Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 10 Gru 2014 23:04 

teoretycznie tak, system pozwala na wpisanie do 4 voucherów
 PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#222 PostWysłany: 10 Gru 2014 23:19 
Awatar użytkownika

Loty: 199
Kilometry: 285 031
Anonymous napisał(a):
teoretycznie tak, system pozwala na wpisanie do 4 voucherów

Ale ktoś pisał, że powitalny jest przypisany tylko do właściciela vouchera?

Image
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 10 Gru 2014 23:22 

to myślałem, że jest dla ciebie wiadome: by wykorzystać voucher jego właściciel musi być na rezerwacji
 PM off  

#224 PostWysłany: 10 Gru 2014 23:28 
Awatar użytkownika

Loty: 199
Kilometry: 285 031
Staram się te wszystkie wpisy, poskładać w jedna całość.
Czyli na rezerwacji z powitalnym muszą figurować jego właściciele.

A z tym drugim? Zrobiłem obrót karta powyżej 6500zł.
Czy bardziej opłaca sie robić rezerwacje osobno 2os. one way, i dalej powrotny też osobno Czy od razu 2os. RT?

Image
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 10 Gru 2014 23:36 

po raz nty:
- powitalny voucher na 1 bilet jest za obrót bezgotówkowy w wysokości 700 zł, suma ta nie jest odejmowana i nie pomniejsza obrotu 3500 lub 6500 zł w ciągu półrocza
- po każdym półroczu 1.01-30.06, 01.07-31.12 za obrót bezgotówkowy 3500 zł otrzymasz voucher na 1 bilet, za obrót 6500 zł otrzymasz voucher na 2 bilety
- by wykorzystać voucher, max 4 vouchery podczas rezerwacji jego właściciele muszą być jako pasażerowie na tej rezerwacji i system to rozpoznaje (gdy nie ma tej osoby wyskakuje komunikat w stylu: "Maria Kowalska na którą wystawiono voucher, nie jest pasażerką w wymienionej rezerwacji"
- vouchery przez internet nie jest łatwo wykorzystać, bardzo często bez wyczyszczenia ciasteczek wyskakuje komunikat, że jest on/one już wykorzystane
- posprawdzaj, zobacz co ci się bardziej opłaci, bo sumy odliczeń z vouchera są różne (sumy opłat lotniskowych, manipulacyjnych itp są różne a obecnie w Ryanair nie można ich sprawdzić jakie finalnie one są, a tych opłat voucher/y nie odliczą)
 PM off  

#226 PostWysłany: 13 Gru 2014 15:47 

Nie płaciłem jeszcze nigdy opłaty rocznej (85 zł), ale zdarzyło mi się teraz,
że moja karta została skradziona i poprosiłem bank o wyrobienie nowej,
co kosztuje 65 zł.
Taka kwota została pobrana przez bank 17. listopada z rachunku karty (nie mam ROR w BPH).
Teraz miałem zestawienie transakcji 11. grudnia i okazało się, że są tam jakieś bzdurne odsetki 0,14 PLN.
Oczywiście wszystko zawsze spłacam w terminie, nie robię przelewów z rachunku karty ani nie wybieram nią gotówki,
w związku z czym nigdy odsetek nie płaciłem.
Czy Wy też tak macie, że np. za opłatę roczną 85 zł naliczane są odsetki już przed terminem spłaty?
Czyli że nie ma okresu bezodsetkowego na opłaty (są one traktowane jak transakcje gotówkowe)?
Dla mnie to nie fair ze strony banku, że pobierają za to odsetki, bo nie można się przed nimi ustrzec.
Jeśli nawet wiem, że mają mi pobrać opłatę 85 zł w najbliższych dniach, to jeśli przeleję ją przed pobraniem,
to pójdzie na poczet spłaty bieżącego zadłużenia.
A jeśli spłacę o dzień za późno, to odsetki już będą (nie wiadomo ile).
Trzeba by tak trafić, żeby spłacić w dniu, kiedy pobierają opłatę, po jej pobraniu.
Małe szanse na taki strzał.
Jeśli się mylę, poprawcie.
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 13 Gru 2014 15:56 

Dzięki twojemu postowi właśnie sobie uświadomiłem, że w listopadzie minął rok odkąd posiadam w/w kartę: póki co nie ściągnęli mi opłaty rocznej (ten okres rozliczeniowy mija mi dzisiaj tj. 13.12.2014r. o 23:59), żadnych odsetek mi nie naliczyło, też nie mam konta u nich ani innego produktu poza w/w kartą.
Najlepiej będzie zadzwonić lub napisać e-maila i sprawę wyjaśnić.
 PM off  

#228 PostWysłany: 13 Gru 2014 22:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Czyli opłatę roczną trzeba wpłacić bez wezwania w ostatnim rocznym zestawieniu? czy będą pisać na ostatnim zestawieniu, że trzeba wpłacić dodatkowo opłatę roczną?
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 13 Gru 2014 22:35 

trochę zagmatwanie piszesz: jak dla mnie sami sobie ściągną i tak też na infolinii BPH rok temu mi przekazano, dlatego cierpliwie czekam i sam się nie upominam, a nuż zapomną ;)

ps. z datą 14.12. zaksięgowano opłatę roczną 85 zł
Kod:
014-12-13    2014-12-13    Prowizja za odnowienie limitu kredytu    Roczna opł. za udostęp. i obsługę karty    85.00
 PM off  

#230 PostWysłany: 14 Gru 2014 15:28 

niebieski
Czy ktoś uzyskał zwolnienie z opłaty rocznej za użytkowanie tej karty? Przy jakim obrocie rocznym?

#231 PostWysłany: 14 Gru 2014 15:34 

ireqch napisał(a):
mni udało się uzyskać zwolnienie z opłaty całorocznej za korzystanie z karty. Pisałem wniosek/podanie do centrali w Gdyni. Być może zaważył mój staż (ponad 10- letni) jako klienta i moja historia wpływów i wypłat. To tyle.

visa-ryanair-bph-realizacja-wymiana-pkt-na-bilety,181,8463?start=160

Jedyny znany mi przypadek zwolnienia z opłaty rocznej, sam nie wnioskowałem
 PM off  

#232 PostWysłany: 15 Gru 2014 11:26 

Odwołuję alarm. Jest odpowiedź z banku:
"(...) uprzejmie informuję, że w związku zaistniałą sytuacją, Bank podjął decyzję o anulowaniu naliczonych odsetek umownych
w dniu 11.12.2014 r.w wysokości 0,14 zł.
Korekta widoczna będzie w najbliższym zestawieniu transakcji, które zostanie przygotowane w dniu 11.01.2015 r."
"Za zaistniałą sytuację, proszę przyjąć przeprosiny."
Zatem nie naliczają odsetek od opłat, tylko coś się im popieprzyło jednorazowo.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Karta Ryanair BPH
#233 PostWysłany: 18 Gru 2014 13:39 

niebieski
Postanawiam odświeżyć temat. Podzielcie się doświadczeniami z użycia tej karty.
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 19 Gru 2014 09:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Mam nadziabane ponad 7700 punktów, sprawdzam dzisiaj wyciąg i jest faktycznie info o tych punktach, ale nie ma żadnej informacji, że dostałem bon.
Na poprzednim wyciągu dostałem informacje typu: "Gratulacje! Zakwalifikowałes sie na 1 lot . Aby uzyskac kolejna nagrode w ofercie „Bonusowe bilety dodatkowe” w biezacym
półroczu zrób zakupy na kwote (w zł): 2 loty - ....

Macie albo mieliście podobnie ?
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 19 Gru 2014 09:39 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
Na ostatnim wyciągu tam gdzie powinna być informacja o voucherach też mam puste pole. Ze dwie osoby też już wcześniej o tym pisały. Infolinia BPH stwierdziła "System Error" ;)
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 19 Gru 2014 09:41 

Tak, na drugim kolejnym wyciagu mimo wykonania już zakupów za powyżej 6500 zł brak na końcu wyciągu owej regułki 'gratuluję.....', ale to nic nie znaczy bo program póki co trwa dalej (pamiętać by wykonać zakupów w półroczu za góra 9500 zł bo tylko do 3000 zł przechodzi na nowe półrocze)
 PM off  

#237 PostWysłany: 19 Gru 2014 09:50 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzięki za odpowiedź
Żeby tylko errora nie zmajstrowali przy wydawaniu bonu ;)

Przy okazji info o kursach, hmm
24.11.2014 - 1 EUR - 4,33 PLN
13.12.2014 - 1 EUR - 4,31 PLN
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 19 Gru 2014 15:38 
Awatar użytkownika

Loty: 284
Kilometry: 456 536
niebieski
Ja to zrozumiałem w ten sposób ze te bilety za obrót pow. 6500zł zostaną przyznane wraz z ostatnim wyciągiem w roku, dlatego nawet się nie zainteresowałem tym ze to pole jest puste, ważne że są naliczone "punkty" , może ktoś ma porównanie z poprzednim półroczem?

#239 PostWysłany: 19 Gru 2014 15:53 

szczotek99 napisał(a):
Ja to zrozumiałem w ten sposób ze te bilety za obrót pow. 6500zł zostaną przyznane wraz z ostatnim wyciągiem w roku, dlatego nawet się nie zainteresowałem tym ze to pole jest puste, ważne że są naliczone "punkty" , może ktoś ma porównanie z poprzednim półroczem?

na końcu wyciągu każdorazowo powinny być tego typu komunikaty:
Kod:
Ważne informacje
Gratulacje! Zakwalifikowałeś się na 1 lot . Aby uzyskać kolejną nagrodę w ofercie „Bonusowe bilety dodatkowe” w bieżącym półroczu zrób zakupy na kwotę (w zł): 2 loty - 2061

Kod:
Gratulujemy ! Otrzymujecie Państwo nagrodę w ofercie „Bonusowe bilety dodatkowe”. Szczegóły będą przesłane do Państwa przez
Ryanair drogą e-mailową na ostatni wskazany przez Państwa adres.
 PM off  

#240 PostWysłany: 21 Gru 2014 02:06 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
Mam pytanie: dostaje voucher powitalny. Rezerwuje wspólnie ze swoją towarzyszka bilety. Na końcu wklepuje kod vouchera i obniża mi cenę tylko mojego biletu. Zgadza się? Czy może powinienem zrobić osobne rezerwacje żeby wszystko przeszło jak należy?

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Aron oraz 22 gości