Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 446 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 25 Kwi 2024 11:16 

Mogę polecić bardzo wypożyczalnię Aida.
Brałem w lutym tego roku, cena przez discovercar 76 euro, ubezpieczenia nie brałem, kaucja 250 eur.
Dostałem trochę przechodzoną Toyota Aygo, technicznie była bez zarzutu.
Miło, bezproblemowa, nienachalna obsługa.
 Profil Relacje PM off  

Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN
Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast
#442 PostWysłany: 26 Maj 2024 11:58 
Awatar użytkownika

Loty: 1274
Kilometry: 2 549 654
platynowy
Czy ktoś może polecić wypożyczalnię w Larnace, która daje zgodę na jeżdżenie po Cyprze Północnym?
Spróbowałem z Payless car ale napisali, że "not allowed"

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 10 Cze 2024 18:55 
Awatar użytkownika

Loty: 1274
Kilometry: 2 549 654
platynowy
No i sam sobie odpowiem. Pozytywnie odpowiedział Europcar. Dostałem nową Kia Ceed w automacie i permit na dwóch kierowców. Cena to 560zł za trzy pełne dni, odbiór na lotnisku. Pani w okienku potwierdziła, że mogę sobie wjechać na Północ ale żadne ubezpieczenie nie będzie działać więc jedzie się na własną odpowiedzialność.

Informacyjnie: wjechałem na Cypr Północny w Famaguście. Na granicy trzeba wykupić ubezpieczenie OC za 20euro ważne 3 dni. Kolejek na przejściu brak, 5 samochodów przede mną.
Z Famagusty przejechałem do Kyrenii, jedzie się bardzo dobrze utrzymaną dwupasmówką z kolizyjnymi skrzyżowaniami. Ruch niewielki. Zwiedzanie klasztorów i zamku. Parking w Kyrenii przy zamku za 1euro. Potem Nikozja Północna i powrót przejściem granicznym w centrum miasta. Calutki dzień w samochodzie, zero problemów na drodze, zero dziurawych odcinków. Wstęp do zabytków na Cyprze Północnym - 50TYR od osoby czyli .... 6zł.

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#444 PostWysłany: 09 Wrz 2024 09:00 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
Wypożyczał ktoś z Was może skuter w Larnace ? Polecacie jakąś wypożyczalnię ? Najlepiej bez depozytu ;)
z góry dzięki i pozdrawiam

#445 PostWysłany: 18 Wrz 2024 21:19 

Loty: 65
Kilometry: 121 102
niebieski
Braliśmy samochód w Alamo, z lotniska jeździ busik do wypożyczalni (około 1 km). Wypożyczalnia otwarta 24h 7/7.
Zarezerwowana Kia Picanto spisywała się dobrze, miała 9 lat i wg licznika 150000 km oraz ekran z Android Auto. Niestety była cała pomalowana na nowo, ale obyło się bez rys. Paliwo opcja full to full. Przy zadawaniu auta pracownik obszedł samochód dookoła, spisał licznik i sprawdził paliwo. Dałem kartę kredytową i depozyt był odblokowany od razu. Jest możliwość jazdy tym samochodem na północ, ale ubezpieczenie nie obowiązuje na północy - pół biedy jakaś kolizja, ale co w przypadku kradzieży...? Dla spokoju przed oddaniem poodkurzaliśmy auto 1€ za 3 minuty: https://maps.app.goo.gl/sfvyY1MkXScVs27M9
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.
radziu89 uważa post za pomocny.

#446 PostWysłany: 28 Paź 2024 14:15 

Czy ktoś może się podzielić doświadczeniem z wypożyczalnią AutoUnion (lotnisko w Larnace)? Jako jedyni wyrażają zgodę na przejazd do północnej części Cypru, więc chyba nie będę mieć wyboru.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 446 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość