Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 14 Wrz 2014 12:26 
Awatar użytkownika

Dzięki za komentarze :-) i już odpowiadam na pytania.

1. ( andiron )Nie pierwszy raz byłem poza Polską ale w Londynie tak i w taki sposób :-)
2. ( dlugi_szmul ) Ola załapała bakcyla, wystarczy jej hasło i jedzie. Pozdrowienia dla taty przekazane :-)
3. ( ELBE ) - dla mnie to była wyprawa na inna planetę :-)
4. ( mik111 ) - ja spałem z córką, tata na dostawce :-)
5. ( orodruin2 ) - w przygotowaniu Kreta - 14 dni - sam jestem ciekawy jak długi to będzie film :-)
6. ( sranda ) - dużo racji , myślę, że po kliku filmach wypracuję przyzwoitą formułę.

Dla tych którzy wolą mieć wszystko na papierze wersja filmu w pdf'ie :
http://wypaddo.pl/pdf/Wypad_do_Londyn_ver_1_0.pdf
 Profil Relacje PM off
magdadd lubi ten post.

Odwiedź Grecję w trakcie wiosny 😍 Saloniki z weekendem (✈️+🏨) za 852 PLN Odwiedź Grecję w trakcie wiosny 😍 Saloniki z weekendem (✈️+🏨) za 852 PLN
Tanie loty (z bagażem) do Seattle z 2 miast od 1657 PLN Tanie loty (z bagażem) do Seattle z 2 miast od 1657 PLN
#22 PostWysłany: 07 Paź 2014 20:00 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 217 234
srebrny
Przebrnąłem przez całość. Faktycznie, jest podanych sporo informacji, których sam szukałem przed pierwszym lotem Ryanem.

#23 PostWysłany: 07 Paź 2014 23:23 

niebieski
Macieqx napisał(a):
Na tym forum to pierwsza reakcja na cenę 69 PLN RT to pewnie byłoby.
>Londyn za 69 PLN w dwie strony
>Co tak drogo?

albo
>O popatrz, fajne bilety do Londynu za 7 dyszek
>7 dyszek do Londynu? Daj spokój ja za tyle latam do Japonii
:D

Tu sie mylisz. Ja bardzo bym chcial za 69zl RT do Londynu, nawet mimo tego ze juz tam bylem. No ale, lepiej od razu wysmiac i stara gwardia z TS sie posmiala, bylo fajnie..

Relacja nawet OK, ale fakt, za "szczegolowa" jak dla mnie.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 08 Paź 2014 08:52 
Awatar użytkownika

Loty: 332
Kilometry: 552 018
HON fly4free
:) gratulacje ze chciało ci sie chciec - włozyles w to sporo pracy.
Uwazam, ze swietny materiał dla zaczynajacych przygode z lataniem, badz wybierajacych sie do Londynu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#25 PostWysłany: 08 Paź 2014 20:26 

niebieski
jak dla mnie pozytywnie :) widzę/słyszę humorystyczno-turystyczny potencjał na przyszłość :)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 08 Paź 2014 21:01 
Awatar użytkownika

Loty: 34
Kilometry: 42 744
niebieski
chris0o napisał(a):
Macieqx napisał(a):
Na tym forum to pierwsza reakcja na cenę 69 PLN RT to pewnie byłoby.
>Londyn za 69 PLN w dwie strony
>Co tak drogo?

albo
>O popatrz, fajne bilety do Londynu za 7 dyszek
>7 dyszek do Londynu? Daj spokój ja za tyle latam do Japonii
:D

Tu sie mylisz. Ja bardzo bym chcial za 69zl RT do Londynu, nawet mimo tego ze juz tam bylem. No ale, lepiej od razu wysmiac i stara gwardia z TS sie posmiala, bylo fajnie..

Relacja nawet OK, ale fakt, za "szczegolowa" jak dla mnie.

Nie bierz tego tak do siebie, wszystko z dystansem :) Ja też bym poleciał za 69 PLN RT, ot tak sobie żartujemy z siebie :mrgreen:

#27 PostWysłany: 09 Paź 2014 08:38 
Awatar użytkownika

Loty: 19
Kilometry: 36 462
Forumowiczom to nigdy się nie dogodzi - w innym temacie narzekamy na słomiany zapał do podróży swoich znajomych a tutaj entuzjazmem i zapałem możnaby obdzielić jeszcze kilka osób i na to też marudzimy ;)
Dla mnie też za dużo szczegółów, ale dla ludzi, którzy wchodzą pierwszy raz na forum i zadają podstawowe pytania jest to świetny materiał - super, że Waran3 się chciało i włożył w to tyle pracy.
Trzymajcie tak dalej, na pewno macie świetne wspomnienia - tym cenniejsze, że dzielone z bliskimi :)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 09 Paź 2014 10:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Kiedyś pominąłem ten temat, bo i co może być ciekawego w relacji z wypadu do Modlina, ale pod wpływem ilości komentarzy puściłem filmik z ciekawości (i nie chodziło tylko o córkę :D ), na rozgrzewkę z rana na drugi monitor... I całkiem ciekawe, oczywiście dla 90% forumowiczów zupełnie nieprzydatne, ale może tym 10% pozwoli się ogarnąć i zacząć podróżować. Filmik dobry, aby puścić komuś przed pierwszą podróżą ryanem. Zresztą filmik brzmi jakby to był Twoja pierwsza wyprawa gdzieś dalej, a już na pewno pierwsza samodzielna samolotowa.

A z uwag co do samego Londynu i podróży, to z filmiku wynika, że strasznie mało zobaczyliście, a strasznie dużo czasu spędziliście na bezowocnych wędrówkach po Oxfrod St. Z większości spraw sam chyba sobie zdajesz sprawę, co mogłeś zrobić lepiej i taniej. Z tym bagażem rejestrowanym do końca nie rozumiem. Bo 3x duży podręczny to jest bardzo dużo miejsca, także podejrzewam, że ten bagaż był zupełnie zbędny (a kosztowny, bo przewyższał cenę biletów), jakbyście rzeczy córki dobrze rozłożyli po swoich bagażach to spokojnie byście się zmieścili.

A no i jeszcze jedzenie. Polecam przygotować sobie przed wyjazdem jakieś knajpki do odwiedzenia w różnych częściach miasta. Ja tak często robię i nigdy nie żałuję. W Londynie to o tyle łatwe, że można sobie offlinowy przewodnik TripAdvisora ściągnąć i mieć dostęp do całej bazy knajp, atrakcji. W mieście wielkości Londynu to TripAdvisor wydaje się być idealny to wyboru lokalu. Dla porównania powiem Ci tylko, że Ty za obiad dla 3 osób zapłaciłeś £65 i byłeś w lokalu nr 2700 z 17000 w Londynie wg. TA. My za obiad dla 6 osób zapłaciliśmy odpowiednio £80 i £50, a byliśmy 2 razy w lokalach z top30 (raz nawet top10) z 17000 londyńskich knajp. I mam tutaj na myśli pełny obiad z alkoholem, a nie jakieś przystaweczki ;)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 09 Paź 2014 10:54 

ciri napisał(a):
Forumowiczom to nigdy się nie dogodzi..

Oj tam, oj tam...
przeciez na ten film sie nie da narzekac ;) Tu chodzi o to ze dla kogos kto nigdy nei lecial samolotem on ma na prawde bardzo wiele cennych wskazowek.. dla pozostalych mozna by bylo te 30 minut doslownie skrocic do 15 sekund ;) Ale jak ktos juz wczesniej wspomnial o zapale i radosci jaka ta wycieczka ci sprawila.. sam nie wiem czy jest jakies miejsce na Ziemii ktorego odwiedzenie sprawilo by mi wiecej przyjemnosci niz ta twoja niby banalna wycieczka! Na prawde ogladajac ten filmik da sie odczuc jakbysmy lecieli promem kosmicznym na planete gdzie Avatar sie odbywal :P

//kiew
z obiadami jako turysta najlepiej sie wbic do typowego Wetherspoons -a, np. wczoraj w 5 osob, za 5 posilkow z 5 piwami zaplacilismy £35.. oni codziennie maja cos w ofercie, we wtorki sa steki, zeberka itp. za £7.09 (piwo w cenie) - samo miejsce szalu nie robi, ale tak na prawde ma swoj styl ktory wg mnie jest jak najbardziej warty poznania ;)
 PM off  

#30 PostWysłany: 10 Paź 2014 00:14 
Awatar użytkownika

Tu zdjęcia z naszego wypadu do... :-)
https://500px.com/maciekk
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 10 Paź 2014 01:02 

niebieski
Mysle ze filmik mozna potraktowac jako swietny poradnik dla poczatkujacych jak juz wczesniej tu pisaliscie. Dla nas wydaje sie to oczywiste, ale przygnebiajaco wielka czesc postow/pytan na forum dotyczy wlasnie tych totalnie podstawowych zagadnien zwiazanych z kupnem biletow, procedurami lotniskowymi i innymi aspektami wycieczki.
PS: Fajne poczucie humoru ;)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 10 Paź 2014 22:06 

A ja podziwiam, że się tak chciało zebrać te informacje i nagrać. Jak dla mnie świetne dla początkujących albo tych co rzadko latają i mogą sobie szybko przypomnieć co i jak :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości