Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
#661 PostWysłany: 24 Lip 2012 11:00 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
^^ haha czego to ludzie w desperacji nie wymyślą :D

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#662 PostWysłany: 24 Lip 2012 11:09 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
mateop napisał(a):
Witam,

Zakupiłem ostatnio kartę tanie latanie fly4free.pl
Po krótkich rozterkach związanych z rejestracją karty chciałem dziś zakupić bilet na trasie Modlin-London-Modlin.
Wszystko świetnie działa, poza tym, że gdy klikam na zakup to odrzuca mi transakcje. Sprawdzałem zarówno nr karty, datę ważności, kod CCV, a także adres który jest powiązany z karta i nic nie działa.
Jedyne co mi przychodzi na mysl to w polu płatności gdy trzeba wpisać dane z karty dotyczace imię i nazwisko na karcie - karta sama w sobie nie ma napisanego imienia i nazwiska tylko
FLY4FREE.pl
TANIE LATANIE

Próbowałem wpisywać w sekwencji: i. FLY4FREE.PL n. TANIE LATANIE oraz i. TANIE n. LATANIE
Niestety nic nie działa, byłbym bardzo widzęczny gdyby ktoś mógł podzielić się swoim doświadczeniem/wiedza na ten temat.
pozdr

Jaka kwota zakupu? Czy na karcie są wystarczające środki ? Próbowałeś wpisać swoje dane, na które rejestrowałeś kartę Fly4free.pl
 Profil Relacje PM off  

#663 PostWysłany: 24 Lip 2012 11:20 

mateop napisał(a):
Witam,

Po krótkich rozterkach związanych z rejestracją karty chciałem dziś zakupić bilet na trasie Modlin-London-Modlin.
Wszystko świetnie działa, poza tym, że gdy klikam na zakup to odrzuca mi transakcje. Sprawdzałem zarówno nr karty, datę ważności, kod CCV, a także adres który jest powiązany z karta i nic nie działa.
Jedyne co mi przychodzi na mysl to w polu płatności gdy trzeba wpisać dane z karty dotyczace imię i nazwisko na karcie - karta sama w sobie nie ma napisanego imienia i nazwiska tylko
FLY4FREE.pl
TANIE LATANIE

Próbowałem wpisywać w sekwencji: i. FLY4FREE.PL n. TANIE LATANIE oraz i. TANIE n. LATANIE
Niestety nic nie działa, byłbym bardzo widzęczny gdyby ktoś mógł podzielić się swoim doświadczeniem/wiedza na ten temat.
pozdr

Miałem wczoraj to samo. Karta fakt kupiona jakiś kawałek czasu temu, zarejestrowana wczoraj i płatność odrzucało. Dzisiaj już poszło bez problemu tylko bilety niestety droższe.

#664 PostWysłany: 24 Lip 2012 11:24 
Awatar użytkownika

Loty: 120
Kilometry: 235 123
Hubert napisał(a):
mateop napisał(a):
Witam,

FLY4FREE.pl
TANIE LATANIE

pozdr

Jaka kwota zakupu? Czy na karcie są wystarczające środki ? Próbowałeś wpisać swoje dane, na które rejestrowałeś kartę Fly4free.pl

Wyglada na to że Ryan Cie blokuje nie wiadomo z jakiej przyczyny, u mnie tez raz karta dziala, raz mi Ryan odrzuca, dane w polu imie i nazwisko wlasciciela nie są weryfikowane, wiem to na 100%
 Profil Relacje PM off  

#665 PostWysłany: 24 Lip 2012 12:04 

Juz się udało. Zmieniłem kompa. Był chyba problem z cookies, dlatego odrzucał, ale tak na przyszłość: imie i nazwisko posiadacza karty to dalej imię i nazwisko osoby a nie to co jest napisane na karcie :)
pozdr
 Profil Relacje PM off  

#666 PostWysłany: 24 Lip 2012 12:21 

platynowy
mateop napisał(a):
Juz się udało. Zmieniłem kompa. Był chyba problem z cookies, dlatego odrzucał, ale tak na przyszłość: imie i nazwisko posiadacza karty to dalej imię i nazwisko osoby a nie to co jest napisane na karcie :)

Tam można wpisać cokolwiek, tak samo jak w adresie. To nigdy nie jest weryfikowane.

#667 PostWysłany: 24 Lip 2012 23:13 
Awatar użytkownika

Loty: 47
Kilometry: 58 916
A wg mnie to nie żadna wina danych, tylko samego Ryanaira. Przykład: w związku z tym, że dziś rzucili dużo biletów po 1zł, sporo osób prosiło mnie o ich zakup. Po ok. 10 transakcjach zaczęło odrzucać kartę przy płatności. Poszła dopiero gdy wróciłem do domu, więc jak dla mnie po prostu Ryanair blokuje kartę po IP komputera z którego dokonywana jest płatność. Dodam, że to już 3 taka sytuacja w ciągu 2 miesięcy i zawsze powtarza się ten sam scenariusz... Różnica jest tylko taka, że raz dzieje się to po 3 transakcjach, raz po 5 albo tak jak dziś dopiero powyżej 10...

#668 PostWysłany: 25 Lip 2012 14:03 

Witam, chciałem podzielić się swoimi dzisiejszymi przygodami z płatnością w Ryanair za pomocą karty Mastercard Pre-Paid BZWBK. Zarezerwowałem i zapłaciłem za 2 bilety, po czym chciałem rezerwować kolejne i... Okazało się, że otrzymałem komunikat "Błąd podczas płatności" (podjąłem chyba 10 prób z różnych przeglądarek i niestety nic". Zadzwoniłem do Banku BZWBK, gdzie pani poinformowała mnie, że w systemie nie ma śladu żadnych prób połączenia z bankiem. Były transakcje wcześniejsze(te, za które udało się zapłacić), ale żadnych innych. Okazało się, że czyszczenie cookies i historii przeglądania nic nie daje, trzeba natomiast zmienić komputer :). Czyli IP jest blokowane przez Ryana. No i tym sposobem udało się!
 Profil Relacje PM off  

#669 PostWysłany: 25 Lip 2012 14:31 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
gregzi napisał(a):
Witam, chciałem podzielić się swoimi dzisiejszymi przygodami z płatnością w Ryanair za pomocą karty Mastercard Pre-Paid BZWBK. Zarezerwowałem i zapłaciłem za 2 bilety, po czym chciałem rezerwować kolejne i... Okazało się, że otrzymałem komunikat "Błąd podczas płatności" (podjąłem chyba 10 prób z różnych przeglądarek i niestety nic". Zadzwoniłem do Banku BZWBK, gdzie pani poinformowała mnie, że w systemie nie ma śladu żadnych prób połączenia z bankiem. Były transakcje wcześniejsze(te, za które udało się zapłacić), ale żadnych innych. Okazało się, że czyszczenie cookies i historii przeglądania nic nie daje, trzeba natomiast zmienić komputer :). Czyli IP jest blokowane przez Ryana. No i tym sposobem udało się!

Zmiana komputera w moim przypadku nic nie dala. Transakcja z uzyciem MCPP nie przeszla, dopiero kredytowka przeszla.
 Profil Relacje PM off  

#670 PostWysłany: 26 Lip 2012 14:27 
Awatar użytkownika

Dziś powtórka z rozrywki: po 8 transakcji zaczęło odrzucać kartę... Akurat jestem w pracy, gdzie nie mogę zmienić IP więc pozostaje czekać do wieczora aż wrócę do domu.

#671 PostWysłany: 26 Lip 2012 14:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Aż 8 transakcji możesz zrobić?!

U mnie po 2-3 blokuje.

#672 PostWysłany: 26 Lip 2012 14:35 
Awatar użytkownika

kerad85 napisał(a):
Aż 8 transakcji możesz zrobić?!

U mnie po 2-3 blokuje.
Wczoraj zablokowali po 10 ale po zmianie IP poszły jeszcze 4.

Mam kartę kupioną od aerogrupa.pl - może to ma jakieś znaczenie?

#673 PostWysłany: 28 Lip 2012 05:20 

A mi przypomniało się, że na karcie którą wziąłem sobie do płatności na Openerze zostało mi 4 zł no i udało mi się właśnie zakupić bilety GDA-EIN i na powrót ;)
 Profil Relacje PM off  

#674 PostWysłany: 28 Lip 2012 13:59 

Witam. Jestem nowy na forum. Pisałem do ponad 10 osób w sprawie pomocy przy rezerwacji ryanair, jednak albo nie otrzymałem odpowiedzi albo karty użytkowników zablokowane. Czy jest ktoś kto byłby w stanie mi pomóc? Chodzi o o bilety na łączną kwotę 360zł.
Pozdrawiam

moje gg:11330140
email: ryju_3@o2.pl

nieaktualne :)
 Profil Relacje PM off  

#675 PostWysłany: 28 Lip 2012 15:40 
Awatar użytkownika

Kiedy fly4free odnowi aukcję ze swoimi kartami na allegro? ;-)

#676 PostWysłany: 28 Lip 2012 15:42 

Przyłączam się do pytania, bo jednak posiadanie takiej karty to duże udogodnienie : )
 Profil Relacje PM off  

#677 PostWysłany: 28 Lip 2012 16:03 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
W przyszłym tygodniu planujemy kolejną akcję.
 Profil Relacje PM off  

#678 PostWysłany: 31 Lip 2012 20:54 

Kilometry: 93 268
Jak to jest z tym blokowaniem karty?
mam master card prepaid i po trzech transakcjach już mi odrzuca płatności. zmieniłem swoje ip ale dalej to samo ;/ (mam środki na koncie)
 Profil Relacje PM off  

#679 PostWysłany: 31 Lip 2012 21:05 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
Czyli poza kartą Fly4free najlepszym sposobem na omijanie dodatkowej opłaty jest założenie konta w BZWBK? Czy jeszcze jest jakiś inny dobry sposób?

#680 PostWysłany: 31 Lip 2012 21:09 

Kilometry: 93 268
A co daje założenie konta w bzwbk?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 43 gości