Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 14 Sty 2014 01:38 

srebrny
To ja jeszcze rzucę jako ciekawostkę, że mBank bardzo chętnie (jak na czasy, w których banki niby mają być ostrożne) oferuje całkiem konkretne limity, a potem ich podwyższanie do astronomicznych sum. Ostatnio tłumaczyłem kuzynkom - studentkom, że kartę kredytową warto mieć, jeśli im np. ktoś oferuje studenckie itp. Po czym w mBanku od ręki dostały w mBanku z limitem 3000 (wpisując dochody), a można było spróbować więcej. Mi ostatnio przyszła w profilu oferta podwyższenia do kwoty, którą chciałbym kiedyś zobaczyć na oczy.
Ale to jeszcze nic. Mam znajomego, który sobie robił przelewy z karty na rachunek przez Bluecash (teraz się już nie da). Jak stracił pracę, to przez pół roku żył praktycznie na koszt banku, bo spłacał kartę kredytową wirtualnymi środkami pobranymi z tej samej karty. A bankowi wychodziło, że to świetny klient, bo ma wielkie obroty i wszystko spłaca. I jak mi pokazywał ostatnio (jeszcze przed zablokowaniem) to mu tam proponowali limit coś koło 200 tysięcy...
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#22 PostWysłany: 14 Sty 2014 03:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
podaj z 100% pewności, który bank wystawca karty kredytowej pozwoli na płatność internetową w wysokości 5000 zł, która przewyższa 3-krotnie limit zadłużenia i tym samym limit płatności internetowych bez wcześniejszego ustalenia podwyższenia i zgody na to ze strony banku

Millennium i BZWBK. Na 100%.

Mieszkam poza Europą, ale mam dwie karty CC w Polsce właśnie do transakcji w złotówkach. Obie mają śmiesznie niskie limity (1500 i 2000 zł) z racji tego, że karty wyrabiałam dawno temu jeszcze studiując a teraz nie otrzymuję w PL żadnych dochodów, ale praktycznie nie ma miesiąca żebym nie robiła transakcji na kwotę wyższą niż limity.
Mam również opcję wyboru limitów autoryzacyjnych. W detalach karty mam dwa opisy: "limit kredytowy karty głównej" - który jest niezmienny, oraz "dostępny limit kredytowy karty głównej" - w tym przypadku limit może być większy lub mniejszy od tego pierwszego. Kartę mogę nadpłacić do dowolnej kwoty (moja najwyższa pojedyncza transakcja tą kartą to niecałe 13 000 zł).
Wiem jednak od znajomych, którym to sugerowałam że nie we wszystkich bankach nadpłata jest możliwa (np. PeKaO SA).

A tutaj źródło: treść punktu 4 rozdziału 2-go, § 13 (Rozliczenia zadłużenia na rachunku karty) regulaminu kart kredytowych wydawanych przez Bank Millennium S.A. -

Kwota wpłacona na rachunek karty ponad wysokość zadłużenia powoduje powstanie nadpłaty i powiększa dostępny limit karty, z zastrzeżeniem § 29.

Tak informacyjnie napiszę Ci tylko, że § 29 mówi o tym iż powyższe nie ma miejsca kiedy karta jest zastrzeżona lub zamknięta.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 14 Sty 2014 22:28 

Dzwoniłem dzis na infolinie Pekao, konsulatant zapewniał że mozna zrobic nadplate i kupić via Internet, niestety nie spytałem o max limit transakcji, jak wyjasnie poinformuję

pozdr
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 14 Sty 2014 22:47 

Robiłem coś takiego z Reinffansen, bez żadnych ustaleń nadpłata i rezerwacja. Limit 2000, płatność ok. 9000. Problemów nie było
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 27 Sty 2014 11:45 

Loty: 723
Kilometry: 2 468 601
Zbanowany
Anonymous napisał(a):
zacytuję "Dysponuje tylko kartą kredytową wypukłą Mastercard wydana przez PEKAO SA z limitem ograniczonym do 1400 zł", a teraz sobie odpowiedź czy bank tak chop-siup z powodu, że klient chce sobie kupić bilety lotnicze po wcześniejszym wyliczeniu jego zdolności kredytowej na tak niskim pułapie zgodzi się na podwyższenie limitu o ponad 350% - tyle z mojej strony, autor niech spróbuje z w/w podana wirtualną kartą ing

Nie ma co gdybać, trzeba zadzwonić do banku i się zapytać. Ja na przykład mam na DC limit 15000zł, a chciałem parę lat temu kupić w Bangkoku bilet RTW biznes za 22000zł. Zadzwoniłem i zapytałem, czy mogę dokonać wpłaty żeby zwiększyć limit. Dostałem odpowiedź, że nie ma takiej możliwości, ale jak chcę, to mogą mi jednorazowo zwiększyć limit. Poprosiłem o 25000 i za 2 godziny już miałem. Każdy bank ma inne zasady i najlepiej zapytać u źródła.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 01 Lut 2014 14:45 

niebieski
W citi jest tak ze w praktyce mam 10% wiecej niz limit karty. W przypadku koniecznosci wiekszego podwyzszenia limitu mozna zrobic tak jak napisal uzytkownik marfot - zadzwonilem na infolinie i mi podwyzszyli o kilka tysiecy. Z tego co pamietam jest limit na ilosc podwyzszen, chyba raz na pol roku (citi), oczywiscie kiedy historia karty kredytowej jest pozytywna (splaty w terminie itp.).

btw. zna ktos bank ktory oferuje karty kredytowe z ktorych mozna zrobic bezplatnie przelew na inna karte kredytowa ( w innym banku) w celu jej splaty? kiedys widzialem taka oferte ale zapomnialem w ktorym to banku bylo.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 15 Mar 2014 17:13 

Witam,

sorry ze tak późno, zakonczę temat, limit kredytowy karty kredytowej wypukłej Mastercard Pekao Schell 1400 zł pozostawilem bez zmian, cos tam podpisałem w swoim banku bo umowa karty ma juz kilka ładnych lat, przelałem na rachunek karty 5000 zł czyli dokonałem nadpłaty rachunku i kupilem bilety bezposrednio ze strony Lufthansy za ponad 6000 zł, bez zadnych problemów, kasa z konta ściagnieta. Z tego co usłyszałem w banku to nie ma limitu nadpłaty

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 40 gości