Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4930 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 247  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 01 Lis 2016 12:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Samolot nie psuje się o wyznaczonych godzinach.

Jakie koszty poniosła ? przecież powinna dostać za free lufę.

Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN
Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy
#122 PostWysłany: 01 Lis 2016 12:58 

niebieski
Witam, czy ktoś spotkał się z tak "hojnym" obdarowaniem mil przez LO? Literówka w bilecie i taka niespodzianka :evil:

Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 27.28 KiB | Obejrzany 2031 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 01 Lis 2016 13:14 

niebieski
[quote="wicker"] Mialem tak samo, gdy nie skorzystałem z wykupionego lotu.
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 01 Lis 2016 13:21 

niebieski
to nie był no-show, ja nim leciałem...
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 01 Lis 2016 13:31 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
tak ja tak miałem ... dlatego na przyszłość w takim przypadku jak masz literówkę na bilecie proponuję podejść do check-inu i powiedzieć o tym . To samo jak jest zamienione Imie z Nazwiskiem. Poproś o korektę i potwierdź żeby dodała nr karty MM.
W takim przypadku mile mi sie naliczyły bez problemu.

#126 PostWysłany: 01 Lis 2016 13:36 
Awatar użytkownika

niebieski
ale agent nie ma możliwości zamiany nazwiska i imienia :D

doda kartę tak samo jak Ty przez internet... jedyne wyjście to robić zdjęcie boardingu :D ( screen :) ) i później prosić o naliczenie.

#127 PostWysłany: 01 Lis 2016 13:44 

sobo napisał(a):
Samolot nie psuje się o wyznaczonych godzinach.

Jakie koszty poniosła ? przecież powinna dostać za free lufę.

Koszta droższego biletu LOT (w momencie kupna biletu LOT był droższy od Lufy) i koszta transportu na inną godzinę na lotnisko. Nie chodzi o te koszta, a o podejście linii do klienta. LOT zmienił umowę zawartą miedzy nim a klientem (prawdopodobnie na skutek zdarzenia losowego), i nie miał żadnego potwierdzenia, że klient się o tej zmianie dowiedział - a to chyba głównie w interesie przedsiębiorstwa jest by dopełniać zawartych umów? W tym jest problem.

Poza tym, jedynym co skłoniło do skorzystania z LOTu był lot przez Okęcie - w każdym innym aspekcie przewoźnik przegrywał ofertą z konkurencją. Jak widać z podejściem do klienta też nie jest różowo.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 01 Lis 2016 13:59 
Awatar użytkownika

niebieski
zapewniam Cie że ktoś by do Ciebie zadzwonił, SMS był po prostu szybszy, bo wysyłany z automatu... jak się sypie jeden samolot b787 to wiesz ile muszą dzwonić :) ? przecież to jest 1 000 ludzi spokojnie :) a do każdego muszą zadzwonić.

trzeba było się kłócić aby Ci zmienili na Emiretes to byś zyskał :D

no ale finalnie chyba doleciała ? w sensie wywiązał się z umowy ? bo pewnie była nawet szybciej w JFK niż leciałaby LO.

#129 PostWysłany: 01 Lis 2016 17:55 

Co do dzwonienia do ludzi Jest to problem logistyki LOTu. Z resztą dodzwoniłem się na podany przez nich numer po kilku próbach dopiero w okolicach 19:00. Do tej pory nie zdążyli się odezwać. O dziwo była alternatywa: dali możliwość polecieć we Wtorek (4 dni później) przez Warszawę :D
W tym samym czasie były jeszcze sprzedawane miejsca na sobotę lub niedzielę, ale akurat jakoś tego nie zaproponowali - jedyną opcją która może to tłumaczyć to że faktycznie się wysypał samolot, a oni nie zdążyli zdjąć możliwości kupna ze strony.
 Profil Relacje PM off
sobo lubi ten post.

#130 PostWysłany: 09 Lis 2016 17:16 

niebieski
O tym, jak LOT sobie szkodzi na zagranicznym forum: http://www.flyertalk.com/forum/lufthans ... -cost.html

#131 PostWysłany: 09 Lis 2016 17:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ten problem został już zdiagonozowany i naprawiony.
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 09 Lis 2016 17:41 

niebieski
Nie chodzi o problem techniczny, tylko o jakość (a właściwie jej brak) obsługi klienta.

#133 PostWysłany: 24 Lis 2016 11:34 

LOT lubi utrudniać życie wszystkim dokoła :evil: .

Co nowego wymyślili?
Jeśli ktoś kupuje bilety przez pośrednika (tak, wiem niepopularne na tym forum ale nie wszyscy kupują bilety prywatnie, niektórzy robią to zawodowo) to:
"Niestety Lot wprowadził zakaz wystawiania jego biletów w jednej fakturze z innymi liniami i zarazem zakaz wystawiania opłaty agencyjnej w tej fakturze, dlatego w przypadku Lotu będą osobne faktury na opłatę agencyjną i bilet, a jeżeli będzie wylot Lotem , a powrót np. Air Berlin to będą 3 faktury, osobno na Lot, osobno na Air Berlin i osobno na opłatę za bilet Lot. Sorry takie „ułatwienia” wprowadzili od września."
:twisted:

Nie dość, że siatka połączeń z KTW do WAW jest marniutka to jeszcze to, ech :cry: .
 PM off  

#134 PostWysłany: 24 Lis 2016 12:54 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Tutaj raczej wszyscy kupują u pośrednika...
 Profil Relacje PM off
seba lubi ten post.

#135 PostWysłany: 24 Lis 2016 13:34 

@‌krasnal‌ ale nie każdy bierze fv.
 PM off  

#136 PostWysłany: 24 Lis 2016 14:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

A co to za różnica, czy dostaniesz jedną czy dwie faktury? Księgowania niewiele. Tylko papieru szkoda.
namteH lubi ten post.

#137 PostWysłany: 24 Lis 2016 14:34 

@‌Japonka76‌ pomnóż to np. razy 50 lotów, jakby robi się różnica, prawda? Poza tym wkurza mnie takie wymuszanie na agentach jak mają wystawiać faktury, no jeszcze brakuje żeby czcionkę na fv określili. Nie uważasz, że to się za daleko posuwa? Pomijam już fakt, że agent za bilet do linii MUSI zapłacić od razu a na kasę od swojego klienta czeka min.14dni.
Widzę, że w tej materii LO równa do LH, która też wymyśla i np. bardzo kontroluje który agent wystawia bilety RT ale z fikcyjnym powrotem. Paranoja.
 PM off  

#138 PostWysłany: 24 Lis 2016 14:51 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ja zawsze proszę o rozbicie kosztów na fakturze na poszczególne odcinki lotu, więc jeśli miałabym to otrzymywać na dwóch oddzielnych fakturach dla mnie nie stanowi problemu. Ale masz rację, nie zakupuje jednorazowo 50 lotów.
rw30 uważa post za pomocny.

#139 PostWysłany: 31 Sty 2017 23:03 
Awatar użytkownika

HON fly4free
cześć,

w lipcu lecimy LOT-em na trasie WAW-MAD-WAW i checkmytrip pokazuje, że w obie strony lecieć ma B737-800. Czy chodzi o te nowe samoloty, które zamówił LO? Jeśli tak, to czy pierwsze nie miały się pojawić dopiero w listopadzie? A jeśli to jakieś inne maszyny, to o jakie chodzi? Obecnie, o ile dobrze widzę, LO nie ma na składzie takowych... A może to po prostu błędna informacja na CMT?
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 31 Sty 2017 23:06 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
"....w kwietniu 2017 przewoźnik pozyska cztery Boeingi 737-800 NG, a w listopadzie i grudniu dwa z sześciu zamówionych nowych Boeingów 737 MAX 8."

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4930 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 247  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości