Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 11 Wrz 2014 22:43 

Tomek Zien napisał(a):
EDIT: Dla terminów ponad 8 miesięcy wywala kod zużyty i tego póki co nie przeskoczyłem.

a może dla terminów ponad 8 miesięcy wywala bo vouchery trzeba wykorzystać w terminie do 6 miesięcy? a te dwa miesiące dają zapasu ze względu na to że może pulę voucher'ów tworzą raz na dwa miesiące i dopiero rozsyłają z tej puli. Ale to tylko takie moje gdybanie... :)
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
#102 PostWysłany: 11 Wrz 2014 22:46 

Nie masz racji, voucher zawsze jest ważny do 8-miesięcy od daty otrzymania

Kod:
Bon ważny jest przez 8 miesięcy od daty jego wystawienia (szczegóły w regulaminie Bonusowe podróże; opłaty lotniskowe, podatki i dodatkowe koszty ponosi Użytkownik Programu).
 PM off  

#103 PostWysłany: 11 Wrz 2014 22:54 

a to zwracam honor :)
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 12 Wrz 2014 08:43 

Anonymous napisał(a):
Było już tu pisane, że pomaga wyczyszczenie historii ciasteczek, ponowne uruchomienie komputera i wyszukiwanie za pomocą przeglądarki Internet Explorer. (tak przynajmniej ja sprawdzam swoje vouchery ryanair)

Też do tej pory tak robiłem, teraz już nie działają mi już na żadnym komputerze, nawet na czystej wirtualnej maszynie próbowałem i ten sam efekt.
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 12 Wrz 2014 08:50 

Tomek Zien napisał(a):
Firefox 32 na Win7 64bit. Bez żadnych trybów prywatnych itp. Po 2-3 sprawdzeniach wywala, że kod zużyty. Wchodzę w menu (3 poziome paski), opcje, prywatność, wyświetl ciasteczka. W szukaj wpisuję "ryanair" i je zjadam hurtem. Potem nowe szukanie na stronie francy po ponownym zalogowaniu i znów mogę dokonać 2-3 sprawdzeń.
EDIT: Dla terminów ponad 8 miesięcy wywala kod zużyty i tego póki co nie przeskoczyłem.

Schwung, może napisz pw, by sprawdził czy jego kod odlicza i ile na szukanych przez ciebie trasach?
 PM off  

#106 PostWysłany: 12 Wrz 2014 21:27 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
Po kolejnym dniu prób mogę stwierdzić, że bożonarodzeniowy okres wyłączony kończy się 6 stycznia a nie 10 jak w regulaminie. Za to vouchery działają na "biznes klasę" ;)
Image
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 12 Wrz 2014 22:44 

a początek okresu bożonarodzeniowego rozpoczyna się zgodnie z regulaminem 15 grudnia czy może parę dni później voucher przejdzie?
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 13 Wrz 2014 06:29 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
Na razie ustaliłem, że 16 grudnia voucher jeszcze działa a 18 już nie.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 13 Wrz 2014 08:52 

schwung napisał(a):
Nie wiem czy to tylko moja przypadłość, ale już nie mogę użyć vouchera poprzez stronę...

Udało Ci się coś zrobić żeby voucher działał znowu na stronce czy tylko infolinia pozostaje?
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 15 Wrz 2014 11:39 

Witam, jeseten nowym forumowiczem , często latam ryanairem i nie wiedziałem że jakiś bank ma kartę partnerską ryanaira.

Zastanawiam się nad zmianą dotychczasowej karty kredytowej na bph .
Czy udzielilibyście mi krótkich odpowiedzi na moje pewnie głupie pytania?
1) W regulaminie napisane jest ze okresy zbierania punktów podzielone są na półrocza- więc jakbym teraz założył kartę to jakie będą te moje okresy zbierania punktów?
2)czy są jakieś konkretne wysokości zniżek procentowo czy kwotowo na te bilety które są free?

Z góry dziękuję za odpowiedź !
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 15 Wrz 2014 11:49 

srebrny
alan1 napisał(a):
Witam, jeseten nowym forumowiczem , często latam ryanairem i nie wiedziałem że jakiś bank ma kartę partnerską ryanaira.

Zastanawiam się nad zmianą dotychczasowej karty kredytowej na bph .
Czy udzielilibyście mi krótkich odpowiedzi na moje pewnie głupie pytania?
1) W regulaminie napisane jest ze okresy zbierania punktów podzielone są na półrocza- więc jakbym teraz założył kartę to jakie będą te moje okresy zbierania punktów?
2)czy są jakieś konkretne wysokości zniżek procentowo czy kwotowo na te bilety które są free?

Z góry dziękuję za odpowiedź !

Okres do zbierania punktów jest taki sam dla wszystkich do 31 grudnia i 30 czerwca. Jest to pewne utrudnienie jeśli chce się 2 bilety (6500 pkt), za 3500 pkt jest jeden, a okres już biegnie bo masz mniej czasu na ich uzbieranie. Bilety nie są za free trzeba zapłacić za podatki czyli z reguły 33 zł osoba w jedną stronę. Z badań forumowiczów wynika, iż maksymalna zniżka to 734 zł na bilet RT.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 15 Wrz 2014 11:53 

Dziękuję, więc w tym przypadku gdybym otrzymał kartę to miałbym czas do końca grudnia na zbieranie punktów ... bardzo krótki okres:(
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 15 Wrz 2014 12:13 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
procedura jest blyskawiczna
w ciagu kilku dni przyjezdza kurier inpostu
uzupelniasz dokumenty i niebawem przesylaja karte
3 pelne miesiace masz by napstykac 3500 PLN
i duzo i malo
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 15 Wrz 2014 12:13 

srebrny
alan1 napisał(a):
Dziękuję, więc w tym przypadku gdybym otrzymał kartę to miałbym czas do końca grudnia na zbieranie punktów ... bardzo krótki okres:(

Wystąp o kartę w połowie grudnia i będziesz miał kartę akurat na początek okresu rozliczeniowego.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 15 Wrz 2014 12:21 

Wystąp teraz, każde zakupy bezgotówkowe w półroczu powyżej 3500 zł nie przepadają i generują bilet powitalny oraz 1 lub 2 bilety za wykonane zakupy w półroczu (tak naprawdę nikt tego nie wie czy i jak długo tak karta będzie istniała)
Ja założyłem i otrzymałem fizycznie w połowie listopada i do końca grudnia wyrobiłem owe 6500 zł zakupów bezgotówkowych, pomocna oczywiście była żabka z przelewami za czynsz, prąd itp, itd

http://www.ryanairkarta.pl/pdf/Ryanair_Regulamin.pdf
 PM off  

#116 PostWysłany: 15 Wrz 2014 12:29 

Bardzo dziękuję za odpowiedzi chciałem założyć kartę online lub przez oddział ale powiedziano mi że jedynym wyjściem jest wysłanie listu z formularzami heheh ( w tych czasach?) więc wyślę ten list bo co zrobić i zacznę zbierać:)
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 15 Wrz 2014 15:39 

niebieski
alan1 napisał(a):

Ja dostałem kartę w kwietniu i koniecznie chciałem wypracować 6500zł transakcji do 30 czerwca, by dostać 2 bilety. Brakowało mi jakieś 1400zł. Problem rozwiązałem wykupując bony na produkty, na które w niedługim czasie będę musiał i tak wydać kasę czyli na paliwo i żywność. Kupiłem kartą Ryanair 2 karty paliwowe na BP na łączną kwotę 1000zł, a pozostałe 400zl wydałem na bony zakupowe w Kauflandzie :) By nie robić kryptoreklamy dodam, że takie bony można wykupić na stacjach i marketach innych marek:)

Image
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 15 Wrz 2014 15:44 

srebrny
tomczas napisał(a):
alan1 napisał(a):

Ja dostałem kartę w kwietniu i koniecznie chciałem wypracować 6500zł transakcji do 30 czerwca, by dostać 2 bilety. Brakowało mi jakieś 1400zł. Problem rozwiązałem wykupując bony na produkty, na które w niedługim czasie będę musiał i tak wydać kasę czyli na paliwo i żywność. Kupiłem kartą Ryanair 2 karty paliwowe na BP na łączną kwotę 1000zł, a pozostałe 400zl wydałem na bony zakupowe w Kauflandzie :) By nie robić kryptoreklamy dodam, że takie bony można wykupić na stacjach i marketach innych marek:)

Bony to rzeczywiście dobry pomysł i bez prowizji i opłat w określonym terminie.
 Profil Relacje PM off
tomczas lubi ten post.

#119 PostWysłany: 15 Wrz 2014 16:50 

niebieski
^^ Jedynie trzeba uważać na datę ekspiracji bonów ponieważ, gdy nie będziemy wstanie wydać np. kilka tysi ulokowanych w tych instrumentach płatniczych w określonym czasie czasie to możemy nieźle wtopić. Np. w kaufladzie bony nie tracą ważności, ale karty paliwowe BP są ważne 12 miesięcy.

Image
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 16 Wrz 2014 12:43 

Loty: 90
Kilometry: 112 253
niebieski
Ile trzeba mieć obrotów w 1 półroczu zeby dostać bilet
- powitalny 700
- za przekroczenie 3500

3500 czy 4200 (700+3500)
?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 38 gości