Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 27 Cze 2012 17:37 

Witam. Kupowałem bilety za punkty dziś - pierwszy raz w życiu w ogóle kupowałem bilet lotniczy i adrenalina jeszcze mną rzuca :). Tutaj dostałem info że jeśli chcę kupić komuś to muszę też kupić sobie i tak też zrobiłem. Jednak przy kupnie mogłem wpisać kogokolwiek, nie byłem wpisany "z automatu". Może więc jednak mogę kupić bilet tylko dla kogoś a dla siebie nie muszę? (może po zmianie designu strony coś się pozmieniało?)
 Profil Relacje PM off  

Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN
#62 PostWysłany: 27 Cze 2012 17:59 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
lotnik22 napisał(a):
Witam. Kupowałem bilety za punkty dziś - pierwszy raz w życiu w ogóle kupowałem bilet lotniczy i adrenalina jeszcze mną rzuca :). Tutaj dostałem info że jeśli chcę kupić komuś to muszę też kupić sobie i tak też zrobiłem. Jednak przy kupnie mogłem wpisać kogokolwiek, nie byłem wpisany "z automatu". Może więc jednak mogę kupić bilet tylko dla kogoś a dla siebie nie muszę? (może po zmianie designu strony coś się pozmieniało?)

Rano z ciekawosci patrzylem czy to sie nie zmienilo i wyswietlilo sie info, ze w przypadku kupna za punkty musze byc pasazerem.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 27 Cze 2012 18:16 

Ok, ale jak wpisałem pasażerów to najpierw siebie potem drugą osobę i przy pierwszym pasażerze było okienko do zaznaczenia lub nie "podróżuję" i to zaznaczyłem - tylko po co to jest. I jeszcze jedno wpisując pasażerów podałem tylko pierwsze imię awdowodzie mam dwa czy to może być problem potem z jakąś odprawą? Poza tym jest jakaś strona do odprawiania czy ta druga osoba ma się przez moje konto odprawić? Jestem w tym temacie laikiem, więc proszę o wyrozumiałość za być może banalne pytania :)
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 27 Cze 2012 18:29 
Awatar użytkownika

lotnik22 napisał(a):
Ok, ale jak wpisałem pasażerów to najpierw siebie potem drugą osobę i przy pierwszym pasażerze było okienko do zaznaczenia lub nie "podróżuję" i to zaznaczyłem - tylko po co to jest. I jeszcze jedno wpisując pasażerów podałem tylko pierwsze imię awdowodzie mam dwa czy to może być problem potem z jakąś odprawą? Poza tym jest jakaś strona do odprawiania czy ta druga osoba ma się przez moje konto odprawić? Jestem w tym temacie laikiem, więc proszę o wyrozumiałość za być może banalne pytania :)

Jak odznaczysz "podrozuje" to potem nie wybierzesz zakladki platnosci kontem wizz.
Zawsze uzywam pierwszego imienia, pomimo 2 imion w dowodzie i nigdy nie bylo problemu. Duga osoba odprawia sie na podstawie maila i nr rezerwacji, nie musi sie logowac na twoje konto.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 27 Cze 2012 18:35 

A numer rezerwacji i "numer potwierdzenia" to to samo? I na podstawie jakiego maila ta druga osoba ma się odprawić. Ja jej maila nigdzie nie podawałem? W ogóle to dzięki że masz cierpliwość odpowiadać na te moje wszystkie możliwe, że banalne pytania :)
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 27 Cze 2012 18:38 

I status rezerwacji mam "potwierdzona",to dobrze? Płatność też potwierdzona. Mysłałem, że może dostanę coś na mojego maila ale nic nie przyszło?
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 27 Cze 2012 18:45 
Awatar użytkownika

lotnik22 napisał(a):
I status rezerwacji mam "potwierdzona",to dobrze? Płatność też potwierdzona. Mysłałem, że może dostanę coś na mojego maila ale nic nie przyszło?

Maila powinienes dostac do kilku minut od dokonania rezerwacji. Czasem sa opoznienia i mozesz dostac np. jutro. SPrawdz czy w ustawieniach konta masz prawidlowy adres mailowy i na podstawie tego, ktory tam masz odprawi sie druga osoba. Nr rezerwacji = nr potwierdzenia, czyli 6 znakow (litery/cyfry).
Oznaczenie "potwierdzona" to informacja, ze zaplaciles, wiec OK :)
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 27 Cze 2012 18:50 

Adres ok, jeszcze nic nie doszło, jak jutro nie dojdzie będę pytał. Dalej nie rozumiem jak na podstawie mojego maila ma się odprawić inna osoba, ale jeszcze o odprawach nie czytałem :)
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 27 Cze 2012 19:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Od czasu startu nowej strony nie mogą coś mi dojść punkty na konto Wizz.

Macie może ten sam problem?

#70 PostWysłany: 27 Cze 2012 19:33 
Awatar użytkownika

kerad85 napisał(a):

Mamy :D
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 27 Cze 2012 19:47 

Loty: 69
Kilometry: 100 430
kerad85 napisał(a):

Ja przelałem wczoraj o godzinie 5 rano punkty i do dzis ich nie ma - zawsze przynajmniej u mnie wystarczyło im max 2 dni aby sie pojawiy na koncie wizz.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 28 Cze 2012 15:29 

digi1 napisał(a):
Piotru napisał(a):
Witam,
moje pytanie dotyczy płatności kasą z konta Wizz za część biletu. Mój bilet kosztował, powiedzmy 200zł, 50zł miałem na tym koncie więc zapłaciłem, transakcja miała status "oczekuje na potwierdzenie" czy jakoś tak. Po tym zapłaciłem różnicę, czyli 150zł już kartą kredytową Wizz. Płatność kartą zaakceptowana, jednak wyskoczyła nagle informacja, że płatność z konta Wizz została odrzucona:
"BŁĄD
[5066:NotPaidInFull] Co najmniej jedna płatność nie może być przetworzona. Wybierz inną płatność i przyjmij ją, aby należne saldo wyniosło zero."
Próbowałem zapłacić ponownie z tego konta Wizz i cały czas mi odrzuca tę płatność. Co zrobić w tej sytuacji?
Chcę wykorzystać co mam na tym koncie, po to to jest przecież ;)
Dodam, że pasażerem, właścicielem konta, karty jestem ja. Lot Mediolan-Gdańsk.
Proszę o pomoc.

Dzwon na infolinie, moim zdaniem jakis bład strony maja.

Próbowałem wczoraj i dzisiaj tę płatność wykonać, z takim samym skutkiem niestety - błąd.
Dzisiaj zadzwoniłem do call-centre, gdzie najpierw miły pan "sprawdzał" czy sie nie da zapłacić tej reszty kosztu biletu z mojego konta Wizz. Gdy się nie dało, zapytał grzecznie czy nie mogę zapłacić jednak kartą:) Na co mowię, że skoro mam środki wg.systemu wystarczające na pokrycie tej różnicy i chcę je właśnie na to wykorzystać, to chyba mam prawo?:) po tym pan poprosił o poczekanie. Przedtem jeszcze rzucił, że chyba dlatego mi odrzuca tę płatność, że nie mam wystarczających środków na koncie Wizz (ale przecież część kosztu biletu-większą nawet, już zapłaciłem kartą kredytową, Panie!). Minęła w ten sposób na czekaniu i słuchaniu muzyczki 10...i 11 minuta...a ja w głowie przeliczałem ile za tę bezskuteczną rozmowę zapłacę...i już miałem się rozłączyć (myślałem, że mnie olał przyznam szczerze), gdy pan wrócił skądśtam, stwierdził, że spróbuje wykonać tą operację, a gdy mu się ponownie nie udało stwierdził, że muszę napisać reklamację. I że jeśli chcę być pewny lotu (który będzie za mniej niż 30dni) to żebym dopłacił kartą. Wspaniale. Mogę się powołać na tę rozmowę jakby co.
Czy ktoś z Was pisał już podobną reklamację? Co mogę wywalczyć? zwrot pieniędzy na konto Wizz, których nie będę mógł wykorzystać tak jak teraz? ewentualnie zwrot kasy na kartę? Czy jest szansa, że zwrócą mi koszty tej bezsensownej rozmowy? (ponad 60zł) W jaki sposób pisać tą reklamację tak w ogóle? Proszę dajcie jakieś wskazówki...może kiedyś (odpukać:)) komuś jeszcze się to info przyda...
Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 28 Cze 2012 21:31 

Pawel_T napisał(a):
lotnik22 napisał(a):

Maila powinienes dostac do kilku minut od dokonania rezerwacji. Czasem sa opoznienia i mozesz dostac np. jutro. SPrawdz czy w ustawieniach konta masz prawidlowy adres mailowy i na podstawie tego, ktory tam masz odprawi sie druga osoba. Nr rezerwacji = nr potwierdzenia, czyli 6 znakow (litery/cyfry).
Oznaczenie "potwierdzona" to informacja, ze zaplaciles, wiec OK :)

Cześć. Mój adres mailowy jest prawidłowy na koncie wizz a w dalszym ciągu nie dostałem żadnego potwierdzenia na maila. Co mam robić?
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 28 Cze 2012 21:35 
Awatar użytkownika

lotnik22 napisał(a):
Cześć. Mój adres mailowy jest prawidłowy na koncie wizz a w dalszym ciągu nie dostałem żadnego potwierdzenia na maila. Co mam robić?

Najwazniejsze, ze masz potwierdzenie w panelu z rezerwacjami. Tam sa wszystkie niezbedne informacje, nie trzeba maila.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 29 Cze 2012 14:43 

Loty: 69
Kilometry: 100 430
Dzis pojawiły sie punkty przelałem 4 dni temu , ale na co mi one jak robiłem rezerwacje na swoje czlonkostwo xclusiv i chciałem zapłacic pkt z konta a system mówił ze mam stan 0 lub nie jestem zalogowany a kasa jest a zalogowany byłem,masakra po co mi tam pieniedze jak ich wykorzystac nie moge , nerw mnie złapał niezły.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 02 Lip 2012 09:29 
Awatar użytkownika

Przy platnosci w walucie innej niz PLN, srodki z konta juz nie schodza w zaokragleniu do pelnych zlotowek jak wczesniej, ale co do grosza.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 05 Lip 2012 11:44 

coś jest nie tak albo ja czegoś nie wiem ale próbując zapłacić z konta wizz(pomimo tego,że jestem zalogowany j zaznaczony jako pasażer)system przy płatności informuje,że albo mam na koncie 0 albo jestem nie zaznaczony jako pasażer.Czy ktoś może pomóc w tej sprawie?
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 05 Lip 2012 11:54 
Awatar użytkownika

michał.n napisał(a):
coś jest nie tak albo ja czegoś nie wiem ale próbując zapłacić z konta wizz(pomimo tego,że jestem zalogowany j zaznaczony jako pasażer)system przy płatności informuje,że albo mam na koncie 0 albo jestem nie zaznaczony jako pasażer.Czy ktoś może pomóc w tej sprawie?

Sprobuj sie wylogowac i zalogowac. Jesli nie pomoze, to swiadczy o kolejnych bledach po modernizacji strony. Skorzystaj z formularza reklamacyjnego na stronie :)
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 05 Lip 2012 12:04 

Hej, mam kartę od 15 marca. Uzbierałam sobie 4521 punktów do tej pory- dużo czy mało? Rozumiem, ze jest to rownowartosc 452zł?
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 05 Lip 2012 12:09 
Awatar użytkownika

yoaneska napisał(a):
Hej, mam kartę od 15 marca. Uzbierałam sobie 4521 punktów do tej pory- dużo czy mało? Rozumiem, ze jest to rownowartosc 452zł?

Tak, to rownowartosc 452zl i 10 gr :) a czy to duzo czy malo? chyba sama musisz sobie odpowiedziec :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 54 gości