Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Sty 2014 12:54 
Awatar użytkownika

Witam!
Wczoraj wieczorem chciałam kupić bilet z Krakowa do Bangkoku na portalu www.tickets.pl
Wszystko szło dobrze, bilet zamówiłam, ale po chwili dostałam na maila informację:

"Niestety, prośba o płatność Twojego zamówienia XXXX została odrzucona.
Przyczyna: brak wystarczających środków na karcie.
Status zamówienia: ZAREZERWOWANO. Płatność nie została potwierdzona. Oczekiwanie na płatność.
W celu ponownego wystawienia biletu, bez zmiany wartości: zasil kartę, wskazaną przy dokonywaniu rezerwacji.
Prosimy o kontakt z naszą służbą obsługi klienta, aby potwierdzić możliwość opłaty rezerwacji.
Ponowne wystawienie biletu może być dokonane w okresie ważności rezerwacji.
Płatności można dokonać do 05.01.2014 06:10.
Po upływie 12 godzin od momentu dokonania rezerwacji, niezapłacone zamówienie zostanie anulowane,
oraz wrócone do sprzedaży. (...). "

Bardzo się zdziwiłam, sprawdziłam środki na swoim koncie i na pewno wystarczyłoby na kupno biletu. Nie rozumiem dlaczego w takim razie dostałam taką wiadomość. Rezerwacja powinna wygasnąć dziś rano - jednak nadal nie wygasła i jest na moim koncie, przez co nie mogę spróbować kupić bieltu jeszcze raz, ponieważ nie chcę ryzykować, że nagle będę mieć dwa bilety.
Wie ktoś co zrobić w takiej sytuacji? Kontakowałam się z tickets.pl ale nikt nie odbiera/nie odpisuje na wiadomości.

Dziękuję z góry za pomoc!

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#2 PostWysłany: 05 Sty 2014 12:57 
Awatar użytkownika

Loty: 279
Kilometry: 568 194
niebieski
A jaką kartą płaciłes? Masz włączoną możliwość transakcji internetowych i odpowiedni limit?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Sty 2014 13:19 
Awatar użytkownika

Używałam karty VISA. Dodzowniłam się już do tickets.pl i ponoć moja rezerwacja już wygasła, więc probowałam kupić bilet na stronie bravofly.pl - tam pokazuje się komunikat:

"Transakcja się nie udała. Radzimy zweryfikować dane i spróbować ponownie (...)"

Co do limitu - nie mam pojęcia, nigdy nie kupowałam nic tak drogiego przez internet - więc to może być przyczyną?

#4 PostWysłany: 05 Sty 2014 13:35 
Awatar użytkownika

Loty: 279
Kilometry: 568 194
niebieski
Tak, bardzo prawdopodobnie to jest przyczyną. W zależności od tego, jaka to karta, mozesz albo samodzielnie zmienic limity przez internet, albo zrobic to dzwoniąc do banku.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Sty 2014 13:58 

Limity w banku na transakcje internetowe, bądź aktywowanie możliwości transakcji przez internet
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 73 gości