Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 20 Lis 2014 14:39 

Loty: 212
Kilometry: 299 164
niebieski
Dzięki za odpowiedź.
Za wszelką cenę nie chcę mieć kolejnej karty. Ogólnie chodzi mi o to, że coś muszę zrobić z Citi Lot. Mogę ją po prostu zamknąć, ale może łatwo przeniosą mi ją do BPH.
Więc jeżeli nikt karty nie przenosił do tego banku, zadzwonię i się sam dopytam :)

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#202 PostWysłany: 20 Lis 2014 14:43 

Bo też chyba nie ma takiej możliwości (zapytaj tak jak napisałeś u źródła), A i powtórzę, że ty ją chcesz nie znaczy że zostanie Ci ona przyznana, każdy wniosek jest rozpatrywany indywidualnie (wiem, bo mam ja i żona)
 PM off  

#203 PostWysłany: 20 Lis 2014 14:51 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Bo też chyba nie ma takiej możliwości (zapytaj tak jak napisałeś u źródła), A i powtórzę, że ty ją chcesz nie znaczy że zostanie Ci ona przyznana, każdy wniosek jest rozpatrywany indywidualnie (wiem, bo mam ja i żona)

To, że może ona nie zostać mi przyznana, jest dla mnie jak najbardziej zrozumiałe. Tak jak pisałem wcześniej, nie muszę jej mieć za wszelką cenę :D

#204 PostWysłany: 20 Lis 2014 15:18 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Nie przeniosą Ci karty. Ja próbowałem zamienić posiadaną kredytówkę w BPH na BPH Ryanair a i tak kazali wyrobić kartę od nowa.
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 20 Lis 2014 15:34 

niebieski
vincenz napisał(a):
Nie przeniosą Ci karty. Ja próbowałem zamienić posiadaną kredytówkę w BPH na BPH Ryanair a i tak kazali wyrobić kartę od nowa.

Dziękuje za odpowiedź.
Twój przypadek jest trochę inny. Nie wiem jaka jest polityka BPH, ale często jest tak, że ja jako nowy klient, mogę mieć bardzo ułatwianą drogę ku temu, aby stać się ich nowym klientem 8-)
Choć równie dobrze możesz mieć jak najbardziej rację.
Pozdrawiam.

#206 PostWysłany: 20 Lis 2014 15:38 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
W przypadku tej karty nie ma opcji przeniesienia limitu. Składasz wniosek i czekasz.
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 20 Lis 2014 18:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
(cały czas w pamięci mam zasady karty kredytowej BPH Ryanair, gdzie każdy grosz jest naliczany i nie ma granicy minimalnej kwoty zakupu bezgotówkowego 5 zł)

No nie wiem... mi się wydaje, że zlicza tylko pełne złotówki
Image

Trzeba zebrać 6500/3500pkt a punkt jest za jedną złotówkę.
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 20 Lis 2014 18:46 

Tomek Zien napisał(a):
Anonymous napisał(a):
(cały czas w pamięci mam zasady karty kredytowej BPH Ryanair, gdzie każdy grosz jest naliczany i nie ma granicy minimalnej kwoty zakupu bezgotówkowego 5 zł)

No nie wiem... mi się wydaje, że zlicza tylko pełne złotówki
Image

Trzeba zebrać 6500/3500pkt a punkt jest za jedną złotówkę.

Widzę nie po raz pierwszy zresztą, że jasno chcąc wyjaśnić zasady, by dla wszystkich nawet tych dopiero co wnioskują o kartę i nie znają zasad programów lojalnościowych było to jasno wyjaśnione, jest mi to często wypominane, ale niech tak będzie (mimo, że nie na temat, faktycznie nie nalicza każdy grosz, a każdą wydaną pełną zł, po prostu nie płacę tak małych transakcji bezgotówkowych kk BPH Ryanair, tą zresztą również)
 PM off  

#209 PostWysłany: 20 Lis 2014 18:53 
Awatar użytkownika

niebieski
W żadnym razie nie było moją intencją cokolwiek Ci wypominać. Twoja pomoc w tematach kart Wizz i Ryanair jest ogromna. Też do ostatniego wyciągu byłem przekonany, że jak zrobię obrót np. 1546,40zł to mam naliczone 1546 punktów a jak się przyjrzałem to się okazało, że transakcje się nie sumują tylko liczy każdą oddzielnie analogicznie jak w Wizz. I tylko chciałem na to zwrócić uwagę, żeby się potem przykro nie zdziwić, że wydam kartą w pół roku np. 6501zł a naliczą np 6488 pkt.

Pzdr.
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 26 Lis 2014 19:32 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
niebieski
1. Czy w kk VISA Ryanair BPH można samemu ustalać limity kwotowe lub ilościowe transakcji (np. dziennie/miesięcznie)? Jeśli tak, czy to jest dostępne online czy u konsultanta?
2. Czy dalej obowiązuje limit 550 zł dziennie na transakcje?
3. Czy można wyłączyć transakcje zbliżeniowe w cywilizowany sposób?

Z góry dzięki za odpowiedź.

#211 PostWysłany: 26 Lis 2014 19:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:

Nie

Cytuj:

Z tego co widzę moja karta nie jest zbliżeniowa
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 26 Lis 2014 19:43 

kow napisał(a):
1. Czy w kk VISA Ryanair BPH można samemu ustalać limity kwotowe lub ilościowe transakcji (np. dziennie/miesięcznie)? Jeśli tak, czy to jest dostępne online czy u konsultanta?

Z automatu limity:

Przyznany limit do karty

W tym limit wypłat gotówki

Limit dostępny

W tym limit wypłat gotówki

Dzienny limit wypłat gotówkowych na karcie głównej

z automatu to maksymalny przydzielony limit zadłużenia, zmiana przez infolinię i w oddziale

kow napisał(a):

ta karta nie m w ogóle funkcji transakcji zbliżeniowych, wszystkie nawet najdrobniejsze transakcje trzeba zatwierdzać pin kodem
 PM off  

#213 PostWysłany: 26 Lis 2014 20:49 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
niebieski
A jak jest z 3D Secure?

#214 PostWysłany: 26 Lis 2014 20:52 

kow napisał(a):
A jak jest z 3D Secure?

Nie posiada
 PM off  

#215 PostWysłany: 27 Lis 2014 18:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
zaś u mnie pomimo łącznego obrotu za ponad 6700 zł nie pisze nic ale może to tylko jakiś błąd)

U mnie to samo - na poprzednim wyciągu podano, że zdobyty 1 bilet i brakuje x pkt do 2 biletu.
Teraz dostaję następny wyciąg - zrobiłem obrót dla 2 biletów i nie ma żadnego komunikatu o otrzymanych biletach
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 02 Gru 2014 17:56 

niebieski
Dostałem bon "powitalny", mimo iż na wyciągu nic nie pisali.

#217 PostWysłany: 03 Gru 2014 21:09 

Kolega dzis probował zarezerwowac lot,gdzie powrot przypadał na 5 dni przed Wielkanocą.Cena powrotnego biletu wynoszaca niespełna 700 pln została zmniejszona tylko o 240 pln.Należy przez to rozumiec,ze voucher obniza tyko cene lotu w jedna strone czy tez chodzi o niebezpieczną bliskość terminu zastrzeżonego?
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 03 Gru 2014 21:26 
Awatar użytkownika

niebieski
bazując na regulaminie można wywnioskować, że obniżka tak mało przez okres świąteczny (w regulaminie nie ma podanych dat dla świąt wielkanocnych bo to zmienne święto) - okres Bożonarodzeniowy obejmuje prawie 3 tygodnie
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 03 Gru 2014 21:27 

swiety73 napisał(a):
Kolega dzis probował zarezerwowac lot,gdzie powrot przypadał na 5 dni przed Wielkanocą.Cena powrotnego biletu wynoszaca niespełna 700 pln została zmniejszona tylko o 240 pln.Należy przez to rozumiec,ze voucher obniza tyko cene lotu w jedna strone czy tez chodzi o niebezpieczną bliskość terminu zastrzeżonego?

to też, choć regulamin oferty nie mówi nic jaką maksymalnie kwotę voucher może czy też ma odliczyć (ale też jest jasno zastrzeżone, że rezerwacja z użyciem vouchera ma być wykonana przez infolinię, możliwość rezerwacji online to nieoficjalna opcja)

http://www.ryanairkarta.pl/pdf/Ryanair_Regulamin.pdf
 PM off  

#220 PostWysłany: 10 Gru 2014 22:57 
Awatar użytkownika

Loty: 199
Kilometry: 285 031
Czy przejdzie opcja na wpisanie dwóch voucherów powitalnych dla lotu 2os.RT?

Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości