Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 04 Lut 2015 14:26 
Awatar użytkownika

Loty: 156
Kilometry: 186 401
niebieski
Jak rezerwujecie bilety (z użyciem voucherów)? Na razie udawało się przez stronę, ale to było pół roku temu. Rezerwował ktoś przez infolinie? O ile maksymalnie bon obniżył wam cenę biletu?
 Profil Relacje PM off  

Czerwcowy tydzień na Costa Brava (z wyżywieniem) za 2669 PLN. Wyloty z 4 miast Czerwcowy tydzień na Costa Brava (z wyżywieniem) za 2669 PLN. Wyloty z 4 miast
NEOBUS: pula biletów na przejazdy autokarami na majówkę od 1 PLN NEOBUS: pula biletów na przejazdy autokarami na majówkę od 1 PLN
#302 PostWysłany: 04 Lut 2015 15:14 
Awatar użytkownika

srebrny
@Robertos
1 strona wstecz
viewtopic.php?p=513685#p513685
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 04 Lut 2015 15:20 

niebieski
Robertos napisał(a):
Jak rezerwujecie bilety (z użyciem voucherów)? Na razie udawało się przez stronę, ale to było pół roku temu. Rezerwował ktoś przez infolinie? O ile maksymalnie bon obniżył wam cenę biletu?

Bon dla dwóch osób obniżył mi cenę o tylko: Kwota kuponu: 734,00 PLN :shock: :o :o :shock: :shock: :o

Z treści wynika że:

Dziękujemy za korzystanie z karty Visa Ryanair. Miło nam przekazać
elektroniczny bon na 2 bonusowe bilety dodatkowe (prosimy zapamiętać
numer bonu) – gratulujemy i życzymy miłych chwil z Ryanair!

Czyżby miał dojść jeszcze jeden bon czy to całkowita obniżka dla dwóch osób???

https://www.youtube.com/watch?v=cNfBn4Fn1Hw
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 04 Lut 2015 15:26 

kwota jest zmienna i nic nie zwrócą, bo voucher nie odlicza opłaty manipulacyjnej i innych podatków, a których i ich wysokości nie widzimy jakie są bo jakiś czas temu Ryanair te dane ukrył (taki urok, można zadzwonić lub korzystać z sposobu online, ale na w/w warunkach)
 PM off  

#305 PostWysłany: 04 Lut 2015 15:34 

niebieski
No dobrze tylko że voucher dla dwóch osób obniża cenę tylko dla jednej - druga osoba płatność bez zniżek.

A ma być tak

Użytkownik Programu, który zbierze co najmniej 6500
punktów w ramach jednego Okresu, otrzyma Bon
uprawniający do odbioru dwóch bonusowych biletów dla
dwóch osób (dwa bilety w dwie strony lub w jedną stronę).

Bonusowy bilet/bilety muszą zostać zarezerwowane,
zgodnie z opisem na Bonie pod wskazanym
numerem telefonu, najpóźniej na miesiąc przed datą
wylotu, a wszelkie dodatkowe opłaty lotniskowe,
podatki i koszty muszą zostać opłacone Kartą

A u mnie jest tak że obniżony jest jeden bilet - drugi bez zniżki - sprawdzone dwoma podwójnymi voucherami - moim i żony.

Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 04 Lut 2015 15:40 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
U mnie to samo :/

Wcześniej przychodził jeden kod czy dwa kody?
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 04 Lut 2015 15:50 

niebieski
Przychodzi 1 kod i obniża cenę biletu dla dwóch osób o łącznie maksymalnie 734 złote. Trzeba oczywiście zrobić to na jednej rezerwacji.
Przed chwilą wykorzystywałem mój kod - wszystko działa prawidłowo.

#308 PostWysłany: 04 Lut 2015 15:52 

Dokładnie. Też dziś dostałem voucher za 6500 punktów i działa normalnie, tak jak ten otrzymany pół roku temu.
Kod vouchera jest jeden. Robię rezerwację polskie miasto - Malaga za 1112 zł (4 x 278 zł), kod odejmuje mi 734 zł (więcej się nie da i przerabialiśmy to już na tym forum), zostaje do zapłaty: 378 zł (za 4 bilety).
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 04 Lut 2015 15:59 

srebrny
Chwila chwila, jeżeli jeden powitalny obniża o 734, to 2 bilety powinny obniżyć o 1468 zł. Chyba jednak coś pokombinowali. :(
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 04 Lut 2015 16:02 

niebieski
greg1291 napisał(a):
Chwila chwila, jeżeli jeden powitalny obniża o 734, to 2 bilety powinny obniżyć o 1468 zł. Chyba jednak coś pokombinowali. :(

no właśnie - tak powinno być

Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 04 Lut 2015 16:10 

Voucher powitalny to szczególny rodzaj vouchera, jak dla mnie wiążące będzie jak ktoś napisze ile mu maksymalnie odjęło przy voucherze na 1 bilet za obrót 3500 zł.
Póki co bazujemy na tym, że 1 voucher na 2 bilety obniża maksymalnie kwotę o 734 zł (sporo chciało rezerwować bilety w taryfie Business Plus zapewne), reklamacja też póki nikt do nich nie zadzwoni z rezerwacją nic nie da, gdyż sprawdzanie online w ich świetle jest niezgodne z warunkami vouchera
 PM off  

#312 PostWysłany: 04 Lut 2015 16:21 
Awatar użytkownika

srebrny
czytam teraz trochę wstecz i wygląda na to że ten kupon zawsze obniżał o max 734 zł: viewtopic.php?p=426032#p426032 (i kolejne) - czyli się trochę wprowadziliśmy w błąd - sam nieuważnie musiałem czytać i byłem pewny że to ~700zł na osobę.

jedynie gornemu77 udalo sie jakos zbić więcej: viewtopic.php?p=425915#p425915 e2: wszystko jasne, dzięki Gleba3

ciekawe jak wygląda voucher dla obrotu 3500zł..

e: inne pytanie które mi się pojawia to to, że w voucherach nie ma słowa o maksymalnej zniżce. Czy ktoś rezerwował przez telefon? Może daje radę zarezerwować dowolny przelot tam i z powrotem nawet taki za 1500zł RT?
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 04 Lut 2015 16:28 

niebieski
Górny77 zużył 2 vouchery na jednej rezerwacji (które miał z dwóch kart)

#314 PostWysłany: 04 Lut 2015 16:29 
Awatar użytkownika

Loty: 156
Kilometry: 186 401
niebieski
czyli rozumiem, że rezerwacje teraz robiliście przez stronę ryana a nie przez infolinie?
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 04 Lut 2015 16:34 

niebieski
Dzwoniłem do banku i miła pani powiedziała, że mam racje. Sprawdzała, pytała innych i stwierdziła że jeżeli bookuje w okresie kiedy można używać bonów to należy się zniżka dla dwóch pasażerów - dwie zniżki na jednej rezerwacji. Według niej problem tkwi w sprawdzaniu kodu na stronce Ryanair - trzeba zadzwonić i zrobić rezerwację telefonicznie - wtedy powinno być w porządku, a jak nie to reklamować kod bo wg pani konsultant z BPH zniżka należy się na każdego z dwóch pasażerów o ile jeden z nich do właściciel kodu.

Więc kto dzwoni pierwszy??? 8-)

Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 04 Lut 2015 16:38 

Póki co tu chyba nie było osoby na tym forum, która rezerwowała przez infolnię Ryanair (zapewne ze względu na koszty), a i twój telefon okocim23 nic nie wniósł bo przyznałeś się do czegoś czego według Ryanair robić nie można, to jeszcze i tak cię odesłano na infolinię Ryanair by wykonać rezerwację zgodnie z warunkami vouchera nic przy okazji wiążąco nie wyjaśniając
 PM off  

#317 PostWysłany: 04 Lut 2015 16:47 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Voucher powitalny to szczególny rodzaj vouchera, jak dla mnie wiążące będzie jak ktoś napisze ile mu maksymalnie odjęło przy voucherze na 1 bilet za obrót 3500 zł.
Póki co bazujemy na tym, że 1 voucher na 2 bilety obniża maksymalnie kwotę o 734 zł (sporo chciało rezerwować bilety w taryfie Business Plus zapewne), reklamacja też póki nikt do nich nie zadzwoni z rezerwacją nic nie da, gdyż sprawdzanie online w ich świetle jest niezgodne z warunkami vouchera

A według mnie mój telefon do BPH wniósł wiele bo ty twierdziłeś że bon na dwa bilety obniża maksymalnie o 734 zł, a wychodzi na to że obniża 2 razy po 734 zł (jak myślałem) tylko trzeba zadzwonić na infolinię Ryanair'a.

Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 04 Lut 2015 16:57 

życzę ci by tak było, ale najpierw zadzwoń i się przekonaj bo jak dla mnie nie ma niestety na to szans (voucher ma zapisany czas obowiązywania tj. max. 8 miesięcy od przyznania rezerwacja i lot, jak również ma przypisaną maksymalną sumę odliczenia być może taką jak piszesz, ale zadzwoń i zapytaj tam gdzie trzeba zgodnie z warunkami vouchera, bo póki co spekulujesz niestety)
 PM off  

#319 PostWysłany: 04 Lut 2015 16:58 
Awatar użytkownika

srebrny
może tak być.

to kto pierwszy przeboleje te kilkadziesiąt złotych na infolinii żeby zarezerwować z podwójną zniżką? :)

inna sprawa że próbując rezerwować bilety za jakieś 400zł na dwie osoby RT odjęło z vouchera ok 250 czyli więcej niż wychodziło by zniżki na bilet dla jednej osoby...

obstawiam że system internetowy pozwala na odjęcie max 734zł na voucher (i tyle było też z powitalnego na jedną osobę (tak? - ja jeszcze nie wykorzystałem i nie jestem pewny)), a dzwoniąc na infolinię mają jakieś obejście na to i dają 2 bilety gratis w dowolnej kwocie.
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 04 Lut 2015 17:01 

niebieski
Nie znam co prawda zbyt dobrze włoskiego, ale regulamin włoskiego odpowiednika tej karty mówi, że wartość kuponu to 80 Euro na osobę. A więc mniej więcej tyle co u nas (734/2 = 367 zł na osobę).
https://www.cartaryanair.it/docs/Regolamento.pdf

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Proximic [Bot] oraz 14 gości