Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 04 Lut 2015 17:04 

Myślę, że przez telefon będzie podobnie, choć też bym chciał by było inaczej (jeszcze kilka takich telefonów, czy innych reklamacji i bardzo prawdopodobne, że system rezerwacji online uszczelnią, bo każdorazowo z voucherem zamieszczają warunki jego wykorzystania)
 PM off  

Wczasy na Teneryfie: 7 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2445 PLN. Wylot z Krakowa Wczasy na Teneryfie: 7 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2445 PLN. Wylot z Krakowa
Wczasy w Tunezji: 7 dni na Dżerbie w 4* hotelu z all inclusive od 2479 PLN. Wyloty z Katowic i Warszawy Wczasy w Tunezji: 7 dni na Dżerbie w 4* hotelu z all inclusive od 2479 PLN. Wyloty z Katowic i Warszawy
#322 PostWysłany: 04 Lut 2015 17:05 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Gleba3 napisał(a):
Nie znam co prawda zbyt dobrze włoskiego, ale regulamin włoskiego odpowiednika tej karty mówi, że wartość kuponu to 80 Euro na osobę. A więc mniej więcej tyle co u nas (734/2 = 367 zł na osobę).
https://www.cartaryanair.it/docs/Regolamento.pdf
tadaaam: https://translate.google.com/translate? ... amento.pdf
Anonymous napisał(a):
Myślę, że przez telefon będzie podobnie, choć też bym chciał by było inaczej (jeszcze kilka takich telefonów, czy innych reklamacji i bardzo prawdopodobne, że system rezerwacji online uszczelnią, bo każdorazowo z voucherem zamieszczają warunki jego wykorzystania)
Tylko jak ktoś dzwoni to ani słowa że próbował online - pytanie jaka maksymalna zniżka i tyle. Bo jak nam zamkną online to będzie słabiej...
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 04 Lut 2015 17:31 

niebieski
Eee, nie zamkną. W tymże włoskim regulaminie jest napisane, żeby vouchery realizować przez stronę internetową Ryanair...

Podsumowując:
- w cywilizowanym świecie regulamin jest dużo bardziej precyzyjny (określenie wartości vouchera na 80 Euro)
- nakazuje się tam rezerwację przez internet

P.S. Niestety to u nas nie działa:
- mają we Włoszech podwójny voucher za każde wydane 2000 Euro (do 6 podwójnych voucherów na pół roku)

Ostatnio edytowany przez Gleba3, 04 Lut 2015 17:43, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 04 Lut 2015 17:40 
Awatar użytkownika

niebieski
ale w czym problem jest?
zrobiłeś obrót 3500zł - masz maks. zniżkę 734 zł ale dotyczy 1 osoby
zrobiłeś obrót 6500 zł - masz maks. zniżkę 734 ale dotyczy 2 osób
Kwota zniżki się nie zmienia - przy wyższym obrocie możesz jedynie objąć zniżką bilety dla drugiej osoby, ale w ramach tej samej puli zniżki czyli 734 zł

Dlatego najlepszym rozwiązaniem są po 1 kk dla każdej z 2 osób - każda robi po 3500zł obrotu i wychodzi się na tym lepiej niż robić obrót 6500zł na 1 karcie
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 04 Lut 2015 17:54 

lukas63 napisał(a):
zrobiłeś obrót 3500zł - masz maks. zniżkę 734 zł ale dotyczy 1 osoby

Niech to ktoś w tym wariancie potwierdzi, bo ten wariant jest tylko przy voucherze powitalnym.

Ponadto emocje przy tych cenach biletów Ryanair biorą się z faktu, że większość już widziała rezerwowane bilety w taryfie Business Plus (w tej taryfie po sprawdzeniu mamy podczas rezerwacji wszystkie plusy poza możliwością darmowej zmiany daty lotu, bo rezerwacji z voucherem zmienić się nie da, tak samo jak wyjść poza owe 8 miesięcy od otrzymania oraz terminy zastrzeżone np. wakacji)
 PM off  

#326 PostWysłany: 04 Lut 2015 18:12 
Awatar użytkownika

Loty: 552
Kilometry: 671 330
niebieski
W ubiegłym roku przez stronę Ryanaira kupiłem voucherem bilet na lipiec, kod wszedł bez problemów

#327 PostWysłany: 04 Lut 2015 18:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Zbyt pięknie byłoby, gdyby z obrotem 6500 zł na poł roku dostawać voucher o wartości 2 x 734 = 1468 zł co przy rocznym obrocie ponad 13000zł w sumie dałoby prawie 3 tyś zł zniżki - nie te czasy przy takich opłatach interchange
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 04 Lut 2015 18:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak się jakoś zasugerowałem nie przeczytawszy tematu dokładnie :)

Ale i tak 734 za 6500 to jest jakieś 11% zwrotu. Za samo opłacanie mieszkania mam bilet dla dwóch osób gratis dwa razy do roku - nie ma co narzekać :)

Teraz niech ktoś kto zrobił obrót 3500 powie ile mu odejmuje bo to jest najlepsza zagadka.
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 04 Lut 2015 18:30 
Awatar użytkownika

Loty: 156
Kilometry: 186 401
niebieski
Myślę, że zniżka przez infolinię będzie taka sama jak online, było by za pięknie :). U mnie voucher powitalny odjął kwotę 734 zł (pół roku temu). Bon dla dwóch osób odjął również kwotę 734 zł.

zbyhu napisał(a):
Teraz niech ktoś kto zrobił obrót 3500 powie ile mu odejmuje bo to jest najlepsza zagadka.

też mnie to ciekawi
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 04 Lut 2015 20:09 

niebieski
Anonymous napisał(a):

Niestety miałeś rację - sprawdziłem nie dzwoniąc a korzystając z czatu ;)

Oto co napisali mi konsultanci - prowadziłem dwa czaty z różnymi konsultantami.

The voucher can be applied for one booking only which means that if you book 2 people under 1 booking, then the discount is going to be for both of you.
One voucher can be applied for one booking only.

i drugi ;) bardziej skrupulatny ;)

I apologize for the wait. Thank you for your patience.
It is 734 PLN.
This is the total amount you can use up.
You can use it to make a booking for several passngers as long as the lead passenger is the voucher holder.

i na pytanie czy zniżka na ten voucher dla mnie i mojej córki wyniesie 734 zł czy dwa razy tyle odpowiedział:

Altogether 734 :o :o :o

to tyle sagi pod tytułem ile wyniesie zniżka :( :( :( :( :( :(

https://www.youtube.com/watch?v=cNfBn4Fn1Hw
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#331 PostWysłany: 04 Lut 2015 21:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzięki. Czyli lepiej wyrobić dwie karty i wydawać 2x3500zł niż 1x6500...
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 04 Lut 2015 21:58 

niebieski
I tak i nie. Jeśli za każdym razem jedziesz z inną dziewczyną, to lepszy jest układ 1x6500, bo wtedy ta druga osoba może być dowolna a i tak dostaje zniżkę. A w cenie 400 zł/osobę można polecieć w naprawdę wiele miejsc.

#333 PostWysłany: 04 Lut 2015 22:22 

niebieski
uszlo troche powietrze z balona :)

na plus - udalo sie jednemu forumowiczowi zarezerwowac bilet na lipiec
wiec moze i uda sie zarezerwowac na osobe ktora nie jest wlascicielem vouchera
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 04 Lut 2015 23:36 

A ja cały wieczór walczę o to, by Ryanair zaakceptował mój numer bonu - i nic. Kasowanie wszelkich ciasteczek, historii, logowanie się do systemu Ryanaira, wyłączanie komputera nic nie pomagają... Cały czas wyskakuje komunikat, że bon został już zrealizowany - a ja go przecież dostałam dzisiaj i nie skorzystałam z niego w ogóle.
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 04 Lut 2015 23:38 

a jaki termin? (czy nie wyszedłeś z terminem poza 8-miesięcy od dzisiaj, wakacje, święta itp itd)
 PM off  

#336 PostWysłany: 05 Lut 2015 07:09 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
To ja podsumuję moje wczorajsze próby z kodem ;)
1. Kilkanaście prób na terminy wakacyjne - za każdym razem komunikat "kod został już zrealizowany" czyli jednym słowem doopa....
2. Voucher działał za każdym razem (kilkanaście prób na różnych kierunkach) przy wprowadzeniu danych pasażerów 1. aa aaa, 2 bb bbb. Nie wiem czy płatność by przeszła ale cena do zapłaty kartą była obniżona o wartość kodu pomimo niezgodności danych pasażerów z danymi posiadacza karty.
3. Słabe lub żadne obniżki w okolicach terminów weekendu wielkanocnego i majowego.
4. Kupione Trapani na po świętach za niecałe 145zł za dwie osoby :)
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 05 Lut 2015 07:48 

U mnie podobnie, sprawdzając kilka lotów jako ciekawostkę podam, iż posiadając do wykorzystania 2 vouchery każdy dla 2 osób np. w wariancie lotów na weekend w maju Warszawa Modlin - Madryt - Warszawa Modlin za łącznie dla 4 osób za ok 1600 zł RT w zwykłej taryfie obniżyło cenę do 439 zł (przy wykorzystaniu podczas 1 rezerwacji dwóch kodów, pierwszy zawsze obniżało o 734 zł chyba, że loty były tańsze niż ta kwota wtedy mniej, drugi kod odlicza 596, 697 zł i mniej)
Ja obecnie też jeszcze nie dzwoniłem, by wykorzystać vouchery do rezerwacji wszystko wykonuję online, gdyż każdorazowo czyszcząc ciasteczka sprawdzając w datach zgodnie z warunkami kodu póki co wskakują i da się dokonać rezerwacji z ich wykorzystaniem.
Co do wykorzystania vouchera poza owe maksymalnie 8 miesięcy od przyznania napisałem do nich w tej sprawie składając reklamację wysyłając pismo faxem, czemu nie mogę zmienić daty w rezerwacji z wykorzystaniem vouchera w taryfie Busiiness Plus co teoretycznie powinno być możliwe (odpisano mi, że z wykorzystaniem vouchera rezerwacje nie mogą być zmieniane, bo pracownik widzi, iż wykorzystano voucher, mi wspaniałomyślnie zgodzono się na ponowne wykorzystanie vouchera, ale w ramach 8-miesięcy od przyznania co mi nic nie dawało)
 PM off  

#338 PostWysłany: 05 Lut 2015 11:33 

Anonymous napisał(a):
a jaki termin? (czy nie wyszedłeś z terminem poza 8-miesięcy od dzisiaj, wakacje, święta itp itd)

Termin kwalifikuje się do bonu - mieści się w 8 miesiącach. Wybieram lot tylko w jedną stronę - powrót byłby juz poza tymi ośmioma miesiącami.
I co, mam tam dzwonić? Można dzwonić z komórki? Jaki jest koszt? Ktoś wie?
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 05 Lut 2015 11:39 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
kacha80 napisał(a):
Wybieram lot tylko w jedną stronę

Może tu tkwi problem - kody są na podróże RT. Spróbuj zrobić rezerwację w dwie strony z jakimś lipnym terminem powrotu mieszczącym się w 8 miesiącach. A najwyżej nie zgłosisz się na lot powrotny ;)
W kwestii telefonów http://www.ryanair.com/pl/pytania/skad-dzwonisz/
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 05 Lut 2015 11:46 

niebieski
Wczoraj robiłem rezerwację tylko w jedną stronę na bon dla dwóch osób, nie było żadnych problemów. Odjęło 146 EUR, pozostało 14,28 EUR.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości