Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Wrz 2019 13:53 

niebieski
Hej,

na przełomie listopada i grudnia rozważam wyjazd na Hawaje na 2 tygodnie. Wstępnie pod uwagę brałem pierwszy tydzień na Big Island, a drugi na Maui (z ewentualną jedno/dwu-dniową wycieczką na Molokai lub Lanai). Słusznie? Z atrakcji Oahu raczej za wiele do mnie nie przemawia (poza Haiku stairs), natomiast oczywistym konkurentem jest Kauai. Tylko logistyczno-transportowo ta opcja jest najmniej korzystna, a Kalalu trail będzie argumentem żeby jeszcze tam wrócić. Stąd więc pytanie - co z "must see" na Big Island/Maui, a co z kolei z czystym sumieniem można pominąć? Za które atrakcje warto zapłacić, które można taniej zorganizować własnym sumptem? Będę wdzięczny za wszelkie porady.

Pozdrawiam
Kuba
 Profil Relacje PM off
okos uważa post za pomocny.

Przedłużony weekend w Rzymie za 803 PLN. Bezpośrednio PLL LOT z Radomia + 3 noclegi w hotelu Przedłużony weekend w Rzymie za 803 PLN. Bezpośrednio PLL LOT z Radomia + 3 noclegi w hotelu
Wczasy na Maderze: 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 2269 PLN. Wylot z Katowic Wczasy na Maderze: 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 2269 PLN. Wylot z Katowic
#2 PostWysłany: 29 Wrz 2019 14:00 
Awatar użytkownika

Loty: 413
Kilometry: 686 854
srebrny
A to czytałeś?
hawaje-kiedy-i-gdzie-najlepiej,766,40976&hilit=hawaje#p330838
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Wrz 2019 14:27 

niebieski
Czytałem chyba wszystko co jest na forum nt Hawajów. W moim pytaniu chodzi mi o konkretne atrakcje na wyspach - co warto, co nie, co mógłbym przeoczyć itp itd.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Paź 2019 12:33 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
niebieski
Zanim zaczniesz cokolwiek planować, rozpisz sobie co chcesz zobaczyć, a potem sprawdź czy atrakcja jest dostępna, bo np. Kalalau Trail w który celujesz, jest od dawna zamknięty i nie wiadomo kiedy ponownie zostanie otwarty do zwiedzania :roll:

#5 PostWysłany: 05 Paź 2019 15:33 

Loty: 693
Kilometry: 1 180 719
srebrny
Jest już otwarty

https://www.kalalautrail.com/kalalau-trail-is-now-open/

#6 PostWysłany: 05 Paź 2019 15:40 

niebieski
mikuś napisał(a):
Zanim zaczniesz cokolwiek planować, rozpisz sobie co chcesz zobaczyć, a potem sprawdź czy atrakcja jest dostępna, bo np. Kalalau Trail w który celujesz, jest od dawna zamknięty i nie wiadomo kiedy ponownie zostanie otwarty do zwiedzania :roll:

Dzięki. Kalalu jest na Kaui, którego (raczej) nie planuję.
 Profil Relacje PM off
okos lubi ten post.

#7 PostWysłany: 06 Paź 2019 12:02 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
niebieski
OSK napisał(a):

Rzeczywiście, na oficjalnej też potwierdzają otwarcie https://dlnr.hawaii.gov/dsp/hiking/kauai/kalalau-trail

Byłem więc o miesiąc za wcześnie :( Jest więc kolejny powód żeby tam wrócić ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości