wyloty z 6 polskich miast
Wycieczka do Turcji: Stambuł + Wyspy Książęce od 665 PLN. Loty Turkish Airlines z Krakowa i Warszawy + prom Wycieczka do Turcji: Stambuł + Wyspy Książęce od 665 PLN. Loty Turkish Airlines z Krakowa i Warszawy + prom
#22 PostWysłany: 10 Paź 2018 19:12 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
niebieski
Przepraszam na off top ale pytanie równie idiotyczne jak ja zadałem będąc w sumie jeszcze dzieckiem :mrgreen:
Poszedłem do sklepu komputerowego i pytam czy są czyste płyty CD ( oczywiście chodziło o puste żeby coś nagrać) na co w sumie taki znajomy sprzedawca odparł - no przecież ich nie ubrudziłem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tak, że nie ubrudź sobie paszportu bo Ci nie wbiją :P
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 23 Kwi 2019 12:18 

platynowy
Nie umiałem znaleźć jednoznacznej aktualnej odpowiedzi w internecie - czy są jeszcze jakieś przejścia lądowe, gdzie na granicy Izraelskiej wbijają stempel (lub standardowo próbują wbić stempel, o ile nie poprosi się ich o nie wbijanie)?

Wiem, że sporo osób z forum korzystało z Yitzhak Rabin Crossing (Eilat-Aqaba) oraz Menachem Begin Crossing (Eilat-Taba) i tam chyba stemplowania nie ma. Ale nie wiem czy to standard, czy po poproszeniu pogranicznika.

Ale jak jest z przejściami Allenby Bridge oraz Jordan River Crossing?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 23 Kwi 2019 12:37 

Na Yitzhak Rabin Crossing (Eilat-Aqaba) nie musiałem prosić (marzec br.), standardowo dają stempel na specjalnych kartkach, które trzeba zachować na powrót (ten minus).
 Profil Relacje PM off
NBE322 uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 23 Kwi 2019 14:22 

Loty: 10
Kilometry: 33 316
Standard.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 24 Kwi 2019 00:36 

platynowy
@boarder Standard na przejściu Yitzhak Rabin Crossing, czy standard na wszystkich przejściach w Izraelu? :)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 24 Kwi 2019 05:49 

Loty: 10
Kilometry: 33 316
-- 24 Kwi 2019 05:48 --

Lotniska oraz granica Taba/Ejlat. Ogólnie oni wiedzą, że te pieczątki do paszportów stanowią problem i nie robią ich tylko dają te karteczki.

-- 24 Kwi 2019 05:49 --

Wymieniłem te miejsca z własnego doświadczenia.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 28 Maj 2019 19:07 
Awatar użytkownika

Nigdzie nie wbijają pieczątek, nie trzeba prosić o osobny świstek.

Ja za to poprosiłem o wbicie stempla na granicy z Jordanią. Choć mogli się bardziej postarać o estetykę ;)

Załączniki:
rsz_img.png
rsz_img.png [ 554.42 KiB | Obejrzany 1208 razy ]
 Profil Relacje PM off
NBE322 lubi ten post.

#29 PostWysłany: 28 Maj 2019 19:38 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak takiś esteta to popraw se rapidografem.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 28 Maj 2019 19:46 

niebieski
Byłem w Izraelu w styczniu i rzeczywiście zamiast stempla w paszporcie dostałem karteczkę, którą włożono do paszportu. Mam pytanie co zrobić z tą karteczką? Jeśli pojadę kolejny raz do Izraela czy powinienem mieć lub pokazać tą karteczkę z ostatniego pobytu?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 28 Maj 2019 20:44 

srebrny
ted07 napisał(a):
Mam pytanie co zrobić z tą karteczką? Jeśli pojadę kolejny raz do Izraela czy powinienem mieć lub pokazać tą karteczkę z ostatniego pobytu?

Zachowaj na pamiątkę. Jesteś już ich cyfrowej bazie danych i Izraelczycy nie potrzebują tej karteczki.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 28 Maj 2019 21:22 

złoty
NBE322 napisał(a):
czy są jeszcze jakieś przejścia lądowe, gdzie na granicy Izraelskiej wbijają stempel (lub standardowo próbują wbić stempel, o ile nie poprosi się ich o nie wbijanie)?

Niezależnie od tego, czy Izraelczycy wbiją pieczątkę, czy nie, dostaniesz jordańską albo egipską pieczątką z granicy z Izraelem, a to oznacza, że byłeś w Izraelu. Jeżeli chcesz potem wjechać do "trefnych" krajów jak np. Liban czy Iran, to takich pieczątek też nie można mieć.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 28 Maj 2019 21:40 
Awatar użytkownika

@meczko Wcale nie, Arabowie też na to wpadli i z grzeczności wbijają pieczątki na luźnych kartkach. Zatem nie ma śladu po przekraczaniu granicy. Ja akurat poprosiłem o wbicie do paszportu, bo i tak mam w nim wklejone papierowe wizy do Izraela. Do Libanu mi się nie spieszy ;)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 28 Maj 2019 22:01 

Loty: 1039
Kilometry: 1 007 551
platynowy
@Sz@lony - dostałeś może pieczątkę na karteczce od Egipcjan w Tabie?

Ja akurat planuję Liban, ale chętnie bym się wybrał na parę dni do Taby wykorzystując tanie loty do Ejlatu.

#35 PostWysłany: 28 Maj 2019 22:14 
Awatar użytkownika

złoty
aż z ciekawości sprawdziłem, pieczątka z Taby jest w paszporcie, co nie przeszkodziło wjechać do ZEA np,
a przy okazji co się dzieje na tym forum ?, te pytania są coraz ... czy ktoś wymyśla je specjalnie ?, jest jakaś nagroda z naj... pytanie ?

i jeszcze jedno, paszport mam ważny jeszcze ponad rok, ale nie mam już miejsca i nie przeszkadza mi to w przekraczaniu granicy, poza Pekinem, gdzie przy wyjeździe nie mogli zrozumieć skąd tyle egipskich wiz, dopiero jak powiedziałem, że to dla nas jak dla nich Hainan to mnie puścili :lol:,
Liban też mam w planach, poczekam na NP Lotu

Ostatnio edytowany przez kostek966 28 Maj 2019 23:03, edytowano w sumie 4 razy
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 28 Maj 2019 22:29 
Awatar użytkownika

@Sudoku Tej granicy nie przekraczałem, natomiast znajomi dostali pieczątkę na świstku. Trzeba zwrócić uwagę, że polityka w regionie ostatnimi laty zrobiła się o wiele luźniejsza, Izrael już rzadko czepia się pieczątek arabskich (nawet z Iranu), a na granicy obie strony są dość wyrozumiałe. Myślę, że nie będzie problemu w Twoim przypadku.

@kostek966 ZEA to cywilizowany kraj zbudowany przez ludzi Zachodu. Polityka państw chcących zniszczyć Izrael to inny świat.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 28 Maj 2019 22:33 

Loty: 1039
Kilometry: 1 007 551
platynowy
Do Libanu nie wpuszczają z jakimkolwiek śladem pobytu w Izraelu, więc będę musiał zachować odpowiednią kolejność wyjazdów.

#38 PostWysłany: 01 Cze 2019 23:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Do Libanu , ślady pobytu w Izraelu. Libańczycy rzeczywiście wglebiają się w ten temat?
Egipska pieczęć z Taby dyskwalifikuje? Bez izraelskich pieczątek?

Ostatnio edytowany przez wtak, 02 Cze 2019 08:07, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 01 Cze 2019 23:18 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 520
Kilometry: 1 101 594
@wtak rozmawialem z ludzmi z EL AL ostatnio i nie ma problemu z pieczatkami z Libanu etc po prostu trochę wiecej pytan a bagaz sprawdzą bardzo dokladnie. Natomiast absolutnie nie wlecisz do Libanu z pieczatka z Izraela

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wtak uważa post za pomocny.

#40 PostWysłany: 01 Cze 2019 23:21 
Awatar użytkownika

srebrny
@oskiboski Wiem, że nie wjadę z pieczątką z Izraela, ale czy pieczatka np z Egiptu sugerująca przekraczanie granicy z Izraelem też dyskwalifikuje?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 67 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości