Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 132 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 22 Mar 2017 23:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Brytyjskie media opublikowały oświadczenie burmistrza Londynu Sadiqa Khana. Dowiadujemy się z niego, że "ataki terrorystyczne są częścią życia w wielkim mieście."

http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/sadiq-khan-london-mayor-terrorism-attacks-part-and-parcel-major-cities-new-york-bombing-a7322846.html

Ostatnio edytowany przez pawelos, 22 Mar 2017 23:06, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️ Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️
Zobacz Fudżi i Pałac Cesarski 🇯🇵 Bilety (również na wakacje) do Kraju Kwitnącej Wiśni od 2990 PLN 🔥 Zobacz Fudżi i Pałac Cesarski 🇯🇵 Bilety (również na wakacje) do Kraju Kwitnącej Wiśni od 2990 PLN 🔥
#22 PostWysłany: 22 Mar 2017 23:04 

srebrny
Nic w tym odkrywczego, przynajmniej dla mnie.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 22 Mar 2017 23:24 
Awatar użytkownika

Loty: 626
Kilometry: 796 834
niebieski
pbak napisał(a):
I smutne jest to, że zwracamy uwagę na wyjątkowe, głośne medialnie przypadki a przeszliśmy do porządku nad tym, co jest dookoła nas.
Spokojnie, nad zamachami też się stopniowo przechodzi do porządku dziennego...

Tak jak z wojną na Ukrainie. Bo niby dlaczego choćby nawet Ukraińcy mają się przejmować wojną w ich kraju? Przecież tam też zdecydowanie więcej ludzi ginie na drogach albo w związku z przemocą domową... A może jednak jest się czym przejmować?
pawelos lubi ten post.

#24 PostWysłany: 22 Mar 2017 23:26 

Loty: 206
Kilometry: 422 870
niebieski
Jeżeli co niektórzy tutaj nie potrafią odróżnić samobójczych zamachów terrorystycznych dokonywanych przez muzułmańską dzicz od przypadkowych wypadków drogowych, które zdarzają się wszędzie, to dyskusja zaczyna osiągać poziom przed przedszkolny...

Co tu kogo obchodzą jakieś statystyki dotyczące codziennych przestępstw, śmierci wynikających z nowotworów czy też może wypadków na pasach pod domem Becka?
Dyskusja dotyczy nowego i dodatkowego "ubogacania" naszego życia przez szaleńców z obcego kręgu kulturowego.

#25 PostWysłany: 22 Mar 2017 23:29 

Argumentacja taka jak w Związku Radzieckim. Na każdą krytykę odpowiadali: "A u was Murzynów biją".
Przecież inaczej zapobiega się przemocy domowej, inaczej wypadkom drogowym, inaczej terroryzmowi Wkładanie wszystkiego do jednego worka to manipulacja faktami.
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 22 Mar 2017 23:36 

Na początku wewnętrznie się oburzyłem, gdy napisaliście, że to "element życia w wielkim mieście" - ale potem poszperałem i faktycznie. Część mieszkańców Londynu zachowuje się jakby nic się nie stało. Dobrego wieczoru wszystkim!
Image
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#27 PostWysłany: 22 Mar 2017 23:45 

niebieski
@‌cavani‌ - przypadki które podałem nie są jakimiś zdarzeniami losowymi tylko działaniami z premedytacją. Narzekasz, że obcy nas ubogacają a jakoś nie chcesz zauważyć, że my sami, w obrębie własnej kultury "ubogaciliśmy się" o wiele bardziej i to bez pomocy z zewnątrz. Generalnie EOT z mojej strony, z emocjami i epitetami ciężko dyskutować.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

#28 PostWysłany: 22 Mar 2017 23:52 
Awatar użytkownika

srebrny
ok, słuchajcie , nie róbmy przykrości @‌Don_Bartoss‌

O.M.G to straszne, jak można było do tego dopuścić, dobrze ze nam to nie grozi , na razie

mam nadzieje ze teraz wszyscy Polacy wrócą teraz natychmiast z tego skrajnie niebezpiecznego Londynu do Kraju Ojców, by tu wieść żywot zgodnie z dekalogiem i tradycją

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#29 PostWysłany: 22 Mar 2017 23:57 

Bardzo proszę żeby wszyscy, którzy są w stanie, opanowali emocje bo inaczej dojdzie do interwencji moderacji (mówiąc wprost: nie wdawajcie się w słowne przepychanki bo jest tutaj prowadzona przemyślana i zorganizowana próba gry na zamknięcie wątku), który ma szansę pełnić szalenie istotną funkcję ostrzegawczą. Dużo normalnych turystów codziennie odwiedza Londyn i przyzwyczajeni do naszych standardów nie spodziewają się takich obrazów.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 23 Mar 2017 00:03, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#30 PostWysłany: 23 Mar 2017 00:03 
Awatar użytkownika

srebrny
gdybyś zamiast siać ferment spojrzał na statystyki ,które wkleiłem to byś zobaczył ze w Londynie zamachy terrorystyczne trwają nieprzerwanie od lat '70
podobno lubisz historie to się zapoznaj
tylko teraz zmienił się kolor skory terrorystów (choć wcześniej tez się zdarzał)co widzę bardzo boli
przykro mi

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez becek, 23 Mar 2017 00:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 23 Mar 2017 00:04 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Ja nigdy w Londynie nie byłem a teraz tym bardziej się nie wybiorę. Wcześniej nie wybierałem się m.in. ze względu na wysoką przestępczość: gdzieś kiedyś wyczytałem, że tam codziennie ktoś ginie od ciosów nożem. Po za tym, w relacjach znajomych również napotykałem zaskoczenie związane z % imigrantów spotykanych na ulicy czego trudno nie wiązać z taką a nie inną sytuacją.

#32 PostWysłany: 23 Mar 2017 00:05 

@‌becek‌, słowa o terrorystach nie napisałem w tym temacie. Takie są fakty.
Naprawdę chciałem pierwszy raz w życiu odwiedzić Londyn. Do tej pory się tam dwa razy przesiadałem. No ale po takim czymś?
 PM off  

#33 PostWysłany: 23 Mar 2017 00:06 
Awatar użytkownika

srebrny
to nie jedz, jest tyle innych miejsc na swiecie
jesteśmy po ""Azjatach" najbardziej liczna migracja, jakoś nasi się nie boja tam mieszkać/pracować

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez Abcn, 23 Mar 2017 00:13, edytowano w sumie 1 raz
A
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 23 Mar 2017 00:12 

Loty: 206
Kilometry: 422 870
niebieski
@‌pbak‌

Podajesz przykład Hiszpanii i piszesz o jakimś ubogacaniu się bez pomocy z zewnątrz?
Rozumiem, że w swoich statystykach ująłeś również tych "Hiszpanów": http://wpolityce.pl/polityka/185805-his ... juz-17-mln

#35 PostWysłany: 23 Mar 2017 00:18 

ludzie w Londynie na moście zostali rozjechani ciężarówką, a sprawcą był muzułmanin. To są fakty obiektywne, do sprawdzenia wszędzie może poza tygodnikiem Mój Pies. Być może część z ofiar też stanowili muzułmanie (tego nie wiem bo nie podali). Ten sam wzorzec co w Nicei i Berlinie. O tym informują wszystkie środki masowego przekazu, czy to tzw. "prawicowej szczujni" czy "lewackie" - nieważne, bo wszystkie trąbią o akcie terrorystycznym w Londynie. To ja się pytam: czy ja kogoś i w jaki sposób mogę indoktrynować przez fly4free? Ten wspaniały portal to chyba jednak nie jest jeszcze BBC?
Niektórzy piszą, że to w zasadzie "normalne" i "element życia codziennego". Przecież to jest kompromitująca próba zakłamywania rzeczywistości. Nie ma lepszego słowa.

Ostatnio edytowany przez Washington, 23 Mar 2017 14:04, edytowano w sumie 1 raz
wycięto offtopic
 PM off  

#36 PostWysłany: 23 Mar 2017 00:52 
Awatar użytkownika

niebieski
W uzupełnieniu do zdjęcia wrzuconego przez @‌Don_Bartoss‌, komentarz chyba zbędny.

Image

#37 PostWysłany: 23 Mar 2017 00:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
jacek96 napisał(a):
Mnie wątek nie przeszkadza, bo wiem, że faszyzm i tak się w Polsce nie przyjmie :!:

Wiem, że było to zaproszenie do jakiegoś ataku personalnego, który mógłbym przypuścić ale nie chcę bo nie stosuję agresji w rozmowie. Natomiast zgadzam się z Tobą, w Polsce nie ma tradycji faszystowskiej i faszyzm się u nas nie przyjmie dzięki Bogu.
Do tematu, wyjaśnię Ci mimo, że Ciebie to nie interesuje bo zaraz wyskoczysz z kolejnym oderwanym od tematu wpisem: ludzie w Londynie na moście zostali rozjechani ciężarówką, a sprawcą był muzułmanin. To są fakty obiektywne, do sprawdzenia wszędzie może poza tygodnikiem Mój Pies. Być może część z ofiar też stanowili muzułmanie (tego nie wiem bo nie podali). Ten sam wzorzec co w Nicei i Berlinie. O tym informują wszystkie środki masowego przekazu, czy to tzw. "prawicowej szczujni" czy "lewackie" - nieważne, bo wszystkie trąbią o akcie terrorystycznym w Londynie. To ja się pytam: czy ja kogoś i w jaki sposób mogę indoktrynować przez fly4free? Ten wspaniały portal to chyba jednak nie jest jeszcze BBC?
Niektórzy piszą, że to w zasadzie "normalne" i "element życia codziennego". Przecież to jest kompromitująca próba zakłamywania rzeczywistości. Nie ma lepszego słowa.

W latach '70 sfrustrowana młoda dziewczyna rozjechała ciężarówka kilkanaście osób w Pradze
U nas dwa lata temu młody sfrustrowany chłopak rozjechał na Pomorzu 5 osób
Nie, nie przechodzimy nad tym do porządku, ale jest to czy chcemy czy nie element życia codziennego
mnie bardziej wkurza ze jutro przeczytam o kolejnych rozjechanych na pasach pieszych nie przez terrorystę tylko przez zwykłego Kowalskiego/Kowalska , która sie spieszy do pracy

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 23 Mar 2017 00:57 

@‌becek‌, Mnie też zwykły Kowalski przejeżdżający ludzi w drodze do pracy wkurza. I jeszcze te poparzenia Barszczem Sosnowskiego mnie wkurzają.
 PM off
pawelos lubi ten post.

#39 PostWysłany: 23 Mar 2017 00:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Przynajmniej wiesz czym sie nie podcierać w interiorze :D

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#40 PostWysłany: 23 Mar 2017 01:04 

niebieski
cavani napisał(a):
@‌pbak‌

Podajesz przykład Hiszpanii i piszesz o jakimś ubogacaniu się bez pomocy z zewnątrz?
Rozumiem, że w swoich statystykach ująłeś również tych "Hiszpanów": http://wpolityce.pl/polityka/185805-his ... juz-17-mln

Statystyki nie są moje tylko hiszpańskie. I wziąłem akurat te bo byłem w Hiszpanii parę tygodni temu i czytałem o tym w lokalnej gazecie - było o ogólnym problemie traktowania kobiet, bez kontekstu religii i z przykładami molestowania czy przemocy nawet w kręgach politycznych. Pewnie coś podobnego dałoby się znaleźć o innch krajach Europy.

To oczywiste, że jeżeli muzułmanie stanowią jakiś % ludności kraju to jakaś część przestępstw przypada na nich. Ale trzymając się mojego przykładu, nie sugerujesz chyba, że te 3.6% społeczeństwa hiszpańskiego odpowiada za większą część morderstw kobiet w tym kraju a bogobojni katoliccy mężczyźni nie mają z tym problemem nic wspólnego?

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 132 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości