Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 26 Maj 2015 08:32 

Loty: 90
Kilometry: 112 253
niebieski
Anonymous napisał(a):
GregPepe napisał(a):
Czy da się na jakiś inny numer /zagraniczny?/ zadzwonić i zrobić rezerwacje z voucher?
Coś jak z infolinią wizzair w Izraelu?

Otrzymując odpowiedź na reklamację w Ryanair otrzymałem informację, że wykorzystanie vouchera jest możliwe:
Kod:
Prosimy o kontakt w sprawie dokonania rezerwacji i trzeba o kontakt telefoniczny na numer 00353 124 80 534 (tłumaczenie z angielskiego bo tylko w tym języku piszemy i uzyskujemy odpowiedź)

przed chwilą sprawdzałem dzwoniąc z domowego FreecoNet na w/w nr., działa koszt 0,06 zł/minuta (ale zapewne konieczny angielski w stopniu komunikatywnym)

To znaczy ze można dzwonić z naszym voucherem na infolinie 00353 ... nie muszę bulić w Polsce na 0700... :) ?
A twoja reklamacja czego dotyczyła że cię skierowali na tą infolinię?
Przed zadzwonieniem na infolinię chyba napiszę reklamację jak jedna z osób, może mi też sie pomylili w literce :S
Voucher ważny jeszcze tylko tydzień więc czas goni :)

Ostatnio edytowany przez GregPepe 26 Maj 2015 10:06, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

Lato w Marsa Alam: tydzień w 4* hotelu (all inclusive) z Warszawy za 2693 PLN Lato w Marsa Alam: tydzień w 4* hotelu (all inclusive) z Warszawy za 2693 PLN
Wczasy na Lesbos: tydzień w hotelu z all inclusive od 2769 PLN. Wyloty z 2 miast Wczasy na Lesbos: tydzień w hotelu z all inclusive od 2769 PLN. Wyloty z 2 miast
#442 PostWysłany: 26 Maj 2015 09:43 

niebieski
No i się całkiem pokitrało.
Na obu bonach(powitalny i podwójny) mam info ze bon był już użyty wcześniej, ten jeden nowszy działał jakiś czas temu.
Czyszczenie ciach nie pomogło. Chyba sie skonczy na dzwonieniu na infolinie

-- 26 Maj 2015 10:02 --

Jak oceniacie ile może potrwać rozmowa z Polską infolinią przy rezerwacji lotu?
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 26 Maj 2015 10:39 

GregPepe napisał(a):
Anonymous napisał(a):

To znaczy ze można dzwonić z naszym voucherem na infolinie 00353 ... nie muszę bulić w Polsce na 0700... :) ?
Przed zadzwonieniem na infolinię chyba napiszę reklamację jak jedna z osób, może mi też sie pomylili w literce :S

Moja reklamacja dotyczyła faktu, że chciałem być sprytniejszy od Ryanair i po wykupieniu z pomocą vouchera/ów biletów w taryfie Business Plus za darmo chciałem zmienić na termin poza 8-miesięcy ważności, ale w żadnym terminie do/powyżej w/w terminu na stronie rezerwacji zmienić się nie dało na co pozwala normalnie rezerwacja w w/w taryfie.
Napisałem do nich reklamację, że taryfa Businnes Plus, a tu taki "zonk" z ich strony, to mi odpisali, że z wykorzystaniem vouchera wszelkie zmiany rezerwacji są niemożliwe, ten jeden raz pozwolą mi anulować wcześniejszą rezerwacja i wykonać nową z wykorzystanie vouchera jak zadzwonię na wskazany przez nich w/w nr. telefonu

Co do voucherów tyle razy działały lub nie na różnych przeglądarkach, że jak będę miał za miesiąc powitalny to dam znać (choć sporo zmieniają i być może system uszczelnili)
 PM off  

#444 PostWysłany: 26 Maj 2015 21:58 

Znowu powitalny? Drugiej karty na siebie nie można wyrobić?
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 26 Maj 2015 22:24 

bartcym napisał(a):
Znowu powitalny? Drugiej karty na siebie nie można wyrobić?

- to już wyjaśniono, że jedna osoba = 1 kk BPH Ryanair
- osobie z rodziny, z którą latam i ma dochód przyznano w/w kartę (jak ktoś korzysta tj lata Ryanair i chce latać gdzie chce, kiedy chce choć też z występującymi z regulaminu ograniczeniami to warto wnioskować o w/w kartę bo póki co warto)
 PM off  

#446 PostWysłany: 27 Maj 2015 09:59 

niebieski
Anonymous napisał(a):
GregPepe napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Moja reklamacja dotyczyła faktu, że chciałem być sprytniejszy od Ryanair i po wykupieniu z pomocą vouchera/ów biletów w taryfie Business Plus za darmo chciałem zmienić na termin poza 8-miesięcy ważności, ale w żadnym terminie do/powyżej w/w terminu na stronie rezerwacji zmienić się nie dało na co pozwala normalnie rezerwacja w w/w taryfie.
Napisałem do nich reklamację, że taryfa Businnes Plus, a tu taki "zonk" z ich strony, to mi odpisali, że z wykorzystaniem vouchera wszelkie zmiany rezerwacji są niemożliwe, ten jeden raz pozwolą mi anulować wcześniejszą rezerwacja i wykonać nową z wykorzystanie vouchera jak zadzwonię na wskazany przez nich w/w nr. telefonu

Co do voucherów tyle razy działały lub nie na różnych przeglądarkach, że jak będę miał za miesiąc powitalny to dam znać (choć sporo zmieniają i być może system uszczelnili)

Ale nowego numeru vouchera nie diostałeś, tylko przedłużyli ci ważność vouchera? To może spróbuje tam zadzwonić przy założeniu ze rezerwacja zajmie 30min to wychodzi ponad 60zł za rozmowe z polską infolinią, a jak bedzie dopłata i bedzie trzeba jeszcze podawać dane karty to może być też mało.
Jeżeli chodzi o blokowanie vouchera, po sprawdzeniu ceny przez WWW (komunikat voucher wykorzystany), to może czasami jest tak że po użyciu vouchera do sprawdzenia on i tak sobie oznacza ze już go ktoś użył po stronie systemów ryanair i wtedy tylko przez infolinie zadziała
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 27 Maj 2015 10:04 

Nie przedłużyli, pozwolili na ponowne wykorzystanie w ramach wcześniej przyznanego okresu 8-miesięcy od przyznania na rezerwację i lot (nie zaszkodzi spróbować na w/w wariant lub inne tańsze nr. ze strony Ryanair, choć potrzebne komunikowanie się w języku angielskim jak się nie chce przepłacać)
 PM off  

#448 PostWysłany: 27 Maj 2015 21:50 

Loty: 10
Kilometry: 14 782
Witam, przeczytałam całą dyskusję,ale mam jeszcze jedną wątpliwość.
Jeśli dostanę voucher powitalny i za niedługo kolejny za wydaną kwotę ( np 6500) i będę chciała robić rezerwację dla 4 osób na ten sam lot, to w jaki sposób system naliczy zniżki? Na voucher powitalny dla mnie a na kolejny voucher np na dwa inne nazwiska?Bo w regulaminie jest o ile się orientuję, ze powitalny dla własciciela karty a kolejny podwójny dla właściciela i innej osoby.Czyli 2 vouchery dla właściciela? na ten sam lot? to przecież nie do wykorzystania
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 27 Maj 2015 22:16 
Awatar użytkownika

niebieski
sprawdzałem w takim przypadku lot dla 3 osób i naliczyło zniżkę dla wszystkich osób ;)
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 27 Maj 2015 22:54 

Dzięki za odpowiedz.
A jaka była wysokość znizki?
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 27 Maj 2015 23:23 
Awatar użytkownika

niebieski
sprawdzałem bilety za 420 zł za os/rt i wyzerowało kwotę - wyższych cen za bilet nie sprawdzałem
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 27 Maj 2015 23:28 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Wyzerowało Ci 3x420 zł?!
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 27 Maj 2015 23:39 

Jeden voucher jest wart 734 zł, więc dwa: 1468 zł, więc mogło koledze obniżyć o 1260 zł.
Dziwne jest tylko to, że obniżyło do zera, bo przecież zgodnie z regulaminem mamy płacić podatki i jakieś opłaty.
Mnie nigdy nie udało się zbić ceny do zera.
Zawsze minimum 33 zł za osobę w jedną stronę trzeba zapłacić.
Ale słyszałem o przypadkach, że ludziom zeruje całkowicie.
Cóż, nie mam szczęścia...

Z innej beczki: czy jest na forum ktoś, kto miał kartę, potem z niej zrezygnował, a potem znów miał (na to samo imię i nazwisko)?
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 28 Maj 2015 07:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Jeden voucher jest wart 734 zł, więc dwa: 1468 zł, więc mogło koledze obniżyć o 1260 zł.
Dziwne jest tylko to, że obniżyło do zera, bo przecież zgodnie z regulaminem mamy płacić podatki i jakieś opłaty.
Zawsze minimum 33 zł za osobę w jedną stronę trzeba zapłacić

Jak sprawdzałem kody w zeszłym roku to zawsze te 33zł zostawało - ale jak sprawdziłem na wiosnę jak tu niektórzy później pisali, że wyzerowało im to miałem tak samo jak inni i nie było żadnej dopłaty.
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 28 Maj 2015 08:17 

niebieski
witam, czy ktoś próbował taki trick, powitalny na nazwisko A, drugi podwójny po 6k na nazwisko A + B, teraz problem, rodzina + dziecko czyli potrzebne trzy bilety, a mamy dwa na nazwisko A i jeden na B, zrobić rezerwację i zaraz po niej na tym podwójnym A+B wysłać prośbę i zmianę imienia pasażera A na C, taka zmiana normalnie w krótkim czasie po rezerwacji powinna przejść (w WIZZ bez problemu testowałem), zgodnie z regulaminem FR chyba też, tylko czy przy voucherze?? pzdr
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 28 Maj 2015 08:22 

Nawet w taryfie Business Plus ZERO szans, bo każdy z konsultantów widzi, że rezerwacji dokonano z użyciem vouchera, a te nie podlegają żadnym zmianom (chyba, że w ramach reklamacji pracownik Ryanair jak np. w moim przypadku postanowi inaczej, zapewne decyduje siła argumentów)
 PM off  

#457 PostWysłany: 28 Maj 2015 08:28 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
bartcym napisał(a):
Zawsze minimum 33 zł za osobę w jedną stronę trzeba zapłacić.
Ale słyszałem o przypadkach, że ludziom zeruje całkowicie.
Cóż, nie mam szczęścia...

Z innej beczki: czy jest na forum ktoś, kto miał kartę, potem z niej zrezygnował, a potem znów miał (na to samo imię i nazwisko)?

No ale voucher powitalny to 734zł tylko dla posiadacza karty. Voucher po 6500zł dla posiadacza i osoby towarzyszącej. Jak to mogło w sumie dać zniżkę 1260zł dla trzech osób?
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 28 Maj 2015 08:35 

takie odliczenie jest, a raczej było możliwe do sumy w w/w wariancie do sumy łącznej 1468 zł (2 vouchery każdy po max. 734 zł), system na pewno rozpoznaje czy na rezerwacji jest właściciel vouchera, reszta to jak dla mnie suma wielu niewiadomych jak to działa
 PM off  

#459 PostWysłany: 28 Maj 2015 09:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
No ale voucher powitalny to 734zł tylko dla posiadacza karty. Voucher po 6500zł dla posiadacza i osoby towarzyszącej. Jak to mogło w sumie dać zniżkę 1260zł dla trzech osób?

Jak widać ich system rezerwacji ma lukę z voucherami w postaci kodów.
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 28 Maj 2015 09:47 

Jęśli tak jest, ze system obniża 3 osobom, (oczywiście do limitu )to super .Jestem już zdecydowana na tę kartę, mój entuzjazm trochę opadl jak dowiedziałam się jakie dokumenty muszę dostarczyć przy działalności gospodarczej, łacznie z przelewami do zusu i us, no ale coś za coś.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości