Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Cze 2012 18:28 

witam
bank Pekao wydał karte MasterCard prepaid na EURO2012 http://www.pekao.com.pl/indywidualni/prepaid/

czy ta karta podejdzie na Ryanair , aby płacić za bilet bez haraczu?
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#2 PostWysłany: 10 Cze 2012 18:45 
Moderator forum

Jesli jest naprawde MC prepaid -i system ryana ja rozpoznaje jako taka,(sprawdz)- Tak -
Na loty z krajow gdzie R nie wprowadzil jeszcze swojej karty CashPassport
(Wprowadzil w ; UK, IRL, DE, IT, ESp)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Cze 2012 22:51 

a w jakim banku rozumiem, że angielskim można taką kartę dostać?

jak sprawdzić czy system Ryana rozpozna karte?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Cze 2012 23:15 
Moderator forum

tomba1982 napisał(a):
a w jakim banku rozumiem, że angielskim można taką kartę dostać?
RCP jest dostepna tylko dla reydentow z danego kraju , przez str cashpassport , poczytaj na str glownej

Cytuj:
robisz jakby rezerwacje do momentu wprowadzenia danych karty i patrzysz czy pojawia sie oplata manipulacyjna pod cena biletu a kwota do zaplaty wzrasta Oczywiscie nie klikasz [place]

A.

Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Cze 2012 07:06 

platynowy
Abcn napisał(a):
tomba1982 napisał(a):
robisz jakby rezerwacje do momentu wprowadzenia danych karty i patrzysz czy pojawia sie oplata manipulacyjna pod cena biletu a kwota do zaplaty wzrasta Oczywiscie nie klikasz [place]

To nie takie proste niestety - na tym etapie nie pojawi się błąd. Dopiero po kliknięciu "PŁACĘ" system weryfikuje czy poprawnie wprowadzono typ karty.

#6 PostWysłany: 11 Cze 2012 08:24 
Moderator forum

mucha napisał(a):
Abcn napisał(a):
tomba1982 napisał(a):

To nie takie proste niestety - na tym etapie nie pojawi się błąd. Dopiero po kliknięciu "PŁACĘ" system weryfikuje czy poprawnie wprowadzono typ karty.
oops, dzieki
mi- przed zmianami 18 maja - pare razy zdarzylo sie ze przy pomylce w numerze pokazywal sie haracz i/lub "korzystny kurs przewalutowania"
dlatego myslalem ze sprawdza,
ale faktycznie przy prawidlowo wpisanym numerze moze nie

A.

Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Cze 2012 20:01 

w takim razie o co zapytać w banku, aby kupić TĘ właściwą karte?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 20 Cze 2012 19:56 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
No i próbował ktoś płacić tą kartą?

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 20 Cze 2012 20:12 

niebieski
znalazłem info w internecie na temat tej karty :geek:

Karta pekao prepaid euro2012 - odradzam zakup!
witam , ostatnio zakupiłem ową kartę za 20 zł chcąc uniknąć płaty transakcyjnej w ryanair, bo w sumie przy dwóch lotach płaci się 60 zł to i tak 40 zł na czysto , no ale niestety owa karta którą bank sprzedaje jako kartę prepaid nie działa jako prepaid , przynajmniej na stronie ryanair , więc jak ktoś planuję kupić taką kartę do bookowania niech lepiej nie kupuję . Ja próbowałem z 10 razy , i myślałem że się pomyliłem przy wpisywaniu itp , potem gdy zmieniłem na karte mastercard dopiero poszło , no ale musiałem zapłacić dodatkowe 30 zł mimo iż mam w posiadaniu ową kartę prepaid ;] Może kogoś uchronię przed nerwami , pozdrawiam !
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 20 Cze 2012 21:45 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Dzięki za odpowiedź.
Swoją drogą irytujące jest to, że te karty niby się nazywają Mastercard prepaid a każda działa inaczej.. Powinni to jakoś ujednolicić :).

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 26 Cze 2012 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
mod- przenoszę z wątku o karcie BZ WBK

Przejrzałem parę ostatnich stron tematu ale nie widziałem mojego pytania.
Czy karta prepaid od banku Pekao SA Euro2012 będzie zwalniała z opłaty w Ryanair (ten napis Debit na karcie budzi moje wątpliwości)?
Wydaje mi się, że tak ale chciałbym być pewien.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 26 Cze 2012 21:33 
Moderator forum

mordek napisał(a):
Czy karta prepaid od banku Pekao SA Euro2012 będzie zwalniała z opłaty w Ryanair (ten napis Debit na karcie budzi moje wątpliwości)?
Wydaje mi się, że tak ale chciałbym być pewien.

Twoje wątpliwości są zasadne viewtopic.php?f=181&t=14927&p=126076&hilit=pekao+euro2012#p126076 2 str
Cytuj:
Przejrzałem parę ostatnich stron tematu ale nie widziałem mojego pytania.
bo to Pekao SA a nie BZ WBK :)

A.

Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 13 Lip 2012 21:38 

Cytuj:
witam bank Pekao wydał karte MasterCard prepaid na EURO2012 http://www.pekao.com.pl/indywidualni/prepaid/

czy ta karta podejdzie na Ryanair , aby płacić za bilet bez haraczu?

Ja również na tą kartę się zdecydowałem właśnie z tego powodu. Karta ma swoje minusy niestety i na to trzeba uważać, bo nie mówią o tym głośno, ale na kartce z kartą pisze. Karta na stronie Ryanair działa jako MasterCard prepaid i przechodzi bez żadnych opłat.
Minusy karty:
- opłata za zakup karty 20zł
- opłata miesięczna 1zł (w przypadku braku zasilenie przez 6 miesięcy)
- limit płatności dzienny 500zł
Plusy:
- brak haraczu Ryanair
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 13 Lip 2012 21:41 

olo napisał(a):
znalazłem info w internecie na temat tej karty :geek:

Karta pekao prepaid euro2012 - odradzam zakup!
witam , ostatnio zakupiłem ową kartę za 20 zł chcąc uniknąć płaty transakcyjnej w ryanair, bo w sumie przy dwóch lotach płaci się 60 zł to i tak 40 zł na czysto , no ale niestety owa karta którą bank sprzedaje jako kartę prepaid nie działa jako prepaid , przynajmniej na stronie ryanair , więc jak ktoś planuję kupić taką kartę do bookowania niech lepiej nie kupuję . Ja próbowałem z 10 razy , i myślałem że się pomyliłem przy wpisywaniu itp , potem gdy zmieniłem na karte mastercard dopiero poszło , no ale musiałem zapłacić dodatkowe 30 zł mimo iż mam w posiadaniu ową kartę prepaid ;] Może kogoś uchronię przed nerwami , pozdrawiam !

Tutaj się nie zgodzę. Pytanie podstawowe na jaką kwotę była transakcja? Jeśli na więcej niż 500zł, to dlatego nie poszło. Ja to obszedłem w ten sposób, że zrobiłem rezerwacje tylko na loty bez bagażu, gdyż ten zawsze kosztuje tyle samo i można go zawsze dokupić. Później na spokojnie (innego dnia) dokupiłem bagaż płacać tą samą kartą i nie było problemów oraz najważniejsze haraczu. Limit transakcji dzienny karty to tylko 500zł i nie da się tego zmienić niestety
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 13 Lip 2012 21:47 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
collection napisał(a):
Limit transakcji dzienny karty to tylko 500zł i nie da się tego zmienić niestety

Można pozbyć się karty i kupić nową z limitem 4k.

#16 PostWysłany: 14 Lip 2012 16:41 
Awatar użytkownika

Loty: 63
Kilometry: 83 213
niebieski
nrm napisał(a):
Można pozbyć się karty i kupić nową z limitem 4k.

Zwróci się już po pierwszym użyciu :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 08 Sie 2012 11:36 

mod przeniesione -dla zweryfikowania- z tematu: karta Woodstock

Podobna sytuacja występuje w przypadku kart które były wydawane na Euro 2012 w strefach kibica - też są Mastercard Pre-paid i myślę że jak każdymi, można płacić za ryana bez haraczu.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 16 Sie 2012 10:58 
Awatar użytkownika

niestety też się naciąlem, próbowałem nią kilka razy zapłacić za bilet do Włoch ok 200z i za każdym razem odrzucało :evil:

#19 PostWysłany: 17 Sie 2012 11:30 
Moderator forum

kyl napisał(a):
niestety też się naciąlem, próbowałem nią kilka razy zapłacić za bilet do Włoch ok 200z i za każdym razem odrzucało :evil:

być może to to http://www.fly4free.pl/forum/przy-platn ... &start=260

ale jesli nie jest rozpoznawana jako MCpp przez ryana /jak wynika z cytatu powyżej/ to wszystko jedno,
z haraczem można płacić jakąkolwiek (inną) kartą

A.

Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 17 Sie 2012 21:27 

tczaplinek napisał(a):
mod przeniesione -dla zweryfikowania- z tematu karta Woodstock

Podobna sytuacja występuje w przypadku kart które były wydawane na Euro 2012 w strefach kibica - też są Mastercard Pre-paid i myślę że jak każdymi, można płacić za ryana bez haraczu.

dobra informacja:D jako sprzedawca kart w strefie kibica dostałam taką za free więc będzie można płacić za loty :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 50 gości